E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία ‑ Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Τα Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μνημόνιο που θα φέρει ισορροπία στην Μεσόγειο

Δημοσίευση 1/12/2019 | 11:33

Τουρκία ‑ Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας παραμένει η συμφωνία με τη Λιβύη και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη επίσκεψη του Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Αίγυπτο, η τουρκική πλευρά δείχνει να κλιμακώνει τη ρητορική της. Τόσο στελέχη της κυβέρνησης, όσο και σύσσωμος ο Τουρκικός Τύπος, υποστηρίζουν ότι το μνημόνιο με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα είναι η «δίκαιη λύση» που θα φέρει ισορροπία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους για τη συμφωνία Αγκυρας – Λιβύης, χαρακτηρίζοντας την Τουρκίας ως τον κατεξοχήν παραβάτη του διεθνούς δικαίου.

Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak έχει ως πρώτο θέμα τις αντιδράσεις για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Το ρεπορτάζ, που τιτλοφορείται ως «όλοι σε πανικό», αναφέρεται στην ανησυχία που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα.

Σε παρόμοιο τόνο -και επαναλαμβάνοντας τα λόγια του προέδρου Ερντογάν- η Hurriyet υποστηρίζει ότι πλέον «η Ελλάδα εκβιάζει τη Λιβύη», κάνοντας ειδική μνεία στην προειδοποίηση που απηύθυνε το ΥΠΕΞ στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνας.

Η Cumhuriyet, από την πλευρά της, δημοσιεύει χάρτες με τα «νέα» θαλάσσια σύνορα, εστιάζοντας στα νησιά που -όπως… ισχυρίζεται- δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, η Αγκυρα πιθανώς σχεδιάζει μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, που θα έχει ποικίλους κινδύνους.

Βάσει πληροφοριών που επικαλέστηκε, η Λιβύη μπορεί να δώσει ένα οικόπεδο πάνω στη γραμμή Ελλάδας, προκειμένου να πατήσει «πόδι» η Τουρκία. Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να σταλεί ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας σε εκείνο το σημείο. Στόχος δεν θα είναι το πετρέλαιο, αλλά το γεωπολιτικό μήνυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΛΑΣ: Από Τρίτη τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Ελλάδα 23.03.2026
Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνουν πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας.

25η Μαρτίου: «Αλμυρός» ο μπακαλιάρος ‑ Φτάνει έως και τα 27 ευρώ το κιλό

Ελλάδα 23.03.2026
Ποιες είναι οι πιο οικονομικές λύσεις

Το μυστικό πρόγραμμα του Ιράν που αύξησε την εμβέλεια των πυραύλων μέχρι την Ευρώπη

Κόσμος 23.03.2026
Πώς οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν έναν στο Διάστημα

Φλόριντα: Απαγόρευση twerking και επεμβάσεις αστυνομίας σε παραλίες λόγω επεισοδίων

Κόσμος 23.03.2026
Οι Αρχές στη Φλόριντα χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού και όπλα paintball για να διαλύσουν πάρτι, ενώ ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε δημοφιλείς προορισμούς

Αεροσκάφος συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης ‑ Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Κόσμος 23.03.2026
Στο περιστατικό φέρεται να εμπλέκεται πτήση της Air Canada Express και ένα όχημα της Πυροσβεστικής

«Φορτίστε κινητά, αποθηκεύστε νερό, μάθετε περσικά» ‑ Το μήνυμα των Φρουρών στους εχθρούς του Ιράν

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, το Ιράν απείλησε ότι θα κλείσει εντελώς τα Στενά του Ορμούζ

Μίλτος Τεντόγλου: Δείτε την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ελλάδα Χτες
Ώρα τελικού για τον Μίλτο Τεντόγλου, καθώς ο Έλληνας άλτης συμμετέχει στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τόρουν

Τρεις άνθρωποι πέθαναν σε εκλογικά τμήματα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία

Κόσμος Χτες
Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν για λίγη ώρα και στη συνέχεια επαναλειτούργησαν ώστε να συνεχιστεί η ψηφοφορία

Αμπελόκηποι: Η στιγμή που μεθυσμένη οδηγός προσκρούει σε σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που η 30χρονη ομογενής από τη Νέα Ζηλανδία πέφτει σε σταθμευμένα οχήματα