E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κίνα: Ανδρας μπήκε σε νηπιαγωγείο και ψέκασε 51 παιδιά με διαβρωτικό υγρό

Εισήλθε στο νηπιαγωγείο σκαρφαλώνοντας έναν τοίχο και στη συνέχεια ψέκασε τα θύματα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 12/11/2019 | 12:01

Κίνα: Ανδρας μπήκε σε νηπιαγωγείο και ψέκασε 51 παιδιά με διαβρωτικό υγρό

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, τραυματίστηκαν από έναν άνδρα, ο οποίος εισέβαλε σε ένα νηπιαγωγείο της νοτιοδυτικής Κίνας και τους ψέκασε με διαβρωτικό υγρό, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο ύποπτος, ένας 23χρονος το επίθετο του οποίου είναι Κονγκ, εισήλθε στο νηπιαγωγείο σκαρφαλώνοντας έναν τοίχο και στη συνέχεια ψέκασε τα θύματα με υδροξείδιο του νατρίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της πόλης Καϊγιουάν, στην επαρχία Γιουνάν.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες Δευτέρα στις 3:35 μμ τοπική ώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές στο Weibo, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το Twitter.

Περίπου 51 παιδιά και τρεις νηπιαγωγοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων με "σοβαρά συμπτώματα".

Η αστυνομία συνέλαβε τον Κονγκ σχεδόν μια ώρα μετά την επίθεση.

"Επειδή οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν παιδί, η έλλειψη της οικογενειακής θαλπωρής είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίσει ψυχική διαταραχή", είπαν οι τοπικές αρχές προσθέτοντας ότι είχε προβλήματα και στην προσωπική ζωή και την εργασία του.

Όλα αυτά του προκάλεσαν "μια απαισιόδοξη νοοτροπία και σκέψεις για εκδίκηση εις βάρος της κοινωνίας", σημείωσαν.

Οι βίαιες επιθέσεις με στόχο μαθητές είναι συχνές στην Κίνα, όπου έχουν σημειωθεί μοιραία περιστατικά τα τελευταία χρόνια συνήθως με δράστες που χρησιμοποίησαν μαχαίρι.

Τον περασμένο Απρίλιο ένας 28χρονος σκότωσε εννέα μαθητές Δημοτικού την ώρα που σχόλαγαν σε μια από τις φονικότερες επιθέσεις με μαχαίρι που σημειώνονται στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο δράστης, ο οποίος δήλωσε ότι είχε υποστεί μπούλινγκ ως μαθητής στην επαρχία της βόρειας Κίνας Σαανσί, εκτελέστηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου.

Αργότερα το 2018, μια γυναίκα οπλισμένη με μαχαίρι τραυμάτισε 14 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο της επαρχία Σετσουάν.

Η 39χρονη δράστης τραυμάτισε τους μαθητές καθώς επέστρεφαν στις τάξεις τους μετά την πρωινή τους άσκηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» από τη Βουλή μετά από θυελλώδη συζήτηση

Ελλάδα 16.12.2025
Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παράδοση, η ψήφιση του προϋπολογισμού εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Koυπόνι 200 ευρώ για Gigabit Voucher – Όλα τα βήματα για να προλάβετε την επιδότηση

Tech + Science 16.12.2025
Λίγες ημέρες έμειναν για την αίτηση για τις οπτικές ίνες – Πότε εκπνέει η προθεσμία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «παγίδα» με τα παρατσούκλια και ο μύθος του άλλου «Φραπέ»

Ελλάδα 16.12.2025
Πρόκειται για μια αφήγηση που παρουσιάστηκε ως «αποκάλυψη», αλλά στην πραγματικότητα συνιστά μια βολική κατασκευή, η οποία -παρά το αρχικό της θόρυβο- καταρρέει πλήρως.

Θεσσαλονίκη: Αγρότες από το μπλόκο Μαλγάρων μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούς

Ελλάδα 16.12.2025
Αγρότες στα Μάλγαρα μοίρασαν αδιάθετο ρύζι σε οδηγούς - Πρόκειται για μια δράση που έχει ως στόχο την ενημέρωση του κόσμου αλλά και την ευαισθητοποίησή του

Στεγαστική κρίση: Αυτό είναι το πρώτο σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπισή της

Κόσμος 16.12.2025
Αυξήσεις 60% στις τιμές κατοικιών, 30% στα ενοίκια και 1,3 εκατ. άστεγοι - Το ευρωπαϊκό σχέδιο για 650.000 νέες κατοικίες ετησίως και μέτρα για τον περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Μυστήριο με τον θάνατο αντιπροσώπου σερβικής εταιρείας όπλων στη Μόσχα

Κόσμος 16.12.2025
Τον Ιούνιο η συγκεκριμένη εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα που δημοσίευσε η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας με τις σερβικές εταιρείες που προμηθεύουν το Κίεβο με πυρομαχικά

Ανατροπή στη δολοφονία της 22χρονης τραγουδίστριας Delarosa στο Λος Αντζελες

Κόσμος 16.12.2025
Παιδικοί φίλοι πίσω από την παγίδα θανάτου

Αργίες 2026: Όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Ελλάδα 16.12.2025
Δεν έχει πολλές ημέρες ξεκούρασης η νέα χρονιά

Κουτσούμπας σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Αυτή είστε!

Ελλάδα 16.12.2025
Η αντιπαράθεση έγινε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όταν ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε όλα τα κόμματα για φιλονατοϊκή στάση – Αντίδραση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου