E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Mega deal στο Attica: Ποιοι επιχειρηματίες μπαίνουν

Εφοπλιστές, επιχειρηματικοί όμιλοι και άλλοι

Δημοσίευση 14/11/2019 | 14:44

Mega deal στο Attica: Ποιοι επιχειρηματίες μπαίνουν

Σε τελικό στάδιο το deal - Θανάσης Λασκαρίδης, Νίκος Τσάκος, Αντ. Παπαδημητρίου (ίδρυμα Ωνάση), Γιαν. Σαραντίτης και άλλοι επενδύουν στην αλυσίδα των πολυκαταστημάτων - Παραμένει o Κ. Λαμπρόπουλος και οι παλιοί μέτοχοι

Μεγάλοι Eλληνες επιχειρηματίες μπαίνουν στο κεφάλαιο των Αττικών Πολυκαταστημάτων (Αttica). Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε τελικό στάδιο ένα σημαντικό deal καθώς οι Θανάσης Λασκαρίδης, Νίκος Τσάκος, Αντ. Παπαδημητρίου (ίδρυμα Ωνάση), Γιαν. Σαραντίτης κ.ά. επενδύουν στην αλυσίδα των επιτυχημένων πολυκαταστημάτων περίπου 60 εκατ. ευρώ δημιουργώντας μια μεγάλη εμπορική δύναμη στην ελληνική αγορά.

Η συμφωνία προβλέπει και την εξαγορά από την Εθνική Τράπεζα του 25% των μετοχών της Attica, που παλαιότερα κατείχε η Folli Follie.

Ο Κ. Λαμπρόπουλος, που διοικεί σήμερα τα Attica, διατηρεί τη συμμετοχή του στην εταιρία και θα συνεχίσει να ασκεί το management. Tο deal προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η Virtus International Partners του Λ. Παπακωνσταντίνου δημιουργεί τη νέα εταιρεία στην οποία συμμετέχουν οι παλιοί μέτοχοι (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης και Αλ. Σγουμπόπουλος) και οι νέοι μέτοχοι, αφού συμφώνησαν στον τρόπο συμμετοχής τους, στο επιχειρηματικό πλάνο κ.λπ.

Με τη στήριξη του νέου μετοχικού σχήματος και τη σημερινή τους διοίκηση, τα Attica θα προχωρήσουν στα επόμενα επενδυτικά βήματα που είναι η επέκταση κατά 4.000 τμ του Citylink, η ενίσχυση του μίγματος προιόντων και η αξιοποίηση των ευκαιριών που θα προκύψουν από την κατασκευή malls στο έργο του Ελληνικού. Τα Attica διαθέτουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πέντε καταστήματα και πέρυσι έκαναν τζίρο 180 εκατ. και παρουσίασαν κέρδη 12 εκατ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλησιάζει με άγριες διαθέσεις η κακοκαιρία Erminio ‑ Οι περιοχές που θα βρεθούν σε κόκκινο συναγερμό

Καιρός 31.03.2026
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τρίτη (31/3) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους.

Ακίνητα: Τι αλλάζει με το νέο Μητρώο της ΑΑΔΕ – Ποιοι πρέπει να κάνουν διορθώσεις

Οικονομία 31.03.2026
Σε πλήρη λειτουργία τίθεται τις επόμενες ημέρες από την ΑΑΔΕ το νέο Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων

Επεισόδιο μεταξύ Ναν και Ντόρσεϊ που αποβλήθηκαν

Αθλητικά Νέα Χτες
Ενεπλάκη και ο Λεσόρ, με σκισμένη φανέλα ο γκαρντ του Ολυμπιακού

Καθηγήτρια έκανε σeξ με μαθητή, απολύθηκε και τον παρενοχλούσε μέχρι που μπήκε φυλακή

Κόσμος Χτες
«Ήταν πραγματικά περίεργο, την είδα μπροστά μου»

Γερμανία: 14χρονος μαχαιρώθηκε έξω από σχολείο στο Αμβούργο

Κόσμος Χτες
O ανήλικος τραυματίας μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση

Η επιστήμη απαντά εάν γίνεται να αναπαραχθούμε σε άλλους πλανήτες

Tech + Science Χτες
Σε συνθήκες μικροβαρύτητας, τα σπερματοζωάρια εξακολουθούν να κινούνται, απλώς δεν μπορούν να βρουν τον δρόμο τους

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακυρη η καθαίρεση της Παρασκευής Τυχεροπούλου, δικαστήριο διατάσσει να επιστρέψει στη θέση της

Ελλάδα Χτες
Το Μονομελές Πρωτοδικείο ανέτρεψε την απόφαση της διοίκησης Μπαμπασίδη, έκρινε ότι η καθαίρεσή της ήταν παράνομη και καταχρηστική και διατάσσει την επανατοποθέτησή της στη θέση της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου