E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανατροπή με τον θάνατο του 8χρονου: Είχε κάνει όλα τα εμβόλια για τη διφθερίτιδα

Η νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν

Δημοσίευση 28/11/2019 | 19:50

Ανατροπή με τον θάνατο του 8χρονου: Είχε κάνει όλα τα εμβόλια για τη διφθερίτιδα

Ανατροπή στην υπόθεση του 8χρονου παιδιού που πέθανε ενώ εντοπίστηκε στον οργανισμό του το μικρόβιο της διφθερίτιδας. Αυτό προκάλεσε προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα καθώς υπήρξαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι το παιδί δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ1, το παιδί δείχνει ότι είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα ενώ απαντήσεις στα ερωτήματα αναμένεται να δώσει η νεκροψία. Η τραγική ιστορία του 8χρονου παιδιού To 8χρονο παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων μετά από 4ήμερη νοσηλεία λόγω αναπνευστικού προβλήματος. Οι γιατροί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της διφθερίτιδας.

Οι γιατροί έλαβαν δείγμα από τους βρόγχους του παιδιού, το οποίο έχει ήδη σταλεί σε εργαστήριο του εξωτερικού για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για διφθερίτιδα, κάτι που θα επιβεβαιωθεί αν επιβεβαιωθεί και η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου στελέχους που ονομάζεται κορυνοβακτηρίδιο.

Ο συγκεκριμένος εργαστηριακός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα διότι δεν υπάρχει σχετικό εργαστήριο για διφθερίτιδα, την οποία έχουν να δουν οι γιατροί εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο Παίδων στις 22 Νοεμβρίου με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα, διασωληνώθηκε, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή αλλά δεν τα κατάφερε και κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το παιδί ήταν ορφανό και βρισκόταν σε ανάδοχη οικογένεια τα τελευταία τρία χρόνια. Η ανακοίνωση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου αναφέρεται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η σορός του 8χρονου εστάλη για νεκροτομή.

Το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Μία μέρα μετά, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae). Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων αλλά και το ίδιο το υπουργείο Υγείας διερευνούν την υπόθεση, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη στην Ιταλία: Έκαψαν ζωντανούς μετανάστες από Αφγανιστάν και Πακιστάν μέσα σε βαν γιατί δεν πλήρωσαν κόμιστρο, σκληρό βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εικόνες που προκαλούν σομ από τη βάρβαρη δολοφονία, που φέρεται να οφείλεται στην άρνηση των τεσσάρων θυμάτων να δώσουν χρήματα για τη μεταφορά τους με το βαν

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από την απόδραση φυλακισμένου στον Κορυδαλλό: Ο 48χρονος τρέχει και οι σωφρονιστικοί τον καταδιώκουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Φωτιά σε υπόγεια αποθήκη στο Κολωνάκι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα

Σοκ στο Λιβαδερό Σερβίων: Αγρια επίθεση αρκούδας που ισοπέδωσε μαντρί και κατασπάραξε 15 πρόβατα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε απόγνωση πατέρας και γιος που αντίκρισαν εικόνες καταστροφής στην κτηνοτροφική μονάδα τους

Συναγερμός στην Ηγουμενίτσα για τους Hells Angels: 5.000 μέλη στην πόλη και αυξημένα μέτρα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές για την παγκόσμια συγκέντρωση περίπου 5.000 μελών των Hells Angels στην Ηγουμενίτσα από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου

Βόμβα Σαμαρά: Έτοιμο νέο κόμμα – Ποιους ψηφοφόρους βάζει στο στόχαστρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει λάβει την απόφαση για νέο κόμμα ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών

«Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια»: Σκληρή ανακοίνωση των αρχαιολόγων για το Νιόκαστρο Πύλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλλει ότι το Νιόκαστρο της Πύλου μετατράπηκε σε ιδιωτικό σκηνικό πολυτέλειας για λίγους εκλεκτούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο αρχείο η δικογραφία για Αθανασίου και Χατζηβασιλείου

Ελλάδα Χτες
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας των δύο εν ενεργεία βουλευτών

Πήλιο: Ακατάλληλο το πόσιμο νερό σε τρία χωριά ‑ Τι εντοπίστηκε

Ελλάδα Χτες
Η απαγόρευση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 29 Μαΐου - Η ανακοίνωση του δήμου Νότιου Πηλίου

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται σε νέους κλάδους ‑ Ποιους εργαζόμενους αφορά

Ελλάδα Χτες
Η νέα επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα καλύψει συνολικά 476.000 εργαζόμενους