E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί ξανά στο εδώλιο ο Κορκονέας

Μετά την αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Εφετείου

Δημοσίευση 11/11/2019 | 18:28

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί ξανά στο εδώλιο ο Κορκονέας

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο ειδικός φρουρός Επαμεινώδας Κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά την αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία «έσπασαν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης με το οποίο αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, έκρινε ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκή αιτιολογία.

Έτσι, έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να αποφασίσει για την αναίρεση ή όχι της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Το Εφετείο επέβαλε στον ειδικό φρουρό κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Αποτέλεσμα ήταν ο ειδικός φρουρός να βρεθεί εκτός φυλακής μια ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου καθώς είχε εκτίσει την ποινή που προβλεπόταν στην οποία προσμετρήθηκαν και μεροκάματα που έκανε ως έγκλειστος.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, η απόφαση των ανώτατων δικαστών για την «υπόθεση Κορκονέα» θα αποτελέσει νομολογιακή πυξίδα σε ό,τι αφορά τα όρια και τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου , που αφορά σε δεκάδες εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα 07.02.2026
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος 07.02.2026
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.