E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γηρυόνης: Ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής ‑ Ανεμοι ως 9 μποφόρ

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2019 | 20:52

Γηρυόνης: Ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής ‑ Ανεμοι ως 9 μποφόρ

Νεφώσεις σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, αρχικά με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, αναμένονται την Κυριακή. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν τοπικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ σημαντική επιδείνωση του καιρού θα υπάρξει από αργά το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες.

Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει από το βράδυ για τα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν από αργά το βράδυ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 18 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σημαντική ενίσχυση αργά το βράδυ σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα. Τις νυχτερινές ωστόσο ώρες προς τη Δευτέρα, θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδευτούν από πολύ ενισχυμένους ανέμους και ενδεχομένως πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και από αργά το βράδυ νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Υπέκυψε και δεύτερη 17χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφυγε από τη ζωή και η δεύτερη ανήλικη που έπεσε από την ταράτσα

Συνελήφθη μεθυσμένος στο Αγρίνιο που προκάλεσε υλικές ζημιές σε κατάστημα εστίασης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αρχικά τον έδιωξαν από το κατάστημα, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε και πέταγε καρέκλες και τραπέζια, ενώ έσπασε μία από τις τζαμαρίες του μαγαζιού

Γαλάζια Σημαία 2026: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως ‑ Βραβεύτηκαν 624 ελληνικές ακτές

E-Daily 2.TopNews Χτες
624 ελληνικές ακτές, 17 μαρίνες και 17 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία»

FedEx: Διαψεύδει ότι αποχωρεί από το αεροδρόμιο «Mακεδονία» της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διακοπή της παρουσίας της εταιρείας στο αεροδρόμιο

Σατανικό σχέδιο: Ενορχήστρωσε τη δολοφονία του συζύγου της με οξύ ‑ Πίστευε πως θα γίνει πλούσια

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Κάρφωσε» στο «αφεντικό» ναρκωτικών τον εν διαστάσει σύζυγό της

Τρομακτικά βίντεο από Τουρκία: Τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν Σμύρνη και άλλες περιοχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδοχικούς ανεμοστρόβιλους, με τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά να καταγράφονται σε Σμύρνη, Τσόρουμ και Γάγγρα

Λαμία: Οχιά δάγκωσε 75χρονο ‑ Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 75χρονος πήγε να μετακινήσει έναν τσιμεντόλιθο και το φίδι βρισκόταν μέσα και τον δάγκωσε

Μαλδίβες: Πέντε Ιταλοί τουρίστες νεκροί ‑ Είχαν πάει για κατάδυση σε σπηλιά βάθους 50 μέτρων

Κόσμος Χτες
Οι καιρικές συνθήκες στο σημείο κατάδυσης ήταν δυσμενείς - Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει κίτρινο συναγερμό

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Το Ιράν κατέσχεσε πλωτό οπλοστάσιο

Κόσμος Χτες
Το Hui Chuan χρησιμοποιούνταν ως πλωτή αποθήκη όπλων για εταιρείες ασφαλείας που προστατεύουν εμπορικά πλοία από πειρατικές επιθέσεις

Χαμός στη Χαλκίδα: Μαθητές σχολείου από την Αθήνα πολιορκούν ξενοδοχείο μετά από επίθεση ηλικιωμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαθητές φωνάζουν και διαμαρτύρονται έξω από ξενοδοχείο, όπου διαμένει ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να επιτέθηκε σε συμμαθήτριά τους

Αυστηρό μήνυμα Δένδια για το ουκρανικό drone: «Μας οφείλονται σαφείς εξηγήσεις»

Ελλάδα Χτες
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σήμαινε η σύγκρουση επιβατικού πλοίου ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με αυτό το drone» τόνισε ο υπουργός Αμυνας