E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανατροπή με τον θάνατο του 8χρονου: Είχε κάνει όλα τα εμβόλια για τη διφθερίτιδα

Η νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν

Δημοσίευση 28/11/2019 | 19:50

Ανατροπή με τον θάνατο του 8χρονου: Είχε κάνει όλα τα εμβόλια για τη διφθερίτιδα

Ανατροπή στην υπόθεση του 8χρονου παιδιού που πέθανε ενώ εντοπίστηκε στον οργανισμό του το μικρόβιο της διφθερίτιδας. Αυτό προκάλεσε προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα καθώς υπήρξαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι το παιδί δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ1, το παιδί δείχνει ότι είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα ενώ απαντήσεις στα ερωτήματα αναμένεται να δώσει η νεκροψία. Η τραγική ιστορία του 8χρονου παιδιού To 8χρονο παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων μετά από 4ήμερη νοσηλεία λόγω αναπνευστικού προβλήματος. Οι γιατροί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της διφθερίτιδας.

Οι γιατροί έλαβαν δείγμα από τους βρόγχους του παιδιού, το οποίο έχει ήδη σταλεί σε εργαστήριο του εξωτερικού για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για διφθερίτιδα, κάτι που θα επιβεβαιωθεί αν επιβεβαιωθεί και η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου στελέχους που ονομάζεται κορυνοβακτηρίδιο.

Ο συγκεκριμένος εργαστηριακός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα διότι δεν υπάρχει σχετικό εργαστήριο για διφθερίτιδα, την οποία έχουν να δουν οι γιατροί εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο Παίδων στις 22 Νοεμβρίου με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα, διασωληνώθηκε, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή αλλά δεν τα κατάφερε και κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το παιδί ήταν ορφανό και βρισκόταν σε ανάδοχη οικογένεια τα τελευταία τρία χρόνια. Η ανακοίνωση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου αναφέρεται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η σορός του 8χρονου εστάλη για νεκροτομή.

Το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Μία μέρα μετά, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae). Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων αλλά και το ίδιο το υπουργείο Υγείας διερευνούν την υπόθεση, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή με υποβοηθούμενο θάvατo ο άνθρωπος που νομιμοποίησε την πρακτική στην Ελβετία

Κόσμος Χτες
Ο Λούντβιχ Μινέλι, ιδρυτής της ελβετικής οργάνωσης Dignitas, πέθανε λίγες ημέρες πριν από τα 93α γενέθλιά του

Αυστραλία: Ακτιβιστές παραλύουν το μεγαλύτερο λιμάνι άνθρακα στον κόσμο

Κόσμος Χτες
Μέχρι την Κυριακή, τρία πλοία είχαν αναγκαστεί να αλλάξουν πορεία, ενώ έχουν γίνει 141 συλλήψεις

Απεργία: Χωρίς ταξί η χώρα για δύο ημέρες

Ελλάδα Χτες
Ποιες ημέρες τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί

IRIS: Υποχρεωτικό από αύριο για όλες τις επιχειρήσεις ‑ Τι αλλάζει

Οικονομία Χτες
Καθιερώθηκαν και τα όρια των συναλλαγών με IRIS - Τι αλλάζει από αύριο

Τέλος εποχής για το ταχυδρομείο της Δανίας – Διακόπτεται η διανομή γραμμάτων

Κόσμος Χτες
Από τις 30 Δεκεμβρίου, η Δανία θα σταματήσει εντελώς τη συλλογή και διανομή επιστολών, βάζοντας τέλος σε μια παράδοση περίπου 400 ετών

Χονγκ Κονγκ: Στους 146 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε συγκρότημα πολυκατοικιών

Κόσμος Χτες
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/11) στο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court στην βόρεια περιοχή Tai Po

Πλοίο 500 ετών αναδύεται μέσα από την άμμο: Αποκαλύπτει 2.000 χρυσά νομίσματα

Κόσμος Χτες
Ένα ναυάγιο που χάθηκε το 1533 αποκαλύπτεται στη Ναμίμπια, φέρνοντας στο φως χρυσό και πολύτιμα φορτία

Diddy: Xρηματοδότησε γεύμα για περίπου 1.000 συγκρατουμένους του

Κόσμος Χτες
Αγόρασαν επίσης, επιπλέον τρόφιμα από το κυλικείο των φυλακών και τα μοίρασαν στους υπόλοιπους εγκλείστους

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή: Τι ώρα κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Μια επιπλέον ευκαιρία να ψωνίσουν έχουν σήμερα οι καταναλωτές

Λούτσα: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς ‑ Ένας vεκρός και δύο τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αυτοκίνητο φέρεται να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έγραψε ιστορία με 21.000 πόντους στο NBA

Αθλητικά Νέα Χτες
Επιστροφή στις νίκες για τους Μπακς κόντρα στους Νετς με διαστημικό Αντετοκούνμπο