E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μάνη: Συγγενής της 12χρονης το δεύτερο πρόσωπο που την κακοποιούσε

Νέες αποκαλύψεις που συγκλονίζουν

Δημοσίευση 27/10/2019 | 20:12

Μάνη: Συγγενής της 12χρονης το δεύτερο πρόσωπο που την κακοποιούσε

Πανελλήνιο σοκ προκαλεί η υπόθεση παιδεραστίας της 12χρονης από 57χρονο ιερέα στη Μάνη. Το μέγεθος της φρίκης αυξάνεται καθώς στο θρίλερ εμπλέκεται και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο μάλιστα - όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες - φέρεται να ειναι συγγενικό της μικρής, με τον οποίο ζούσε η ίδια και η μητέρα της τα προηγούμενα χρόνια.

Με βάση ρεπορτάζ, το βράδυ που οι Αρχές μετέφεραν την 12χρονη στο Χαμόγελο του Παιδιού είχε υπάρξει καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα από την κόρη του ιερέα, σύμφωνα με την οποία το παιδί είχε κακοποιηθεί από το συγγενικό της πρόσωπο.

Εν όψει της κλήσης τους δεύτερου εμπλεκόμενου, η δικογραφία παραμένει ανοικτή, ενώ τα πρώτα δικαστικά αποτελέσματα δεν αναμένονται σύμφωνα με πηγές νωρίτερα από διάστημα οκτώ – εννέα μηνών.

Το κορίτσι έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγους, ενώ έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και κατονομάζει για ασέλγεια τόσο τον ιερέα όσο κι έναν ακόμη άντρα.

Ο ιερέας είναι πατέρας έξι παιδιών κι από την περασμένη Τρίτη βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως.

«Είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση η οποία στο δικαστήριο θα αναλυθεί πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που έχω να σας πω μετά βεβαιότητας είναι το εξής: Η ιατροδικαστική έκθεση είναι αρνητική, η οποία έγινε όχι για τον ιερέα αλλά για άλλο πρόσωπο που κατήγγειλε η μικρή. Η μικρή δηλαδή μετά από λίγους μήνες καταγγέλλει κι άλλο πρόσωπο με τις ίδιες ακριβώς πράξεις και το περιγράφει με τον ίδιο τρόπο. Ο εντολέας μου δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή καθόλου» δηλώνει στο STAR η δικηγόρος του Ιερέα, Ανθή Μπαλιτσάρη.

Το θύμα σύμφωνα με πληροφοριες εμφάνιζε προβληματική συμπεριφορά στο σχολείο, γεγονός που ανησύχησε τη δασκάλα της. Εκείνη ήταν που ειδοποίησε τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης κατόπιν συνεννόησης με τον διευθυντή του σχολείου.

Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εξετάσεις όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε κακοποιηθει. Σύμφωνα με τη δική της μαρτυρία την κακοποιούσε ο σύντροφος της μητέρας της, δηλαδή ο ιερέας, και μάλιστα επί σειρά ετών.

Ο ιερέας μιλούσε στους κατοίκους και τους επισκέπτες για την έλλειψη ταπεινότητας που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους, αποδοκιμάζοντας τους τάφους-μαυσωλία στα νεκροταφεία της περιοχής ενώ τα έβαζε και με τους ντόπιους που ασχολούνται με τον τουρισμό κατηγορώντας τους για αισχροκέρδεια. Για τον εαυτό του έλεγε ότι προτιμά την μοναχικη ζωή και πως οι μοναδικές του ασχολίες ήταν να ψαρεύει και να διακηρυτει το λόγο του Θεού. Φαίνεται όμως ότι είχε και μια σκοτεινή πλευρά την οποία φέρεται να γνώριζε μόνο η μικρή κόρη της αλλοδαπής συντρόφου του.

Ο ιερέας μετά την σύλληψη και την απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης καθώς διατάχθηκε η προφυλάκισή του.

«Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά»

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για έναν αλκοολικό άνδρα που χτυπούσε βάναυσα την ανήλικη όταν αυτή αντιδρούσε.

«Κυκλοφορούσε όλη μέρα μεθυσμένος. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Ότι ήταν ένας μέθυσος όλοι το βλέπανε, δεν ήταν κάτι που κρυβότανε, αλλά ότι είχε τέτοια προβλήματα κανείς δεν το φανταζόταν. Αν είχαμε καταλάβει οτιδήποτε, δεν θα ήταν δεκτός στο χωριό ούτε θα είχαμε επαφές μαζί του» λέει άλλος κάτοικος που μίλησε στον ΑΝΤ1.

Το Σάββατο η Ιερά Μητρόπολη Μάνης ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω ιερέας έχει ήδη τεθεί σε αργία σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές διατάξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οδηγός χωρίς δίπλωμα παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με όχημα – Ακρωτηριάστηκε 53χρονη εργαζόμενη στην Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα Χτες
Ο 63χρονος οδηγός του ΙΧ παραβίασε το STOP και συγκρούστηκε με όχημα του «Βοήθεια στο Σπίτι» - Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε την 53χρονη

Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν

Κόσμος Χτες
Στη σπουδαία καριέρα του, που ξεπέρασε τα 40 χρόνια, ο Μάικλ Μάντσεν συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες

Μαίνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα: Διάσπαρτες εστίες σε Φέρμα, Αχλιά και Κουτσουνάρι

Ελλάδα Χτες
Στην περιοχή που πλήττεται από την πυρκαγιά για περισσότερες από 24ωρες επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 46 οχήματα και δέκα εναέρια μέσα που θα συνεχίσουν να κάνουν ρίψεις νερού μέχρι πριν νυχτώσει

«Κόλαφος» ο Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: «Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη...»

Αθλητικά Νέα Χτες
O νέος προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά με λίγα λόγια εξήγησε σε μέσο της Σερβίας την πτώση του Έλληνα τενίστα

Φωτιά στη Ραφήνα: «Δύσκολες οι επόμενες ώρες» – 51 πολίτες απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή

Ελλάδα Χτες
«Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ δύσκολες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, για τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική

Όλα τα πλοία με προορισμό τη Ραφήνα θα πηγαίνουν στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας λόγω της φωτιάς

Ελλάδα Χτες
Λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή αποφασίστηκε να μην δέσουν πλοία στο λιμάνι

Φωτιά στη Ραφήνα: Πυκνός μαύρος καπνός έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Δύσκολη η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, με τους πυκνούς καπνούς από την πυρκαγιά να έχουν φτάσει έως το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας

Την κυνηγούσε με ψαλίδι στους δρόμους της Αμαλιάδας και την κάρφωσε στην πλάτη

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη η δράστιδα - Αφού αποπειράθηκε να κόψει τα μαλλιά της νεαρής της κάρφωσε το ψαλίδι στην πλάτη

Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς

Ελλάδα Χτες
Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί οροί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα

Φωτιά στη Ραφήνα – Μήνυμα του 112 – Κλειστή η Μαραθώνος

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι - Είναι κοντά σε σπίτια