E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θάσος: Η κακοκαιρία «χτύπησε» το νησί ‑ Δραματική η κατάσταση

Κυβερνητικό κλιμάκιο ήδη στην περιοχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2019 | 07:44

Θάσος: Η κακοκαιρία «χτύπησε» το νησί ‑ Δραματική η κατάσταση

Δραματική είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της νότιας Θάσου όπου λόγω της συνεχιζόμενης και έντονης βροχόπτωσης τα δυο τελευταία 24ωρα έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα. Το μεσημέρι της Παρασκευής (22/11) με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, έξι περιοχές του νησιού κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο νησιωτικός δήμος.

Το τελευταίο 24ωρο, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και ότι άλλο βρεθεί στο διάβα τους, ρέματα και αρδευτικά κανάλια έχουν υπερχειλίσει, πολλά σημεία του οδικού δικτύου δεν είναι προσβάσιμα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι σε οικισμούς όπου το νερό μπήκε κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια τους και ήταν αδύνατη η μετακίνησή τους.

Πολλές παραλίες θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία, κατολισθήσεις υπάρχουν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ τα ορμητικά νερά έχουν προκαλέσει μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες. Χρειάστηκε να μεταφερθούν ενισχύσεις από την Καβάλα με άντρες, οχήματα και άλλα μηχανήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η κακοκαιρία στο νησί.

Για πρωτοφανή βροχή κάνει λόγο ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι αύριο το πρωί αναμένονται και μηχανήματα του Στρατού και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. προκειμένου να ξεκινήσει μια πρώτη προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο όγκος του νερού είναι πολύ μεγάλος και δύσκολα διοχετεύεται προς τη θάλασσα ενώ λόγω των φερτών υλικών που παρασύρει δημιουργεί μεγάλα προβλήματα μέσα στους οικισμούς του νησιού . Ο ίδιος σημείωσε πως το τελευταίο 48ωρο το νησί της Θάσου έχει συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Κυριακίδης εκτιμά ότι η μεγάλη φωτιά του 2016 αλλά και οι μικρότερες που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου του νησιού, συνέβαλαν σε αυτή τη δραματική κατάσταση που βιώνει η Θάσος.

Ο δήμος Θάσου συνιστά αποφυγή μετακινήσεων στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού και καλεί τους κατοίκους να μην μετακινούνται λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των σοβαρών προβλημάτων που εκδηλώνονται στα περισσότερα σημεία του οδικού δικτύου.

Κυβερνητικό κλιμάκιο σε Θάσο και Χαλκιδική για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρωί του Σαββάτου (23/11) Κυβερνητικό Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Χαλκιδική και στην Θάσο.

Μαζί τους μεταβαίνουν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η αποστολή θα μεταβεί με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και θα προσεγγίσει στις 8.30 την περιοχή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής (Δημοτικό Γήπεδο) και στις 10.45 την νήσο Θάσο (Γήπεδο Λιμένα).

Από τις συνεχείς βροχές και καταιγίδες, στη Χαλκιδική προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετές περιοχές του νομού και σε επαρχιακούς δρόμους ενώ πλημμύρισε η Ολυμπιάδα.

Στη Θάσο κινδύνευσαν άνθρωποι ενώ έξι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο νησιωτικός δήμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 0‑3: Βόλτα στις Σέρρες με… μαγεία Γεντβάι

Αθλητικά Νέα 23.11.2025
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους «πράσινους»

Σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια: Ανδρας «γνώριμος» των Αρχών ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του

Ελλάδα 23.11.2025
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο, ενώ το θύμα προχώρησε στην υποβολή μήνυσης εναντίον του

Τραγωδία στον Ισθμό Κορίνθου: Νεκρός ανασύρθηκε 50χρονος στο Καλαμάκι

Ελλάδα 23.11.2025
Ο 50χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα από τη θάλασσα

Βίντεο της Τροχαίας με τον οδηγό που εντοπίζεται να τρέχει με 230χλμ. στην Αθηνών – Λαμίας και ξεκινά η καταδίωξη

Ελλάδα 23.11.2025
Οι έλεγχοι για την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και τον εντοπισμό παραβατικών οδηγικών συμπεριφορών, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση

Αχιλλέας Δελφός: Αυτός είναι ο πρώτος Έλληνας AI τραγουδιστής ‑ Πότε κυκλοφορεί το τραγούδι του

Ελλάδα 23.11.2025
«Ανυπομονώ να μοιραστώ το νέο μου τραγούδι. Ελάτε μαζί μου για να το φέρουμε στην κορυφή των charts», αναφέρει σε ένα από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί

Θρίλερ με τον θάνατο 17χρονης μαζορέτας σε κρουαζιερόπλοιο ‑ Στις έρευνες το FBI

Ελλάδα 23.11.2025
Στον θετό αδερφό της οι υποψίες για τον ασφυκτικό θάνατό της

Από τις 30 Νοεμβρίου τα πρώτα μπλόκα των αγροτών – Ετοιμάζουν κλείσιμο αεροδρομίων και τελωνείων

Ελλάδα 23.11.2025
Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση

Τζουμέρκα: Η στιγμή της διάσωσης πυροσβέστη της ΕΜΑΚ που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού

Ελλάδα 23.11.2025
Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που ο διασώστης επιχειρούσε να διασχίσει τον Ραφτανίτη ποταμό

Μητέρα «βρίσκει» τον νεκρό γιο της έκθεμα σε μουσείο του Λας Βέγκας

Κόσμος 23.11.2025
Ο μυστηριώδης θάνατος του νεαρού πήρε μία ανατριχιαστική τροπή με τους ισχυρισμούς της μητέρας του

Αργίες 2026: Οι δυο που χάνουμε ‑ Όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Ελλάδα 23.11.2025
Δεν έχει πολλές ημέρες ξεκούρασης η νέα χρονιά

Ξύπνησε από κώμα και υπέδειξε τον δολοφόνο του ‑ Η ανατριχιαστική αποκάλυψη πριν πεθάνει

Κόσμος 23.11.2025
Το τροχαίο δεν ήταν ατύχημα και το πρόσωπο που υπέδειξε ήταν πέραν πάσης υποψίας

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε Γερμανός μέσα στο σπίτι του

Ελλάδα 23.11.2025
Ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια