E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη στους βασικούς κατηγορούμενους της Siemens

Δημοσίευση 2/12/2019 | 11:06

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη στους βασικούς κατηγορούμενους της Siemens

Σε δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Siemens με την απόφαση του Δικαστηρίου να ρίχνει την αυλαία στην πολύκροτη δίκη που ολοκληρώθηκε μετά από τρία και πλέον χρόνια, ενώ ήδη έχουν συμπληρωθεί 14 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες της δικαιοσύνης.

Το Δικαστήριο καταδίκασε σε καθείρξεις 15 χρόνων του άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Mιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη καθώς βρίσκεται στη Γερμανία όπου και έχει δικαστεί, ενώ την ίδια ποινή επέβαλε και στον Χρίστο Καραβέλα που έχει διαφύγει και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον Πρόδρομο Μαυρίδη.

Ανάλογες ποινές επιβλήθηκαν σε Γερμανούς υπηκόους, άλλοτε υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού, όπως οι Εντουαρτ Πιρερ σε 15 χρόνια,τον Τόμας Κανσουιντ 13 χρόνια και στους Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκερμαν, Φρανς Ρίχτερ, επτά χρόνια κάθειρξη στον καθένα.

Επίσης σε πρώην στελέχη του ΟΤΕ επιβλήθηκαν ποινές από 15 ως 12 χρόνια ( Γιώργος Σκαρπέλης, Νικόλαςο Νίντος, Γιώργος Αργυρόπουλος, Δημ. Γυφτόπουλος, Δημ.Κουβάτσος, Παν.Νικάκης).

Οι επιχειρηματίες Γιώργος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια (τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό σύννομου βίου), ενώ οι τραπεζικοί Φάνης Λυγινός καταδικάστηκε σε 12 χρόνια, ο Ζαν Κλόντ Οσβαλντ σε 14 και η Μάρθα Καραβέλα σε 13 χρόνια.

Η καταδίκη αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς η δωροδοκία παραγράφηκε με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που ίσχυσε από την 1η Ιουλίου και είχε μετατρέψει την εν λόγω κατηγορία σε πλημμέλημα.

Μετά την έκδοση της απόφασης για τις ποινές μένει να αποφασιστεί από το δικαστήριο ποιοί θα πάνε «μέσα» και ποιοί όχι, αν θα δώσει δηλαδή ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Ελλάδα Χτες
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με νεογέννητο βρέφος ‑ Δίωξη για εμπορία ανθρώπων

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στις Αρχές της Θεσσαλονίκης

Ουκρανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 2 νεκροί και ο δράστης

Λιοσίων: Παράσυρση ανήλικης με εγκατάλειψη – Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι

Ελλάδα Χτες
Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο ΚΑΤ μια ανήλικη

Αίσιο τέλος για τον 7χρονο Βαγγέλη στη Θεσσαλονίκη που τον άρπαξε ο πατέρας του

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία του

Πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους

Ελλάδα Χτες
Σε ποιες περιοχές της χώρας «άγγιξε» τους 30°C ο υδράργυρος

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι‑Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» ‑ Είχε ειλεό

Ελλάδα Χτες
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος ‑ Οι υπόλοιπες αργίες του 2026

Ελλάδα Χτες
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή ‑ Πότε ξεκινά

Καιρός Χτες
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της

Ελλάδα Χτες
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή

Αθλητικά Νέα Χτες
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας