E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη στους βασικούς κατηγορούμενους της Siemens

Δημοσίευση 2/12/2019 | 11:06

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη στους βασικούς κατηγορούμενους της Siemens

Σε δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Siemens με την απόφαση του Δικαστηρίου να ρίχνει την αυλαία στην πολύκροτη δίκη που ολοκληρώθηκε μετά από τρία και πλέον χρόνια, ενώ ήδη έχουν συμπληρωθεί 14 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες της δικαιοσύνης.

Το Δικαστήριο καταδίκασε σε καθείρξεις 15 χρόνων του άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Mιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη καθώς βρίσκεται στη Γερμανία όπου και έχει δικαστεί, ενώ την ίδια ποινή επέβαλε και στον Χρίστο Καραβέλα που έχει διαφύγει και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον Πρόδρομο Μαυρίδη.

Ανάλογες ποινές επιβλήθηκαν σε Γερμανούς υπηκόους, άλλοτε υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού, όπως οι Εντουαρτ Πιρερ σε 15 χρόνια,τον Τόμας Κανσουιντ 13 χρόνια και στους Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκερμαν, Φρανς Ρίχτερ, επτά χρόνια κάθειρξη στον καθένα.

Επίσης σε πρώην στελέχη του ΟΤΕ επιβλήθηκαν ποινές από 15 ως 12 χρόνια ( Γιώργος Σκαρπέλης, Νικόλαςο Νίντος, Γιώργος Αργυρόπουλος, Δημ. Γυφτόπουλος, Δημ.Κουβάτσος, Παν.Νικάκης).

Οι επιχειρηματίες Γιώργος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια (τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό σύννομου βίου), ενώ οι τραπεζικοί Φάνης Λυγινός καταδικάστηκε σε 12 χρόνια, ο Ζαν Κλόντ Οσβαλντ σε 14 και η Μάρθα Καραβέλα σε 13 χρόνια.

Η καταδίκη αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς η δωροδοκία παραγράφηκε με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που ίσχυσε από την 1η Ιουλίου και είχε μετατρέψει την εν λόγω κατηγορία σε πλημμέλημα.

Μετά την έκδοση της απόφασης για τις ποινές μένει να αποφασιστεί από το δικαστήριο ποιοί θα πάνε «μέσα» και ποιοί όχι, αν θα δώσει δηλαδή ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα 25.03.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 25.03.2026
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος 25.03.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Ελλάδα 25.03.2026
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική 25.03.2026
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα 25.03.2026
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 25.03.2026
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα 25.03.2026
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ~40 ευρώ και νέος βασικός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου

Οικονομία 25.03.2026
Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει αύριο, με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως να εισηγείται «συνετή» αύξηση λόγω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Channel 12: Η πρόταση Τραμπ για τερματισμό του πολέμου ‑ Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτισμός 25.03.2026
Σύμφωνα με το ισραηλινό ρεπορτάζ, θα προηγηθεί εκεχειρία ενός μήνα

Anthropic: Το Claude μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας

Tech + Science Χτες
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να αναθέτουν εντολές στο Claude ακόμη και από το κινητό τους, με το σύστημα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να ολοκληρώσει την εργασία στον υπολογιστή