E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Mega deal στο Attica: Ποιοι επιχειρηματίες μπαίνουν

Εφοπλιστές, επιχειρηματικοί όμιλοι και άλλοι

Δημοσίευση 14/11/2019 | 14:44

Mega deal στο Attica: Ποιοι επιχειρηματίες μπαίνουν

Σε τελικό στάδιο το deal - Θανάσης Λασκαρίδης, Νίκος Τσάκος, Αντ. Παπαδημητρίου (ίδρυμα Ωνάση), Γιαν. Σαραντίτης και άλλοι επενδύουν στην αλυσίδα των πολυκαταστημάτων - Παραμένει o Κ. Λαμπρόπουλος και οι παλιοί μέτοχοι

Μεγάλοι Eλληνες επιχειρηματίες μπαίνουν στο κεφάλαιο των Αττικών Πολυκαταστημάτων (Αttica). Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε τελικό στάδιο ένα σημαντικό deal καθώς οι Θανάσης Λασκαρίδης, Νίκος Τσάκος, Αντ. Παπαδημητρίου (ίδρυμα Ωνάση), Γιαν. Σαραντίτης κ.ά. επενδύουν στην αλυσίδα των επιτυχημένων πολυκαταστημάτων περίπου 60 εκατ. ευρώ δημιουργώντας μια μεγάλη εμπορική δύναμη στην ελληνική αγορά.

Η συμφωνία προβλέπει και την εξαγορά από την Εθνική Τράπεζα του 25% των μετοχών της Attica, που παλαιότερα κατείχε η Folli Follie.

Ο Κ. Λαμπρόπουλος, που διοικεί σήμερα τα Attica, διατηρεί τη συμμετοχή του στην εταιρία και θα συνεχίσει να ασκεί το management. Tο deal προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η Virtus International Partners του Λ. Παπακωνσταντίνου δημιουργεί τη νέα εταιρεία στην οποία συμμετέχουν οι παλιοί μέτοχοι (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης και Αλ. Σγουμπόπουλος) και οι νέοι μέτοχοι, αφού συμφώνησαν στον τρόπο συμμετοχής τους, στο επιχειρηματικό πλάνο κ.λπ.

Με τη στήριξη του νέου μετοχικού σχήματος και τη σημερινή τους διοίκηση, τα Attica θα προχωρήσουν στα επόμενα επενδυτικά βήματα που είναι η επέκταση κατά 4.000 τμ του Citylink, η ενίσχυση του μίγματος προιόντων και η αξιοποίηση των ευκαιριών που θα προκύψουν από την κατασκευή malls στο έργο του Ελληνικού. Τα Attica διαθέτουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πέντε καταστήματα και πέρυσι έκαναν τζίρο 180 εκατ. και παρουσίασαν κέρδη 12 εκατ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία – Γαλλία 2‑0: «Ταύροι» σεληνιασμένοι, πάτησαν τους «τρικολόρ» και έκλεισαν θέση στον τελικό!

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια η Ισπανία διεκδικεί τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου - στον τελικό την περιμένουν Αγγλία ή Αργεντινή

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

Ελλάδα Χτες
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left Χτες
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

Κόσμος Χτες
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left Χτες
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα