E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για απότομη επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ συστήνει επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης

Δημοσίευση 6/11/2019 | 08:28

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για απότομη επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη

Αλλαγή του καιρού από την Πέμπτη προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου και προειδοποιεί για έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη «τείνει να πάρει εμμονικά χαρακτηριστικά τον φετινό Νοέμβρη».

Το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» του καιρού
Για ένα «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» κάνει λόγο στην πρόβλεψή του για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Θα πρόκειται στην ουσία για ένα "ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" το οποίο θα συνεχίσει να δίνει μεν ευεργετικά αλλά παράλληλα και επικίνδυνα νερά για πολλές ημέρες σε αρκετές περιοχές της δυτικής αλλά και της νότιας Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει αρχικά από τα δυτικά Βαλκάνια και σταδιακά θα επηρεάσει την βορειοδυτική Ελλάδα και σχεδόν ολόκληρη την δυτική κυρίως χώρα από την Πέμπτη.

Ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα και εφιστά την προσοχή για επαγρύπνηση εξαιτίας του καιρού.

«Προσωπικά θεωρώ αναγκαία από τα τέλη κυρίως της εβδομάδας που διανύουμε, μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης» λέει ο μετεωρολόγος.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Εμμονικά τα καιρικά χαρακτηριστικά και οι επιπτώσεις τους το φετινό Νοέμβρη!Φίλες και φίλοι! Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία εμμονικά χαρακτηριστικά τείνει να πάρει η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη τον φετινό Νοέμβρη.

Θα πρόκειται στην ουσία για ένα "ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" το οποίο θα συνεχίσει να δίνει μεν ευεργετικά αλλά παράλληλα και επικίνδυνα νερά για πολλές ημέρες σε αρκετές περιοχές της δυτικής αλλά και της νότιας Ευρώπης.

Από αύριο μάλιστα σε τροχιά παρατεταμένων και έντονων κατά περιόδους βροχοπτώσεων μπαίνουν αρχικά και τα δυτικά Βαλκάνια (Κροατία, τα δυτικά τμήματα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, το Μαυροβούνιο) και σταδιακά κυρίως από την Πέμπτη και μετά η Αλβανία αλλά και η βορειοδυτική Ελλάδα και στη συνέχεια σχεδόν ολόκληρη η δυτική κυρίως χώρα συνοδεία κατά διαστήματα ισχυρών νοτιάδων!!!

Προσωπικά θεωρώ αναγκαία από τα τέλη κυρίως της εβδομάδας που διανύουμε, μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα πιθανώς και έντονα καιρικά φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές και όσον αφορά στη χώρα μας κυρίως στα δυτικά τμήματα της!

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών των επομένων πολλών ημερών θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων.

Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 αλλά και μέσα από εδώ, τη σελίδα μου στο facebook!
Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη, 3 χρόνια μετά ‑ Γεμάτη κόσμο η πλατεία Συντάγματος ‑ Συλλαλητήρια σε πολλές πολεις

Ελλάδα 28.02.2026
Περισσότερες από 100 συγκεντρώσεις εντός Ελλάδος και 25 στο εξωτερικό

Ισραήλ: Ενεργοποιήθηκε ξανά η «Σφεντόνα του Δαβίδ» ‑ Ποιο είναι το υπερόπλο της Ιερουσαλήμ

Κόσμος 28.02.2026
Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα υπερσύγχρονα όπλα τους έχουν ενεργοποιήσει οι Ισραηλινοί απέναντι στη Χαμάς

Ένας νεκρός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την ιρανική πυραυλική επίθεση ‑ «Είναι δειλή πράξη»

Ελλάδα 28.02.2026
Το υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι ένας Ασιάτης υπήκοος σκοτώθηκε αφού τα συντρίμμια έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή του Αμπου Ντάμπι

Η στιγμή που ιρανικοί πύραυλοι χτυπούν την βάση του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν

Κόσμος 28.02.2026
Το Ιράν εξαπέλυσε βαλλιστική επίθεση κατά της έδρας του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, ως αντίποινα για την κοινή στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ–Ισραήλ

«Θα το μετανιώσετε»: Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας

Η σκληρή απάντηση Ρωσίας για την επίθεση ΗΠΑ‑ Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
«Ο ειρηνοποιός Τραμπ έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο»

Τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών: Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ελλάδα 28.02.2026
Ακινητοποιημένα τα τρένα, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, στάση στο Μετρό

Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: Στο μικροσκόπιο ο θάνατος 67χρονης

Ελλάδα 28.02.2026
Διερευνώνται οι συνθήκες της πτώσης – Η Ένωση «Υπερίων» ζητά απαντήσεις για τις υποδομές και τη λογοδοσία

Ανδρας στην Θεσσαλονίκη ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μπροστά στα 3 ανήλικα ανίψια του

Ελλάδα 28.02.2026
Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ όπως φαίνεται είχε ποινικό παρελθόν

Τραμπ σε 8λεπτο διάγγελμα: «Θα ισοπεδώσουμε τη βιομηχανία πυραύλων του Ιράν»

Κόσμος 28.02.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την έναρξη στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, καλώντας τους Φρουρούς της Επανάστασης να καταθέσουν τα όπλα.

Τραμπ διατάσσει διακοπή συνεργασίας με Anthropic – Απειλές για ποινικές συνέπειες και εξάμηνη κατάργηση συμβολαίων

Tech + Science 28.02.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε στην άρνηση της εταιρίας να παραχωρήσει απεριόριστη πρόσβαση στα εργαλεία της στο Πεντάγωνο.