E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Παγωνιά και χιόνια από σήμερα, η Τετάρτη η πιο κρύα μέρα της εβδομάδας

Βουτιά του υδράργυρου

Δημοσίευση 3/12/2019 | 08:22

Καιρός: Παγωνιά και χιόνια από σήμερα, η Τετάρτη η πιο κρύα μέρα της εβδομάδας

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από την Τρίτη το βράδυ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και τα κεντρικά, με κύρια χαρακτηριστικά, τις τοπικές βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, τους ενισχυμένους βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο, την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά οι οποίες από τη νύχτα στα βόρεια θα ενταθούν.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο τα επόμενα 24ωρα και συγκεκριμένα από το βράδυ της Τρίτης, οπότε θα ξεκινήσει «παγωνιά» express για σχεδόν 30 ώρες, πριν η θερμοκρασία αρχίσει να παρουσιάζει εκ νέου ανοδική πορεία.


Η Τετάρτη θα είναι η πιο κρύα ημέρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που αναφέρει ακόμη πως θα έχουμε παγετό σήμερα κυρίως στα βόρεια με -5,7 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

ΑΤΤΙΚΗ


Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά από το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ


Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ σε ορεινές, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές και θα ενταθούν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά μέχρι 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και τη νύχτα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ


Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα,
αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά στα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 04-12-2019

Στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός στην Ξάνθη: Δόνηση 4,5 Ρίχτερ

Ελλάδα 05.11.2025
Ο σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης

«Η ελπίδα νίκησε την τυραννία» είπε μετά τη νίκη του o Μαμντάνι

Κόσμος 05.11.2025
Το μήνυμα 4 λέξεων προς τον Τραμπ

14 μήνες φυλάκιση σε φοιτητή που είχε γράψει σύνθημα για την Παλαιστίνη σε τοίχο του ΕΜΠ

Ελλάδα 05.11.2025
Ο φοιτητής είχε γράψει συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, τον Μάιο του 2024

Σαλαμίνα: Αυτό είναι το πόρισμα για τον θάνατο της 75χρονης

Ελλάδα 05.11.2025
Οι αστυνομικοί εξετάζουν δύο σενάρια για τη δολοφονία της 75χρονης στο σπίτι της στη Σαλαμίνα

Black Friday και Cyber Monday 2025: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Οικονομία 05.11.2025
Ερχονται προσφορές τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο

Πειραιάς: Λιμενικός βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε τη ζωή σε περαστικό

Ελλάδα 05.11.2025
Αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε στο νερό

Τον έπιασαν σε καφετέρια με... το πιστόλι στην τσάντα

Ελλάδα 05.11.2025
Kατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Μυστήριο με τον θάνατο μοντέλου του Only Fans στη Μαλαισία

Κόσμος 05.11.2025
Για δολοφονία μιλούν οι αρχές και ψάχνουν 42χρονο ράπερ

Έκρηξη έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Μπουρνάζι στο οποίο είχε πέσει νεκρός 37χρονος από μαχαίρωμα

Ελλάδα 05.11.2025
Προκλήθηκαν εκτεταμένες, υλικές ζημιές στην είσοδο του νυχτερινού κέντρου

Αλλαγή στη Νέα Υόρκη: Ο Ζόχραν Μαμντάνι εκλέγεται δήμαρχος παρά τις προειδοποιήσεις Τραμπ

Κόσμος 05.11.2025
Ο 34χρονος Ζόχραν Μάμντανι, προηγείται με διαφορά του πρώην κυβερνήτη της πολιτείας, του κεντρώου Αντριου Κουόμο