E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έσεξ: Λιποθύμησε ο οδηγός του φορτηγού όταν είδε τα 39 πτώματα

Ο νεαρός κάλεσε τις Αρχές να σπεύσουν στο σημείο και λίγο αργότερα συνελήφθη

Δημοσίευση 24/10/2019 | 19:17

Έσεξ: Λιποθύμησε ο οδηγός του φορτηγού όταν είδε τα 39 πτώματα

Νέες συγκλονιστικές πληροφορίες σχετικά με την τραγωδία στο Έσεξ και τα 39 πτώματα που βρέθηκαν σε φορτηγό γίνονται γνωστές όσο προχωρούν οι ώρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού λιποθύμησε όταν είδε ότι υπήρχαν 39 πτώματα. Η βρετανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρει ότι όταν ο Μο Ρόμπινσον άνοιξε το τρέιλερ του φορτηγού που οδηγούσε και είδε τους νεκρούς κατέρρευσε.

Ο νεαρός κάλεσε τις Αρχές να σπεύσουν στο σημείο και λίγο αργότερα συνελήφθη. Ο Μο Ρόμπινσον κρατείται ακόμα ενώ θεωρείται ύποπτος για την ανθρωποκτονία των 39 ανθρώπων.

Oι νεκροί είναι 31 άντρες και 8 γυναίκες με καταγωγή από την Κίνα. Εικάζεται ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν θύματα λαθρεμπόρων και πέθαναν στην προσπάθεια τους για μία καλύτερη ζωή.

Φίλος του νεαρού από την Ιρλανδία υποστήριξε στην βρετανική εφημερίδα ότι ο 25χρονος οδηγός είναι από καλή οικογένεια και αποκλείεται να γνώριζε ότι στο φορτηγό ήταν άνθρωποι.

Πάγωσαν μέχρι θανάτου

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της Daily Mail τα θύματα πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο όχημα το οποίο από το Βέλγιο πέρασε στη Βρετανία. Ειδικοί επισημαίνουν ότι η θερμοκρασία μέσα στο τρέιλερ, που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μπισκότων, ήταν -25 βαθμούς Κελσίου. Η αγγλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι μετανάστες παρέμειναν κλεισμένοι για περισσότερες από 15 ώρες μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία χθες.

Διασώστες και αστυνομικοί εντόπισαν τα πτώματα 38 ενηλίκων και ενός εφήβου νωρίς χθες Τετάρτη σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις, περίπου 32 χλμ. ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη ταυτοποιήσει τα θύματα, όμως το ITV μετέδωσε πως είναι όλοι Κινέζοι. Η αστυνομία του Έσεξ ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ή από την πρεσβεία της Κίνας στο Λονδίνο.

Επιθεωρητές της αστυνομίας εξακολουθούν να ανακρίνουν τον οδηγό του φορτηγού, έναν 25χρονο από τη Βόρεια Ιρλανδία. Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε πως ονομάζεται Μο Ρόμπινσον και είναι κάτοικος της πόλης Πόρτανταουν στη Βόρεια Ιρλανδία. Το BBC μετέδωσε πως η αστυνομία έκανε έφοδο σε τρία σπίτια στη Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο της έρευνας.

το κοντέινερ έφθασε στο Πέρφλιτ του Έσεξ, στη νότια Αγγλία, προερχόμενο από το βελγικό λιμάνι Ζεεμπρούγκε. Η κόκκινη καμπίνα φέρεται πως προερχόταν από την Ιρλανδία. Είχε το σήμα «Ιρλανδία» (“Ireland”) στο παρμπρίζ μαζί με το μήνυμα «Το απόλυτο όνειρο» (“The Ultimate Dream”).

«Είναι σκληρό αν μπούμε στη θέση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης... καθώς κλήθηκαν να ανοίξουν το κοντέινερ και να δουν το αποκρουστικό έγκλημα που είχε λάβει χώρα», είπε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Το όχημα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στο γειτονικό Τίλμπουρι Ντοκς όπου θα διεξαχθεί περαιτέρω εγκληματολογική εργασία για αυτό που η αστυνομία λέει ότι θα είναι μια μακρά διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία ανέφερε πως συνδράμει τις έρευνες και εργάζεται προκειμένου να «εντοπίσει επειγόντως και να λάβει δράση εναντίον οποιωνδήποτε ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που έχουν παίξει έναν ρόλο στην πρόκληση των θανάτων αυτών».

Ο Σον Σόιερ, εθνικός εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας για την εμπορία ανθρώπων, δήλωσε πως χιλιάδες άνθρωποι επιδιώκουν να φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και η αστυνομία καταφέρνει να διασώσει πολλά από τα θύματα των διακινητών, η Βρετανία θεωρείται από το οργανωμένο έγκλημα ένας ενδεχόμενος εύκολος στόχος για τους διακινητές.

«Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο σε φρούριο. Πρέπει να δεχθούμε ότι έχουμε διαπερατά σύνορα», δήλωσε ο Σόιερ στο ραδιόφωνο του BBC.

Για χρόνια, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, παράτυποι μετανάστες επιχειρούν να φθάσουν στη Βρετανία κρυμμένοι στο πίσω μέρος φορτηγών, προερχόμενοι συχνά από την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Στη μεγαλύτερη τραγωδία με παράτυπους μετανάστες στη Βρετανία, τα πτώματα 58 Κινέζων βρέθηκαν στοιβαγμένα σε ένα φορτηγό που μετέφερε ντομάτες στο νότιο λιμάνι Ντόβερ το 2000. Το φορτηγό είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Ζεεμπρούγκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αναμένεται να φθηνύνουν από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 1.Hero 20.07.2026
Μετά τη λήξη του πλαφόν, τίθεται σε ισχύ συμφωνία πάγωματος τιμών σε 2.000 προϊόντα για Ιούλιο-Αύγουστο, με νέες μειώσεις να προγραμματίζονται από το φθινόπωρο.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Μουντιάλ 2026: Πόσα εκατομμύρια θα εισπράξει η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA διαθέτει φέτος τεράστια ποσά για τους νικητές - ο πρωταθλητής κόσμου θα φύγει με 37,1 εκατ. ευρώ, ενώ και ο φιναλίστ εξασφαλίζει κέρδος ρεκόρ.

Μελόνι για τον κοσμηματοπώλη‑δολοφόνο: «Ποιος μπορεί να κρίνει τον φόβο του ανθρώπου;»

Κόσμος Χτες
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινήσει τη διαδικασία απονομής χάριτος στον Μάριο Ροτζιέρο, που καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 14 χρόνια και 9 μήνες για τη δολοφονία δύο ληστών.

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στην κορυφή: Πρώτος τίτλος μετά από 17 μήνες στο Γκστάαντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κολινιόν με 2-1 σετ στον τελικό του ATP 250 στην Ελβετία και κατέκτησε τον 13ο τίτλο της καριέρας του.

Σοκαριστικό βίντεο: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στα Χανιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ασθενοφόρο μετέφερε ασθενή με ανακοπή - ένας διασώστης τραυματίστηκε με κατάγματα στον θώρακα, ο ασθενής κατέληξε και τα αίτια ερευνά η Τροχαία Χανίων.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σελίνια της Σαλαμίνας

Ελλάδα Χτες
Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Οκτώ αεροσκάφη και ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left Χτες
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

Ελλάδα Χτες
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Μητσοτάκης: Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ στοχοποιήθηκαν και διασύρθηκαν χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη

Πολιτική Χτες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του έθεσε στο επίκεντρο παρεμβάσεις σε υποδομές, υγεία, ασφάλιση και οικονομία