E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δένδιας: Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμόζεται πλήρως και με συνέπεια

Η Αθήνα στηρίζει την ευρωπαϊκή ένταξη των Σκοπίων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών

Δημοσίευση 26/11/2019 | 18:52

Δένδιας: Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμόζεται πλήρως και με συνέπεια

Την υποστήριξη της Ελλάδας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμόζεται πλήρως και με συνέπεια. Εκτίμησε, δε, ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της Συμφωνίας και υπογράμμισε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Σκοπίων «περνούν» από την τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Συμμερίζομαι την απογοήτευση στη Βόρεια Μακεδονία για τη λήψη μη θετικής απόφασης των 28 σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Από τη δική μας πλευρά κινηθήκαμε άμεσα και αναλαμβάνουμε σχετικές πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση με όλους τους εταίρους μας στην ΕΕ, ώστε η θετική προς τούτο απόφαση της Ένωσης να ληφθεί το ταχύτερο δυνατό» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας, γνωστοποιώντας ότι προσκάλεσε τους υπουργούς Εξωτερικών των Σκοπίων και της Αλβανίας σε πρόγευμα εργασίας με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ, στις 9 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, στις δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Σκοπίων εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη «σε μια χώρα γείτονα και σύντομα σύμμαχο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, μία χώρα την οποία προσδοκούμε να δούμε εταίρο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Ν. Ντιμιτρόφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του κ. Δένδια και υπογράμμισε ότι αυτή αποτελεί ένδειξη της νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμόζεται και να υλοποιείται ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών στη χώρα του και σημείωσε ότι αποτελεί, πλέον, μέρος του νομικού συστήματος των Σκοπίων και ως τέτοια δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα Χτες
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός Χτες
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα Χτες
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος Χτες
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα Χτες
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science Χτες
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός Χτες
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος Χτες
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.