E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανατροπή με τον θάνατο του 8χρονου: Είχε κάνει όλα τα εμβόλια για τη διφθερίτιδα

Η νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν

Δημοσίευση 28/11/2019 | 19:50

Ανατροπή με τον θάνατο του 8χρονου: Είχε κάνει όλα τα εμβόλια για τη διφθερίτιδα

Ανατροπή στην υπόθεση του 8χρονου παιδιού που πέθανε ενώ εντοπίστηκε στον οργανισμό του το μικρόβιο της διφθερίτιδας. Αυτό προκάλεσε προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα καθώς υπήρξαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι το παιδί δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ1, το παιδί δείχνει ότι είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα ενώ απαντήσεις στα ερωτήματα αναμένεται να δώσει η νεκροψία. Η τραγική ιστορία του 8χρονου παιδιού To 8χρονο παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων μετά από 4ήμερη νοσηλεία λόγω αναπνευστικού προβλήματος. Οι γιατροί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της διφθερίτιδας.

Οι γιατροί έλαβαν δείγμα από τους βρόγχους του παιδιού, το οποίο έχει ήδη σταλεί σε εργαστήριο του εξωτερικού για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για διφθερίτιδα, κάτι που θα επιβεβαιωθεί αν επιβεβαιωθεί και η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου στελέχους που ονομάζεται κορυνοβακτηρίδιο.

Ο συγκεκριμένος εργαστηριακός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα διότι δεν υπάρχει σχετικό εργαστήριο για διφθερίτιδα, την οποία έχουν να δουν οι γιατροί εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο Παίδων στις 22 Νοεμβρίου με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα, διασωληνώθηκε, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή αλλά δεν τα κατάφερε και κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το παιδί ήταν ορφανό και βρισκόταν σε ανάδοχη οικογένεια τα τελευταία τρία χρόνια. Η ανακοίνωση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου αναφέρεται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η σορός του 8χρονου εστάλη για νεκροτομή.

Το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Μία μέρα μετά, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae). Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων αλλά και το ίδιο το υπουργείο Υγείας διερευνούν την υπόθεση, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απόφαση Πιτσιλή: Ποιες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με «λουκέτο» και για πόσο

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Αυστηρότερο πλαίσιο κυρώσεων για φορολογικές παραβάσεις, «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές και βία κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

NBA Finals: Επεισόδια στη Νέα Υόρκη, συγκρούσεις μεταξύ οπαδών των Νικς

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ένταση στους δρόμους της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια του Game 3 των NBA Finals, με φίλους των Νικς να εμπλέκονται σε σοβαρά επεισόδια.

Τραγωδία στην Καστοριά: Νεκρός 16χρονος μετά από τροχαίο με αρκούδα

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο ανήλικος επέβαινε σε όχημα μαζί με 4 ακόμη άτομα το οποίο συγκρούστηκε με αρκούδα

Χανιά: Ανδρας παρενόχλησε σeξουαλικά ανήλικους – Πρότεινε να τους πληρώσει για να πάνε μαζί του

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Τι επιδιώκουν οι Τούρκοι «προστατεύοντας» το πεδίο της Μάχης στον Γρανικό ποταμό, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε τους Πέρσες

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ερωτήματα για το ενδιαφέρον της Αγκυρας, αφού κατά την εποχή που διεξήχθη η σύγκρουση, το τουρκικό έθνος δεν είχε ακόμη εμφανιστεί στην ιστορική σκηνή

Ρόδος: Για ασήμαντη αφορμή η δολοφονία του 63χρονου – Τον κάρφωσε στην καρωτίδα με το μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Νεκρός 63χρονος από μαχαιριά στην καρωτίδα ύστερα από καβγά με τον φίλο που τον φιλοξενούσε

Σλούκας προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ: Έδειξε το «7» και έκανε κίνηση με κιάλια, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού προκάλεσε την αντίδραση των φιλάθλων των «ερυθρόλευκων» λίγο πριν από το τέλος του τρίτου τελικού

Οικογενειακή τραγωδία στο Λονδίνο: Μητέρα, πατέρας και ο 9χρονος γιος τους βούτηξαν στο κενό από τον 36ο όροφο ουρανοξύστη

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο 47χρονος Ρακές Πάι, η 46χρονη σύζυγός του Αντίτι Παραλκάρ και ο γιος τους Σιντ έπεσαν από ύψος 120 μέτρων στον 45όροφο ουρανοξύστη Highpoint

Αμερικανικό ελικόπτερο Apache κατέπεσε κοντά στα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 09.06.2026
Παραμένει άγνωστο αν το ελικόπτερο δέχθηκε πυρά ή παρουσίασε μηχανική βλάβη

Γιαννακόπουλος: «Πλέον και η ντροπή έχει πάψει να ντρέπεται πια»

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
«Εμείς και το Αιγάλεω θυμίζει η φάση…»

Κινητά: Έρχεται voucher για smartphones ‑ Το ύψος της επιδότησης και οι δικαιούχοι

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ψηφιακής προσβασιμότητας