E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός για την πάθηση που σχετίζεται με το άτμισμα

Όλο και αυξάνονται οι θάνατοι

Δημοσίευση 12/11/2019 | 08:29

Συναγερμός για την πάθηση που σχετίζεται με το άτμισμα

Οι αναφορές για τη μυστηριώδη πάθηση που σχετίζεται με το άτμισμα στην Αμερική και οι ολοένα και αυξανόμενοι θάνατοι έχουν προκαλέσει πανικό στη χώρα.

Κι όμως, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ παραμένουν εξαιρετικά φειδωλές στις ανακοινώσεις τους, καθώς δεν γνωρίζουν ακόμα τι προκαλεί την επιδημική πάθηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Παθήσεων, οι περιπτώσεις έχουν αγγίξει τις 1.888 σε 49 αμερικανικές πολιτείες, με 37 θανάτους.

Μια νέα μελέτη για την EVALI, όπως έχουν αποκαλέσει επισήμως την πάθηση (Electronic Cigarette or Vaping-associated Lung Injury – Ασθένεια των Πνευμόνων που σχετίζεται με το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο ή τα Προϊόντα ατμίσματος), μας λέει πως τα νούμερα μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα, καθώς οι γιατροί τώρα αρχίζουν να την αναγνωρίζουν.

Τα συμπτώματά της είναι βήχας, δυσκολίες στην αναπνοή, πόνος στο στήθος και ναυτία, ενώ σπανιότερα εμφανίζεται πυρετός, κόπωση και απώλεια βάρους.

Η αιτία της παραμένει ακόμα άγνωστη, παρά το γεγονός ότι οι πρώτες περιπτώσεις μάς έρχονται από τον Απρίλιο του 2019 και η πάθηση αναλύεται συνεχώς. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Παθήσεων επιβεβαιώνει πως η EVALI συνδέεται με προϊόντα που περιέχουν τετραϋδροκανναβινόλη (τη δραστική ουσία της κάνναβης) ή νικοτίνη που πωλείται στη μαύρη online αγορά.

Η ίδια η τετραϋδροκανναβινόλη δεν θεωρείται πως προκαλεί την πάθηση, καθώς η χρήση της αφορά στο 70% των περιπτώσεων. Ενδέχεται να είναι ένας παράγοντας στο υγρό, η Βιταμίνη Ε Οξική, που να προκαλεί την ασθένεια που μοιάζει με χημικά εγκαύματα στον πνεύμονα.

Μέχρι να αναγνωριστούν πάντως οι αιτίες, τόσο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Παθήσεων όσο και ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων της Αμερικής συνιστούν να αποφεύγεται το άτμισμα…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Συνελήφθη διαιτητής αγώνων τάε κβον ντο για «στήσιμο» αγώνων ‑ Πιάστηκε επ` αυτοφώρω

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταξύ άλλων, υποσχόταν διακρίσεις, ένταξη στην Εθνική ομάδα και μόρια για πανεπιστήμιο

Ο επικεφαλής της OpenAI ίσως μπορούσε να αποτρέψει πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο ‑ Ζήτησε «συγγνώμη»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο επικεφαλής της OpenAI Σαμ Αλτμαν ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα του Τάμπλερ Ριτζ

«Εγώ κι εσύ μαζί»: Απίθανη ανάρτηση Μακρόν για συνάντηση με Μητσοτάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μακρόν δίνει το στίγμα της ελληνογαλλικής φιλίας με το «Εγώ κι εσύ μαζί» από Αλκίνοο και Πανούση

Βαρβαρότητα σε live μετάδοση σε reality στη Σερβία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πλατό του Elita

Επικό σύνθημα οπαδών του Αρη για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έλα εδώ καλό μου παλικάρι…»

E-Daily 3.Left Χτες
Αποθέωση για τον «Greek Freak» που βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειο» με τον αδερφό του Θανάση, τη μητέρα τους Βερόνικα και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Ρίτσαρντ Σιάο.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

Ελλάδα Χτες
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό