E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Φονικό και καταστροφικό το πέρασμα του «Γηρυόνη» με 4 νεκρούς

Σάρωσε τη χώρα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Δημοσίευση 26/11/2019 | 08:26

Κακοκαιρία: Φονικό και καταστροφικό το πέρασμα του «Γηρυόνη» με 4 νεκρούς

Τέσσερις νεκρούς άφησε πίσω της η κακοκαιρία Γηρυόνης.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής στο Αντίρριο, όταν το σκάφος που επέβαιναν έπεσε πάνω στη μανία της καταιγίδας, με συνέπεια να ανατραπεί και οι ίδιοι να χάσουν τη ζωή τους.

Τα θύματα είναι δύο Έλληνες, ηλικίας 59 και 57 ετών, οι οποίοι κατοικούσαν στον Πειραιά. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Νεκρή 75χρονη στη Ρόδο

Μία 75χρονη ΑΜΕΑ βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα της μεγάλης νεροποντής ενώ βρισκόταν μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην Iαλυσό της Ρόδου.

Νεκρή κολυμβήτρια στην Κω

Άλλη μία γυναίκα, χειμερινή κολυμβήτρια, χάθηκε στα μανιασμένα κύματα στην Κω, καθώς η καταιγίδα τη βρήκε να κάνει το αγαπημένο της χόμπι.

Εκτός από τις τέσσερις χαμένες ζωές η κακοκαιρία άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες (αυτοκίνητα και σπίτια) και υποδομές (δρόμους και δίκτυα), δύο πόλεις (Κινέτα και παραλία Κατερίνης) σε κατάσταση διάλυσης και πολλά χωριά και κατοικημένες περιοχές μέσα στη λάσπη και τα υλικά που μεταφέρθηκαν από τους χειμάρρους.

Δύσκολη μέρα σε Ρόδο, Θάσο, Λήμνο και Χαλκιδική


Η χθεσινή μέρα αποδείχθηκε πολύ δύσκολη για την Κινέτα αλλά και για τους κατοίκους των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Χαλκιδική.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 190 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων από τη Ρόδο με τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν επτά άτομα από πλημμυρισμένα κτήρια και να διασώζουν άλλα έξι άτομα.

Στη Χαλκιδική η πυροσβεστική δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις, 5 κοπές δέντρων ενώ ένα άτομο χρειάστηκε να μεταφερθεί από το ποιμνιοστάσιό του σε ασφαλές σημείο.

Στη Θάσο, τέλος, η πυροσβεστική δέχθηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στην περιοχή του Λιμένα Θάσου, τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων, στις περιοχές Παναγία, Γλυκάδι και Λιμένας ενώ πυροσβέστες μετέφεραν τέσσερα άτομα από ισόγεια κατοικία στην περιοχή του Λιμένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεσολόγγι: Νεκρός 70χρονος οδηγός τρακτέρ ‑ Το όχημά του ανετράπη σε ρέμα

Ελλάδα 14.01.2026
Το αγροτικό μηχάνημα ανετράπη σε δύσβατο σημείο και τα διασωστικά συνεργεία επιχείρησαν για την ανάσυρση του οδηγού, ο οποίος εντοπίστηκε δίχως τις αισθήσεις του

Νέα κυβερνητική σύσκεψη με αγρότες σήμερα – Κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα βάζει στο τραπέζι το μπλόκο της Νίκαιας

Ελλάδα 14.01.2026
Στο επίκεντρο της συνάντησης προβλήματα που έχουν ανακύψει από την υποχρεωτική εφαρμογή ρυθμίσεων, όπως τα ΑΤΑΚ και τα ΚΑΕΚ

Λόρα: Πριν από 2 χρόνια προσπάθησε να εξαφανιστεί από σχολική εκδρομή στην Ισπανία

Ελλάδα 14.01.2026
Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τη Λόρα, που αγνοείται για έκτη μέρα

ΕΝΦΙΑ: Πού προβλέπεται «κούρεμα» και μειώσεις ως και 50%

Οικονομία 14.01.2026
Τον Μάρτιο η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών -

Η εισαγγελία του Ιράν απειλεί τους διαδηλωτές με θανατική ποινή

Κόσμος 14.01.2026
«Επιδιώκει να οργανώσει ταχείες δίκες χωρίς να σέβεται τις εγγυήσεις μιας δίκαιης διαδικασίας»

Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή προ των πυλών – Πότε πέφτει ξανά η θερμοκρασία

Καιρός 14.01.2026
Το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού αλλάζει ξανά

Αγρότες: Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το μπλόκο του Ε65 – Λόγγου, αγρότες πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο στο κέντρο των Τρικάλων, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα διαφωνίας με τη διαδικασία της συνάντησης

Βόλος: Αγνωστος πυροβόλησε με αεροβόλο ταξί στο κέντρο της πόλης

Ελλάδα Χτες
«Ήταν σαν να χτύπησε την οροφή σκεπάρνι, θα μπορούσε να τραυματιστεί άνθρωπος», κατήγγειλε ο οδηγός, μετά την επίθεση