E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία ‑ Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Τα Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μνημόνιο που θα φέρει ισορροπία στην Μεσόγειο

Δημοσίευση 1/12/2019 | 11:33

Τουρκία ‑ Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας παραμένει η συμφωνία με τη Λιβύη και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη επίσκεψη του Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Αίγυπτο, η τουρκική πλευρά δείχνει να κλιμακώνει τη ρητορική της. Τόσο στελέχη της κυβέρνησης, όσο και σύσσωμος ο Τουρκικός Τύπος, υποστηρίζουν ότι το μνημόνιο με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα είναι η «δίκαιη λύση» που θα φέρει ισορροπία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους για τη συμφωνία Αγκυρας – Λιβύης, χαρακτηρίζοντας την Τουρκίας ως τον κατεξοχήν παραβάτη του διεθνούς δικαίου.

Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak έχει ως πρώτο θέμα τις αντιδράσεις για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Το ρεπορτάζ, που τιτλοφορείται ως «όλοι σε πανικό», αναφέρεται στην ανησυχία που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα.

Σε παρόμοιο τόνο -και επαναλαμβάνοντας τα λόγια του προέδρου Ερντογάν- η Hurriyet υποστηρίζει ότι πλέον «η Ελλάδα εκβιάζει τη Λιβύη», κάνοντας ειδική μνεία στην προειδοποίηση που απηύθυνε το ΥΠΕΞ στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνας.

Η Cumhuriyet, από την πλευρά της, δημοσιεύει χάρτες με τα «νέα» θαλάσσια σύνορα, εστιάζοντας στα νησιά που -όπως… ισχυρίζεται- δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, η Αγκυρα πιθανώς σχεδιάζει μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, που θα έχει ποικίλους κινδύνους.

Βάσει πληροφοριών που επικαλέστηκε, η Λιβύη μπορεί να δώσει ένα οικόπεδο πάνω στη γραμμή Ελλάδας, προκειμένου να πατήσει «πόδι» η Τουρκία. Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να σταλεί ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας σε εκείνο το σημείο. Στόχος δεν θα είναι το πετρέλαιο, αλλά το γεωπολιτικό μήνυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα, χωρίς λύση στο αριθμητικό πλεονέκτημα

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνας

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα στο Champions League

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Με 10 από νωρίς οι Κύπριοι

Πολωνία: Διεκδικεί 1,3 τρισ. ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Κόσμος 17.09.2025
Το θέμα έχει λήξει λέει το Βερολίνο

«Έξω τα εκτρώματα από την Πινακοθήκη»: Νέα συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του πρώην βουλευτή Νικόλαου Παπαδόπουλου

Ελλάδα 17.09.2025
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επιστροφή των έργων που είχαν βανδαλιστεί αλλά στοχοποίησαν και τους ΛΟΑΤΚΙ, τα εμβόλια, και τους μετανάστες

Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1‑0: «Χρυσός» Ντέσερς και restart στη Λεωφόρο

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Γκολ του Σίριλ Ντέσερς στο 30’, υπηρεσιακός ο Δημήτρης Κοροπούλης, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και πέναλτι που ακυρώθηκε μετά από VAR.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4‑1: Θρίαμβος στη Λιβαδειά και βαρύ «κάζο» στην πρεμιέρα του Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ (4-1) στην πρεμιέρα της League Phase

Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ

Κόσμος 17.09.2025
Πρώην στρατιωτικός ο ύποπτος, στοχευμένη επίθεση το περιστατικό

«Η Γάζα είναι η “γη της επαγγελίας” για το real estate»: Συζητήσεις Ισραηλινών Αμερικανών για τον διαμοιρασμό του θύλακα

Κόσμος 17.09.2025
Υπάρχει «μια κτηματομεσιτική ευκαιρία» στη Γάζα που «αυτοχρηματοδοτείται» και έχει «ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς», αναφέρουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου

Ελλάδα 17.09.2025
Δεκτή η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ