E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόκληση από την Τουρκία: Κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Σφοδρή επίθεση από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Δημοσίευση 21/11/2019 | 10:18

Πρόκληση από την Τουρκία: Κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Σε μια απίστευτα προκλητική ανακοίνωση προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επιτίθεται στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού, κάνοντας αδιανόητες υποδείξεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει «αβάσιμες και ατυχείς» τις δηλώσεις Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και τη στάση της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ θέλησε επίσης να «υπενθυμίσει» στην Ελλάδα ότι «η συνεργασία με την Τουρκία» στο μεταναστευτικό θα είναι αποτελεσματικότερη από την «προπαγάνδα ενάντια στην Τουρκία».

«Το πιο πρόσφατο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιχειρεί η Ελλάδα μέσω διαστρέβλωσης των γεγονότων, είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκριτικά με την μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850.000 παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το σημερινό ποσοστό διέλευσης έχει μειωθεί στο 94% χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Τουρκία.

Δεν είναι ανθρώπινο για αυτές τις χώρες που βρίσκονται σε μεταναστευτικά περάσματα όπως η Ελλάδα, να εφαρμόζουν «μηδενική μεταναστευτική πολιτική» και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που πλήττονται από το προσφυγικό πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους. Οι Έλληνες εταίροι μας , καθώς και η διεθνής κοινότητα, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνείται να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, οι παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να πιέζονται στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές.

Αγνοώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση.
Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία θα αποφέρει πιο σημαντικά αποτελέσματα από αυτά της προπαγάνδας κατά της Τουρκίας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να

– Επανορθώσει τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς.

– Φροντίσει για την πρόληψη θανάτων των μεταναστών, των ανηλίκων καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια.

– Να μην ξεχνά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

– Να τερματιστεί η πρακτική προώθησης των μεταναστών, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

– Να μην χρησιμοποιούν όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τα αντιμετωπίζουν απάνθρωπα

– Να δείξουν σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών, καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θάνατος Μυρτώς: Η απολόγια του 26χρονου αρσιβαρίστα

Ελλάδα 17.04.2026
«Έβαλα το χέρι μου στο στόμα της για να μην της γυρίσει η γλώσσα» - Τι είπε για τον τρίτο κατηγορούμενο που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο

Πάτρα: 16χρονος μπήκε σε σπίτι, ξυλοκόπησε 20χρονο και τον λήστεψε

Ελλάδα 17.04.2026
Ο ανήλικος φέρεται, μαζί με συνεργό του, να άσκησε βία και απειλές πριν αρπάξει χρήματα και κινητό τηλέφωνο

Νάπολη: Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα – Κράτησαν όμηρους, άδειασαν θυρίδες και εξαφανίστηκαν

Κόσμος 17.04.2026
Στιγμές τρόμου για υπάλληλους της τράπεζας και πελάτες – Το χρονικό της ληστείας που συγκλόνισε την Ιταλία

«Τα παιδιά μας πεινάνε», καταγγέλλουν οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτών στα αεροπλανοφόρα

Κόσμος 17.04.2026
Μικρές μερίδες και κακό φαγητό, καταγγέλλουν Αμερικανοί στρατιώτες στα αεροπλανοφόρα – Δεν έχουν λάβει ούτε τις προμήθειες από τις οικογένειες τους

Σορός 17χρονης εντοπίστηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου

Ελλάδα 17.04.2026
Πρόκειται για Ελληνίδα

Καιρός – Αρναούτογλου: Ανατροπή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες από την ερχόμενη εβδομάδα

Καιρός 17.04.2026
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες – Αναλυτική πρόγνωση

«Χάρι, άνοιξε!»: Ηχητικό ντοκουμέντο με τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο κέντρο της Αθήνας να φωνάζει στον Ιταλό

Ελλάδα 17.04.2026
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μία 30χρονη από την Αιθιοπία

Μαρινάκης: Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε μια στοχοποίηση, μια νοσηρή μειοψηφία δολοφονεί χαρακτήρες

Ελλάδα 17.04.2026
«Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι διακινούν χυδαία ψέματα. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ αυτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δολοφονία παιδιού στο Τέξας: Κατέρρευσαν οι ένορκοι – «Είσαι απαγωγέας;» ρωτούσε η 7χρονη

Κόσμος 17.04.2026
Οι τελευταίες στιγμές της Αθένα συγκλόνισαν τους πάντες

Αρπαξαν από ηλικιωμένη 100.000 ευρώ, που είχε θαμμένα... στον κήπο

Ελλάδα 17.04.2026
Απάτη στον Λαγκαδα Θεσσαλονίκης