E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρωτοδικείο Αθηνών: Νονά έκανε αγωγή και ζητάει πίσω τον σταυρό της βαφτιστήρας της

Μια από τις δεκάδες ιστορίες καθημερινής τρέλας

Δημοσίευση 7/11/2019 | 16:09

Πρωτοδικείο Αθηνών: Νονά έκανε αγωγή και ζητάει πίσω τον σταυρό της βαφτιστήρας της

Μια απίστευτη υπόθεση απασχόλησε πριν από λίγες μέρες την Ελληνική Δικαιοσύνη, συγκεκριμένα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου και συζητήθηκε η αγωγή μιας νεαρής γυναίκας, κατά των γονέων της βαφτιστήρας της.

Η νονά του παιδιού ζητάει μέσω της αγωγής της τον από λευκόχρυσο και διακοσμημένο με διαμάντια σταυρό, αξίας 1.300 ευρώ, που δώρισε στο παιδί πριν δυο χρόνια στα πλαίσια της τέλεσης του μυστηρίου της βάφτισης.

Όπως αναφέρει στην πολυσέλιδη αγωγή της, το μυστήριο τελέστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 σε εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας. Πριν ξεκινήσει το μυστήριο, η νεαρή γυναίκα δώρισε -ως είθισται- τον σταυρό στους γονείς, ζητώντας τους μάλιστα, άγνωστο γιατί, να υπογράψουν σύμβαση δωρεάς του αντικειμένου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο περιεχόμενο της αγωγής της, η γνωριμία της με τους κουμπάρους της είχε γίνει έναν χρόνο πριν μέσω συγγενικού της προσώπου. Εκείνοι δε ήταν που της πρότειναν να βαφτίσει το παιδί τους, παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζονταν και τόσο καλά, ενώ συναντιόντουσαν σε κοινές παρέες κατά διαστήματα.

Ωστόσο η νεαρή γυναίκα κολακεύτηκε από την τιμή που της έκαναν, δείχνοντας πρόθυμη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της αλλά και από την τσέπη της προκειμένου να σταθεί, όπως λέει, αντάξια των περιστάσεων. Γι αυτό προχώρησε, όπως αναφέρει στην αγωγή της, στην αγορά των καλύτερων και ακριβότερων ρούχων αλλά και όλων των άλλων απαραίτητων αντικειμένων που χρειάζονται για την βάφτιση, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο και στοργή, δίχως να υπολογίζει τον οικονομικό παράγοντα, όπως υπογραμμίζει.

Αφού τελείωσε το μυστήριο, η νονά μαζί με τους γονείς και λοιπούς φίλους και συγγενείς γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής που είχαν επιλέξει οι εναγόμενοι. Αφού ήπιαν, έφαγαν και διασκέδασαν, συμφώνησαν οι γονείς με τη νονά να συνοδέψει η ίδια, όπως ορίζει το έθιμο, την βαφτιστήρα της στην εκκλησία τις τρεις πρώτες μέρες για να λάβει τη Θεία Κοινωνία.

Η νονά αναφέρει στην αγωγή ότι εκείνη έφτασε πρώτη στην εκκλησία συνοδευόμενη από τον πατέρα της, ενώ οι γονείς μαζί με το κοριτσάκι τους εμφανίστηκαν με καθυστέρηση, «κάνοντας ότι δεν την βλέπουν» προσθέτει.

Όταν τους ρώτησε έξω από την εκκλησία γιατί δεν την άφησαν να είναι παρούσα, εκείνοι, όπως ισχυρίζεται η νονά, απάντησαν με αδιαφορία και αγνωμοσύνη ότι δήθεν δεν την είδαν. Η νεαρή γυναίκα υποστηρίζει ακόμη ότι μετά το περιστατικό οι κουμπάροι της έκοψαν κάθε επαφή μαζί της, δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματά της, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν ήθελαν να έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί της, αλλά ούτε να έχει εκείνη με το βαφτιστήρι της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νότης Σφακιανάκης: Αν δεν ήταν εκείνος δεν θα υπήρχε κανένας μας, είναι το μικρό μας, το αγαπημένο μας

E-Daily 3.Left 06.05.2026
Όταν έφυγε από την Κω και πήγε στην Αθήνα, ήμουν για έναν μήνα άρρωστη, μου έλειψε πάρα πολύ, έλεγε η αδερφή του τραγουδιστή σε συνέντευξή της

Παγώνια προκαλούν.... εμφύλιο σε ιταλικό χωριό

E-Daily 3.Left 06.05.2026
«Δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε από τις κραυγές», δείτε βίντεο

Χαβιέ Μπαρδέμ για Πενέλοπε Κρουζ: Είναι απίστευτα γαμ@@@@α όμορφη

E-Daily 3.Left 06.05.2026
Τη βλέπω να φωτογραφίζεται και λέω «είναι αυτή η γυναίκα μου; Θεέ μου είναι;»

Η Πόπη Μαλιωτάκη ποζάρει στην παραλία: «Η ζωή με μπικίνι είναι πάντα πιο καλή»

Social 06.05.2026
Η τραγουδίστρια μετράει αντίστροφα για να μπει ο Ιούνιος

Κοψιάλης: Συγκλονίζει για την υπόθεση Φιντιρίκου – «Έχασα την παιδική ηλικία του γιου μου»

E-Daily 3.Left 06.05.2026
Όπως ανέφερε, πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές όταν το όνομά του συνδέθηκε με την υπόθεση

Η νέα star του μπάσκετ που δεν μάσησε τα λόγια της ‑ Τι είπε και βρήκε το μπελά της

E-Daily 3.Left 06.05.2026
Η κορυφαία επιλογή του draft βρίσκει ρυθμό… και ανοίγει συζητήσεις

Έλα στην ομάδα μας: Δημοσιογράφος ‑ Part time το Σαββατοκύριακο

E-Daily 3.Left 06.05.2026
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία

Ο Τρύφωνας Σαμαράς με κόκκινο παντελόνι σε ξέφρενες στιγμές από τη δεκαετία του ’90 στο Alekos Bar

E-Daily 3.Left Χτες
Μια δόση νοσταλγίας από τις χρυσές εποχές της αθηναϊκής νύχτας και την τολμηρή εμφάνιση στο Alekos Bar

Ψυχρολουσία για τις Pussycat Dolls: Ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους στην Αμερική, στα αζήτητα τα εισιτήρια

E-Daily 3.Left Χτες
Το συγκρότημα επέστρεψε ως τρίο για τα 20 χρόνια του, ανακοινώνοντας την περιοδεία PCD Forever Tour

Νένα Μεντή για Αννα Παναγιωτοπούλου: «Δεν ήμασταν φίλες, δεν ταιριάζαμε – Είχε ανασφάλειες στη δουλειά»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Νένα Μεντή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» την Τρίτη 5 Μαΐου

Αντζελίνα Τζολί: Πουλάει την έπαυλή της στο Λος Αντζελες για 30 εκατ. δολάρια – Εγκαταλείπει οριστικά τις ΗΠΑ

E-Daily 3.Left Χτες
Η 50χρονη Τζολί είχε αγοράσει το εντυπωσιακό ακίνητο το 2017, λίγο μετά το διαζύγιό της από τον Μπραντ Πιτ

Νότης Σφακιανάκης: Πέθανε η αδελφή του, Πολυάννα

E-Daily 3.Left Χτες
Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Νότη Σφακιανάκη