E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Φονικό και καταστροφικό το πέρασμα του «Γηρυόνη» με 4 νεκρούς

Σάρωσε τη χώρα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Δημοσίευση 26/11/2019 | 08:26

Κακοκαιρία: Φονικό και καταστροφικό το πέρασμα του «Γηρυόνη» με 4 νεκρούς

Τέσσερις νεκρούς άφησε πίσω της η κακοκαιρία Γηρυόνης.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής στο Αντίρριο, όταν το σκάφος που επέβαιναν έπεσε πάνω στη μανία της καταιγίδας, με συνέπεια να ανατραπεί και οι ίδιοι να χάσουν τη ζωή τους.

Τα θύματα είναι δύο Έλληνες, ηλικίας 59 και 57 ετών, οι οποίοι κατοικούσαν στον Πειραιά. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Νεκρή 75χρονη στη Ρόδο

Μία 75χρονη ΑΜΕΑ βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα της μεγάλης νεροποντής ενώ βρισκόταν μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην Iαλυσό της Ρόδου.

Νεκρή κολυμβήτρια στην Κω

Άλλη μία γυναίκα, χειμερινή κολυμβήτρια, χάθηκε στα μανιασμένα κύματα στην Κω, καθώς η καταιγίδα τη βρήκε να κάνει το αγαπημένο της χόμπι.

Εκτός από τις τέσσερις χαμένες ζωές η κακοκαιρία άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες (αυτοκίνητα και σπίτια) και υποδομές (δρόμους και δίκτυα), δύο πόλεις (Κινέτα και παραλία Κατερίνης) σε κατάσταση διάλυσης και πολλά χωριά και κατοικημένες περιοχές μέσα στη λάσπη και τα υλικά που μεταφέρθηκαν από τους χειμάρρους.

Δύσκολη μέρα σε Ρόδο, Θάσο, Λήμνο και Χαλκιδική


Η χθεσινή μέρα αποδείχθηκε πολύ δύσκολη για την Κινέτα αλλά και για τους κατοίκους των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Χαλκιδική.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 190 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων από τη Ρόδο με τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν επτά άτομα από πλημμυρισμένα κτήρια και να διασώζουν άλλα έξι άτομα.

Στη Χαλκιδική η πυροσβεστική δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις, 5 κοπές δέντρων ενώ ένα άτομο χρειάστηκε να μεταφερθεί από το ποιμνιοστάσιό του σε ασφαλές σημείο.

Στη Θάσο, τέλος, η πυροσβεστική δέχθηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στην περιοχή του Λιμένα Θάσου, τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων, στις περιοχές Παναγία, Γλυκάδι και Λιμένας ενώ πυροσβέστες μετέφεραν τέσσερα άτομα από ισόγεια κατοικία στην περιοχή του Λιμένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT‑Rosalind

Tech + Science Χτες
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα Χτες
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα Χτες
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος Χτες
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα Χτες
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος Χτες
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία Χτες
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της