E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φρίκη στο Έσεξ: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση με τους 39 Κινέζους

Γιατί οι δουλέμποροι επιλέγουν κοντέινερ-ψυγεία

Δημοσίευση 25/10/2019 | 08:17

Φρίκη στο Έσεξ: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση με τους 39 Κινέζους

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης με τους 39 Κινέζους - 31 άνδρες και οχτώ γυναίκες - που βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ στο Έσεξ καθώς σύμφωνα με τις βελγικές αρχές οι άνθρωποι αυτοί ήταν παγιδευμένοι τουλάχιστον από τη στιγμή που έφτασαν στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε.

Όπως είπαν Βέλγοι αξιωματούχοι αυτό σημαίνει ότι οι 39 Κινέζοι ήταν κλεισμένοι σε θερμοκρασίες έως και -25 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον 10 ώρες χωρίς να αποκλείεται το γεγονός να ήταν παγιδευμένοι για ακόμα περισσότερες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του λιμανιού του βελγικού λιμανιού «ένα κοντέινερ-ψυγείο, όπως αυτό, είναι τελείως σφραγισμένο». Εργαζόμενοι στα λιμάνια δηλώνουν στην Daily Mail ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα».

Στο επίπεδο των ερευνών προκειμένου να εντοπιστεί ποιοι ήταν αυτοί που μετέφεραν τους άτυχους Κινέζους στη Βρετανία, αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία με τον Telegraph να προσθέτει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες.

Γιατί χρησιμοποιούν κοντέινερ-ψυγεία

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να χαρτογραφηθεί η πορεία του «κοντέινερ του θανάτου» αλλά και να διακριβωθεί πότε και πώς μπήκαν οι 39 Κινέζοι σε αυτό, αίσθηση προκαλεί η εξήγηση του γιατί οι σπείρες των δουλεμπόρων χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα οχήματα για μεταφορές ανθρώπων.

Όπως εξηγεί στην Daily Mail αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας «ο λόγος που χρησιμοποιούν κοντέινερ-ψυγεία είναι γιατί ο εξοπλισμός με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν ανθρώπινη παρουσία δεν λειτουργεί σε αυτά τα οχήματα. Είνα πολύ παγωμένα και δεν μπορείς να καταγράψεις την παρουσία κάποιου μέσα σε ένα τέτοιο κοντέινερ».

«Οι δουλέμποροι πρέπει να το γνώριζαν αυτό. Και αυτό δείχνει πόσο πονηροί είναι. Αναζητούν συνεχώς "τρύπες" και αυτό τις περισσότερες φορές καταλήγει σε θύματα» προσθέτει ο ίδιος.

Γιατι οι διακινητές ανθρώπων μεταφέρουν Κινέζους

Η τραγωδία στο Έσεξ αποτελεί άλλον έναν κρίκο σε μια αλυσίδα μεταφοράς Κινέζων στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μια πρακτική που συνεχίζεται για χρόνια.

Οι διακινητές στοιβάζουν ανθρώπους - άνδρες και γυναίκες - σε κοντέινερ και στη συνέχεια τους μεταφέρουν με διάφορα οχήματα στους τελικούς προορισμούς τους προκειμένου να τους εκμεταλλευτούν ως σκλάφους σε οίκους ανοχής, σε εταιρείες μασάζ, εστιατόρια και επιχειρήσεις περιποίησης νυχιών.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Salvation Army η Κίνα είναι η τρίτη χώρα καταγωγής ανθρώπων που η οργάνωση βοήθησε για να γλιτώσουν από τα δεσμά της σκλαβιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

Κόσμος 04.04.2026
Το Ιράν δίνει 60.000 ευρώ σε όποιον συλλάβει ζωντανό τον πιλότο και τον παραδώσει στις ιρανικές δυνάμεις

Το διαδίκτυο μας «καταπίνει»: Περνάμε 44 χρόνια μπροστά από τις οθόνες και πέντε χρόνια μόνο σε feeds, notifications και scrolling

Tech + Science 04.04.2026
Περνάμε πέντε φορές περισσότερο χρόνο στα social media απ` ό,τι σε πραγματικές κοινωνικές επαφές - Τι δείχνει μελέτη της Bank of America

«Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια στις ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.04.2026
Τροπολογία-ανάσα για οφειλέτες - Σταθερές δόσεις έως το 2027 για χρέη στην εφορία

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος Χτες
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας