E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη στους βασικούς κατηγορούμενους της Siemens

Δημοσίευση 2/12/2019 | 11:06

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη στους βασικούς κατηγορούμενους της Siemens

Σε δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Siemens με την απόφαση του Δικαστηρίου να ρίχνει την αυλαία στην πολύκροτη δίκη που ολοκληρώθηκε μετά από τρία και πλέον χρόνια, ενώ ήδη έχουν συμπληρωθεί 14 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες της δικαιοσύνης.

Το Δικαστήριο καταδίκασε σε καθείρξεις 15 χρόνων του άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Mιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη καθώς βρίσκεται στη Γερμανία όπου και έχει δικαστεί, ενώ την ίδια ποινή επέβαλε και στον Χρίστο Καραβέλα που έχει διαφύγει και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον Πρόδρομο Μαυρίδη.

Ανάλογες ποινές επιβλήθηκαν σε Γερμανούς υπηκόους, άλλοτε υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού, όπως οι Εντουαρτ Πιρερ σε 15 χρόνια,τον Τόμας Κανσουιντ 13 χρόνια και στους Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκερμαν, Φρανς Ρίχτερ, επτά χρόνια κάθειρξη στον καθένα.

Επίσης σε πρώην στελέχη του ΟΤΕ επιβλήθηκαν ποινές από 15 ως 12 χρόνια ( Γιώργος Σκαρπέλης, Νικόλαςο Νίντος, Γιώργος Αργυρόπουλος, Δημ. Γυφτόπουλος, Δημ.Κουβάτσος, Παν.Νικάκης).

Οι επιχειρηματίες Γιώργος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια (τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό σύννομου βίου), ενώ οι τραπεζικοί Φάνης Λυγινός καταδικάστηκε σε 12 χρόνια, ο Ζαν Κλόντ Οσβαλντ σε 14 και η Μάρθα Καραβέλα σε 13 χρόνια.

Η καταδίκη αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς η δωροδοκία παραγράφηκε με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που ίσχυσε από την 1η Ιουλίου και είχε μετατρέψει την εν λόγω κατηγορία σε πλημμέλημα.

Μετά την έκδοση της απόφασης για τις ποινές μένει να αποφασιστεί από το δικαστήριο ποιοί θα πάνε «μέσα» και ποιοί όχι, αν θα δώσει δηλαδή ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Λαζαρίδης έδειξε on air το πτυχίο του: «Δεν σκέφθηκα να παραιτηθώ γιατί είμαι πολύ καθαρός»

Ελλάδα 14.04.2026
«Το 2007 μπορούσες να εργαστείς ως μετακλητός υπάλληλος ακόμα και με αυτή τη βεβαίωση σπουδών»

Τουρκία: Η στιγμή που ο 19χρονος εισβάλλει στο σχολείο και ανοίγει πυρ προτού αυτοκτονήσει

Κόσμος 14.04.2026
Ο ένοπλος, πρώην μαθητής του σχολείου, τραυμάτισε 16 άτομα (10 μαθητές, 4 εκπαιδευτικούς, έναν αστυνομικό και τον εργαζόμενο στο κυλικείο) και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Παξοί: «Θέλω να τον ξαναδώ», λέει η αδερφή του 15χρονου που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο

Ελλάδα 14.04.2026
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 17χρονο τραυματία

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία στην Τούμπα και πέρασαν το Πάσχα εκεί

Ελλάδα 14.04.2026
Προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν διάφορα έπιπλα και αντικείμενα

Σούπερ μάρκετ: Έρχονται ανατιμήσεις «φωτιά» μετά το Πάσχα

Οικονομία 14.04.2026
Το «ταβάνι» στις προσφορές και οι έλεγχοι της Αρχής Εποπτείας στα σούπερ μάρκετ

Ποιοι πληρώνονται άμεσα: 49 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς έως 17 Απριλίου

Οικονομία 14.04.2026
Τι αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Κεφαλονιά: Νεκρή 19χρονη σε κεντρική πλατεία στο Αργοστόλι

Ελλάδα 14.04.2026
«Γρίφος» τα αίτια θανάτου

«Στέγνωσε» το Fuel Pass, έρχονται νέες αυξήσεις

Οικονομία 14.04.2026
Μαύρη επιστροφή για τους εκδρομείς