E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραμπ: Αν δεν ήμουν εγώ το Χονγκ Κονγκ θα είχε εξαλειφθεί σε 14 λεπτά

«Θα κάνατε ένα μεγάλο λάθος»

Δημοσίευση 22/11/2019 | 18:21

Τραμπ: Αν δεν ήμουν εγώ το Χονγκ Κονγκ θα είχε εξαλειφθεί σε 14 λεπτά

Την ισχυρή του επίδραση και τη διαπραγματευτική του δεινότητα, κατά την προσφιλή τακτική του, προτάσσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε: «Εάν δεν ήμουν εγώ, το Χονγκ Κονγκ θα είχε εξαλειφθεί σε 14 λεπτά».

Διαβεβαίωσε ότι ο κινεζικός στρατός δεν επενέβη για να καταστείλει τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, επειδή εκείνος το ζήτησε από τον Κινέζο ομόλογό του.

«Εκείνος (ο Σι Τζινπίνγκ) έχει αναπτύξει ένα εκατομμύριο στρατιώτες εκτός του Χονγκ Κονγκ, δεν επενέβησαν για τον μοναδικό λόγο ότι εγώ του το ζήτησα»» σημείωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας μακράς τηλεφωνικής συνέντευξης, διάρκειας σχεδόν μιας ώρας, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Ο μοναδικός λόγος που δεν επεμβαίνει είναι διότι δεν θέλει να επηρεάσει την εμπορική συμφωνία» υποστήριξε ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος.

«Θα κάνατε ένα μεγάλο λάθος. Θα είχε έναν φοβερά αρνητικό αντίκτυπο στην εμπορική συμφωνία» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος σε μια συνομιλία που λέει ότι είχε με τον Κινέζο πρόεδρο.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε σήμερα ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα είναι «ενδεχομένως πολύ κοντά», σπεύδοντας, εντούτοις, να διαβεβαιώσει ότι στηρίζει τόσο τους πολίτες του Χονγκ Κονγκ όσα και τον Κινέζο πρόεδρο.

«Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του Χονγκ Κονγκ, όμως είμαι επίσης δίπλα στον πρόεδρο Σι. Είναι φίλος μου, είναι ένας φανταστικός άνθρωπος» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εξάλλου, στη συνέντευξή του στην εκπομπή Fox & Friends, ο Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε ότι κατέστησε σαφές στον Σι ότι «δεν μπορεί να είναι μια ίση (εμπορική) συμφωνία», λόγω του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας με τις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με μηνύσεις απειλεί η δασκάλα από το Λουτράκι που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή για θωπεία

Ελλάδα Χτες
Η 55χρονη εικαστικός παραμένει εκτός σχολείων μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Κυρανάκης: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φταίνε τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πολιτική Χτες
Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών εναντίον των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αστυνομική βία.

«Φραπές»: Θα πάω στην Εξεταστική, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θα τρέχουν πολλοί

Ελλάδα Χτες
Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην Εξεταστική, τώρα απειλεί με «αποκαλύψεις» στις 11 Δεκεμβρίου - «Όλα νόμιμα» επιμένει για τα λαχεία ο Ανδρέας Στρατάκης ή «Χασάπης»

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας δε φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την χώρα από Τετάρτη ‑ «Χαμηλό που μπορεί να είναι επικίνδυνο»

Καιρός Χτες
Ποιες ημέρες θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία και η Αττική

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην πόλη η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα

Σάλος στη Νότια Κορέα: Χάκαραν χιλιάδες κάμερες ασφαλείας για υλικό «ερωτικής εκμετάλλευσης»

Κόσμος Χτες
Περισσότερες από 120.000 κάμερες ασφαλείας (IP), που συνδέονται με το διαδίκτυο, έγιναν στόχος δραστών - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Η Αθήνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη λειψυδρία τριών δεκαετιών μετά τη μεγάλη μείωση αποθεμάτων νερού

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις νεότερες μετρήσεις, ο Μόρνος έχει χάσει περισσότερο από το 40% των αποθεμάτων του σε διάστημα δύο ετών!

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί στραγγιστό γιαούρτι που περιείχε ακατάλληλη ουσία

Ελλάδα Χτες
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Έλληνες χόρεψαν συρτάκι στην Αγία Σοφία ‑ «Πρόκληση και προσβολή» βλέπουν οι Τούρκοι

Κόσμος Χτες
Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά πως το βίντεο επρόκειτο για προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για αγορά εξοχικής κατοικίας

Κόσμος Χτες
Έρευνα αποκάλυψε ποια χώρα προτιμούν οι Βρετανοί για την αγορά εξοχικής κατοικίας