E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Η Αντιτρομοκρατική βρήκε τη γιάφκα ‑ 3 συλλήψεις

ΕΛ.ΑΣ.: «Μίλησε» το καλάσνικοφ - Πού έχει χρησιμοποιηθεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2019 | 17:21

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Η Αντιτρομοκρατική βρήκε τη γιάφκα ‑ 3 συλλήψεις

Χτύπημα με άγνωστο στόχο φαίνεται πως ετοίμαζαν οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική ύστερα από μεγάλη επιχείρηση στην Αττική, που ξεκίνησε από χθες και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου (09.11.2019), ανακοινώθηκε ότι η Αντιτρομοκρατική έχει συλλάβει τρία άτομα, δυο άνδρες και μια γυναίκα, έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για άλλον έναν, έκανε 15 προσαγωγές και έρευνες σε 13 σπίτια, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα… ολόκληρο οπλοστάσιο με καλάσνικοφ και εκρηκτικά. Ένα από τα όπλα που βρέθηκαν είναι της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και είχε χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στην πρεσβεία του Μεξικού.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπό παρακολούθηση από καιρό ήταν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που διερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι αστυνομικοί είχαν σε στενό κλοιό τον 46χρονο που αναζητείται και τον 41χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», αλλά αποφυλακίστηκε με όρους στις 12-2-2018, με το νόμο Παρασκευόπουλου, (Ν. 4489/2017, άρθρο 43).

Ο 46χρονος, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε από την Αστυνομία, στις 26 Αυγούστου 2019.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση στο κτίριο δεν ήταν τυχαία, καθώς ο 46χρονος ήταν ήδη στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ επίσης φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.

Η ένοπλη ληστεία που διέπραξαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, τον περασμένο μήνα, απλώς επιβεβαίωσε και εργαστηριακά, ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε εκεί ήταν το ίδιο με το όπλο της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εντοπισμό και την σύλληψη του 46χρονου, καθώς τα στοιχεία που έχουν αναφέρουν ότι κατά την ληστεία, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Την ληστεία φέρονται ότι διέπραξαν ο 41χρονος παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τον 46χρονο καταζητούμενο.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες, 45 ετών, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν, ωστόσο στο σπίτι που διέμενε, στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.

Αρμόδιοι παράγοντες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι ο οπλισμός είχε μεταφερθεί στο σπίτι του 45χρονου τον τελευταίο καιρό, από γιάφκα της οργάνωσης στην Κυψέλη, την οποία άδειασαν και καθάρισαν, καθώς δεν έχει βρεθεί τίποτα μέχρι στιγμής.

Η 39χρονη γυναίκα, όπως έγινε γνωστό είναι σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα συναφή που εμπίπτουν στον συγκεκριμένο νόμο.

Τα 15 άτομα, που προσήχθησαν, συνεχίζουν να εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνώριζαν, και σε ποιο βαθμό, τη δράση της οργάνωσης ή παρείχαν κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο στους άμεσα εμπλεκόμενους, οπότε ενδέχεται κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι θεωρούνται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μέλη της Οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, οι βαλλιστικές έρευνες στα όπλα, που βρέθηκαν σε σπίτι στην οδό 17ης Νοέμβρη στον Χολαργό, έδειξαν ότι ένα από τα καλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η οργάνωση και για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ειδικότερα, η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, (25-5-2014 και 10-1-2017) και μία στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι, (31-8-2016), καθώς και για την επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία, στην οδό Βασ. Σοφίας (10-11-2016), όπου είχε τραυματιστεί και ένας αστυνομικός.

Το ίδιο όπλο προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκε και στη ληστεία που έγινε σε κατάστημα του ΟΠΑΠ, στις 21/10/2019, στον Χολαργό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού ‑ Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Λάρισας

Ελλάδα Χτες
Τα θυροφράγματα έχουν κλείσει στο σύνολό τους, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εισροών

Τραγωδία στην Ηλεία: Εργάτης γης στο Καπελέτο έβαλε τέλος στη ζωή του σε θερμοκήπιο

Ελλάδα Χτες
Ο εργάτης εντοπίστηκε νεκρός από άλλους εργάτες μέσα σε θερμοκήπιο

Τρόμος για 3 ανήλικες στο Καματερό: Μεθυσμένος Ινδός τις απείλησε με χαρτοκόπτη

Ελλάδα Χτες
Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου

Περού: Δύτης έχει «φυσαλίδες αζώτου» στο σώμα εδώ και 11 χρόνια – «Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι»

Κόσμος Χτες
«Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι και περιμένω μία λύση», αποκαλύπτει ο Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνες

Πήρε εξιτήριο ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε – «Πέρασε εγκεφαλικό», αναφέρει η γυναίκα του

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει στο σπίτι του, κοντά στην οικογένειά του, ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε όταν είδε το κοπάδι του να θανατώνεται έπειτα από κρούσματα ευλογιάς των προβάτων

Έκπληξη στο Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα!

Οικονομία Χτες
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Προκαταβολικά οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής

Οικονομία Χτες
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ενόψει των γιορτών

Σε ποια ηλικία είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι σύμφωνα με νέα έρευνα

Κόσμος Χτες
Η έρευνα έκανε διάκριση μεταξύ της αντιληπτής μοναξιάς, πόσο συχνά κάποιος δηλώνει ότι αισθάνεται μοναξιά ή απομόνωση, και της «πραγματικής μοναξιάς»

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου: Αγνωστοι ψέκασαν ταξιδιώτες με σπρέι – Μία σύλληψη

Κόσμος Χτες
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από ειδοποίηση για βίαιο περιστατικό στον τερματικό σταθμό 3 – Μία σύλληψη

Η εξομολόγηση ενός δολοφόνου που σκότωσε την οικογένειά του: «Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα»

Ελλάδα Χτες
Ένας 27χρονος από την Ουρουγουάη όχι μόνο αφάνισε την οικογένειά του αλλά δήλωσε ευθαρσώς στο δικαστήριο πως «τους μισούσα όλους»

Τα 8 σημεία της Αττικής που θα μπουν πιλοτικά κάμερες έως το τέλος του έτους

Ελλάδα Χτες
Σκοπός του νέου νόμου για την οδική ασφάλεια είναι η αναβάθμιση, η καταγραφή, η βεβαίωση και η είσπραξη τροχονομικών παραβάσεων