E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόκληση από την Τουρκία: Κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Σφοδρή επίθεση από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Δημοσίευση 21/11/2019 | 10:18

Πρόκληση από την Τουρκία: Κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Σε μια απίστευτα προκλητική ανακοίνωση προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επιτίθεται στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού, κάνοντας αδιανόητες υποδείξεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει «αβάσιμες και ατυχείς» τις δηλώσεις Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και τη στάση της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ θέλησε επίσης να «υπενθυμίσει» στην Ελλάδα ότι «η συνεργασία με την Τουρκία» στο μεταναστευτικό θα είναι αποτελεσματικότερη από την «προπαγάνδα ενάντια στην Τουρκία».

«Το πιο πρόσφατο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιχειρεί η Ελλάδα μέσω διαστρέβλωσης των γεγονότων, είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκριτικά με την μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850.000 παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το σημερινό ποσοστό διέλευσης έχει μειωθεί στο 94% χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Τουρκία.

Δεν είναι ανθρώπινο για αυτές τις χώρες που βρίσκονται σε μεταναστευτικά περάσματα όπως η Ελλάδα, να εφαρμόζουν «μηδενική μεταναστευτική πολιτική» και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που πλήττονται από το προσφυγικό πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους. Οι Έλληνες εταίροι μας , καθώς και η διεθνής κοινότητα, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνείται να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, οι παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να πιέζονται στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές.

Αγνοώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση.
Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία θα αποφέρει πιο σημαντικά αποτελέσματα από αυτά της προπαγάνδας κατά της Τουρκίας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να

– Επανορθώσει τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς.

– Φροντίσει για την πρόληψη θανάτων των μεταναστών, των ανηλίκων καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια.

– Να μην ξεχνά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

– Να τερματιστεί η πρακτική προώθησης των μεταναστών, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

– Να μην χρησιμοποιούν όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τα αντιμετωπίζουν απάνθρωπα

– Να δείξουν σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών, καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

89χρονος: «Αν ήθελα θα τους σκότωνα αλλά το έκανα για τον ντόρο γιατί δεν βρίσκω το δίκιο μου»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα πρώτα λόγια του 89χρονου στους αστυνομικούς

Η NASA εντόπισε γιγαντιαίο «μάτι» 40 χιλιομέτρων στη Σαχάρα

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Πώς δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό φαινόμενο

Shrinkflation: Η «σιωπηλή» ακρίβεια στα ράφια – Πώς να την εντοπίσετε

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Συγκλονίζει ειδικευόμενη παιδίατρος: «Είμαι 6η μέρα εφημερία» λέει και καταρρέει με σε λυγμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Μια νεαρή γιατρός που κάνει το αγροτικό της σε νοσοκομείο της περιφέρειας, μιλά για τις συνθήκες που βιώνει και ξεσπά σε λυγμούς

Καιρός: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την ψυχρή εισβολή

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

Στον εισαγγελέα σήμερα ο 89χρονος πιστολέρο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο δικηγόρος του εκτίμησε πως ο 89χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων

Ράλι τιμών στα καύσιμα στις ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο η βενζίνη αφότου άρχισε ο πόλεμος

Κόσμος 29.04.2026
Χθες, οι Αμερικανοί οδηγοί πλήρωναν 4,18 δολάρια το γαλόνι

Προσοχή στη Θεσσαλονίκη: Απάτη με δήθεν πρόστιμο για Μετρό, ΟΑΣΘ ‑ Το επίμαχο SMS

Ελλάδα 29.04.2026
Προειδοποίηση προς το επιβατικό κοινό για απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης

Χάρη έλαβε η Νικόλ Μινέτι που εμπλεκόταν στην υπόθεση «Μπούνγκα‑Μπούνγκα»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Eχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση, όπως και για προαγωγή στην ποpνεία - Στηρίζει την απόφαση η Μελόνι

Μετά τα Στενά του Ορμούζ, αυτό είναι το επόμενο στενό που μπορεί να «μπλοκάρει» την παγκόσμια οικονομία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η παγκόσμια οικονομία μοιάζει να κρατά την ανάσα της κάθε φορά που ένα στενό θαλάσσιο πέρασμα απειλείται

Έρχεται ο ψηφιακός φάκελος για όλα τα επιδόματα

Οικονομία 29.04.2026
Πλήρης καταγραφή