E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μόλις έπιασα το τρόπαιο στα χέρια μου ανατρίχιασα

Μετά τη σπουδαία νίκη του στο Λονδίνο

Δημοσίευση 18/11/2019 | 20:50

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μόλις έπιασα το τρόπαιο στα χέρια μου ανατρίχιασα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε στο Λονδίνο να κατακτήσει το ATP Finals απέναντι στον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ.

«Δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Ήταν όνειρο ζωής, μόνο και μόνο που βρισκόμουνα στο τουρνουά. Ότι πήρα το τρόπαιο μου φέρνει μία συγκίνηση και μία ανατριχίλα», ανέφερε αρχικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Για το πως μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση, είπε:«Υπήρχε μία φόρμουλα που με έκανε να χαλαρώσω. Ένιωθα ότι δεν είχα τίποτα να χάσω πλέον και μπήκα με διαφορετική ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και άνεση», στη συνέχεια είπε χαριτολογώντας: «Ίσως επειδή σκεφτόμουνα τις διακοπές μου».

Για το «μπουστάρισμα» που κάνει στον εαυτό του κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Προς το τέλος του τάι μπρέικ άρχισα να δίνω κίνητρο στον εαυτό μου, να φωνάζω, να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου φωνάζοντας. Μου έδωσε το κάτι παραπάνω. Το χρειάζομαι αυτό (σ.σ. με τη φωνή), να λέω Στέφανε το μπορείς».

Όσο για πώς αντιμετωπίζει τους κορυφαίους τενίστες: «Ξέρω ότι η διαφορά δεν είναι πολύ μακριά και κατέχω αυτό το επίπεδο. Αν είμαι καλά ψυχολογικά δεν έχω τίποτα να φοβηθώ».

Μεταξύ, άλλων ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στις θυσίες και τη σκληρή προπόνηση: «Υπάρχουν άπειρες ώρες δουλειάς, πολύ κλάμα, πολύ ιδρώτα και γι΄ αυτά παλεύω. Έχω περάσει πολύ πόνο και κόπωση».

Όσο για το αν προλαβαίνει να έχει προσωπική ζωή, λόγω των πολλών υποχρεώσεών του, είπε: «Έχω καταφέρει να τα συνδυάζω και τα δύο. Είμαι στην καλύτερη περίοδο, έχοντας δίπλα μου τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν και διαχειρίζομαι τις καταστάσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα Χτες
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Κόσμος Χτες
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα Χτες
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές