E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία ‑ Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Τα Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μνημόνιο που θα φέρει ισορροπία στην Μεσόγειο

Δημοσίευση 1/12/2019 | 11:33

Τουρκία ‑ Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας παραμένει η συμφωνία με τη Λιβύη και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη επίσκεψη του Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Αίγυπτο, η τουρκική πλευρά δείχνει να κλιμακώνει τη ρητορική της. Τόσο στελέχη της κυβέρνησης, όσο και σύσσωμος ο Τουρκικός Τύπος, υποστηρίζουν ότι το μνημόνιο με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα είναι η «δίκαιη λύση» που θα φέρει ισορροπία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους για τη συμφωνία Αγκυρας – Λιβύης, χαρακτηρίζοντας την Τουρκίας ως τον κατεξοχήν παραβάτη του διεθνούς δικαίου.

Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak έχει ως πρώτο θέμα τις αντιδράσεις για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Το ρεπορτάζ, που τιτλοφορείται ως «όλοι σε πανικό», αναφέρεται στην ανησυχία που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα.

Σε παρόμοιο τόνο -και επαναλαμβάνοντας τα λόγια του προέδρου Ερντογάν- η Hurriyet υποστηρίζει ότι πλέον «η Ελλάδα εκβιάζει τη Λιβύη», κάνοντας ειδική μνεία στην προειδοποίηση που απηύθυνε το ΥΠΕΞ στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνας.

Η Cumhuriyet, από την πλευρά της, δημοσιεύει χάρτες με τα «νέα» θαλάσσια σύνορα, εστιάζοντας στα νησιά που -όπως… ισχυρίζεται- δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, η Αγκυρα πιθανώς σχεδιάζει μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, που θα έχει ποικίλους κινδύνους.

Βάσει πληροφοριών που επικαλέστηκε, η Λιβύη μπορεί να δώσει ένα οικόπεδο πάνω στη γραμμή Ελλάδας, προκειμένου να πατήσει «πόδι» η Τουρκία. Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να σταλεί ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας σε εκείνο το σημείο. Στόχος δεν θα είναι το πετρέλαιο, αλλά το γεωπολιτικό μήνυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα Χτες
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα Χτες
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα Χτες
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος Χτες
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα Χτες
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα Χτες
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος Χτες
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»