E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έσεξ: Λιποθύμησε ο οδηγός του φορτηγού όταν είδε τα 39 πτώματα

Ο νεαρός κάλεσε τις Αρχές να σπεύσουν στο σημείο και λίγο αργότερα συνελήφθη

Δημοσίευση 24/10/2019 | 19:17

Έσεξ: Λιποθύμησε ο οδηγός του φορτηγού όταν είδε τα 39 πτώματα

Νέες συγκλονιστικές πληροφορίες σχετικά με την τραγωδία στο Έσεξ και τα 39 πτώματα που βρέθηκαν σε φορτηγό γίνονται γνωστές όσο προχωρούν οι ώρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού λιποθύμησε όταν είδε ότι υπήρχαν 39 πτώματα. Η βρετανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρει ότι όταν ο Μο Ρόμπινσον άνοιξε το τρέιλερ του φορτηγού που οδηγούσε και είδε τους νεκρούς κατέρρευσε.

Ο νεαρός κάλεσε τις Αρχές να σπεύσουν στο σημείο και λίγο αργότερα συνελήφθη. Ο Μο Ρόμπινσον κρατείται ακόμα ενώ θεωρείται ύποπτος για την ανθρωποκτονία των 39 ανθρώπων.

Oι νεκροί είναι 31 άντρες και 8 γυναίκες με καταγωγή από την Κίνα. Εικάζεται ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν θύματα λαθρεμπόρων και πέθαναν στην προσπάθεια τους για μία καλύτερη ζωή.

Φίλος του νεαρού από την Ιρλανδία υποστήριξε στην βρετανική εφημερίδα ότι ο 25χρονος οδηγός είναι από καλή οικογένεια και αποκλείεται να γνώριζε ότι στο φορτηγό ήταν άνθρωποι.

Πάγωσαν μέχρι θανάτου

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της Daily Mail τα θύματα πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο όχημα το οποίο από το Βέλγιο πέρασε στη Βρετανία. Ειδικοί επισημαίνουν ότι η θερμοκρασία μέσα στο τρέιλερ, που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μπισκότων, ήταν -25 βαθμούς Κελσίου. Η αγγλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι μετανάστες παρέμειναν κλεισμένοι για περισσότερες από 15 ώρες μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία χθες.

Διασώστες και αστυνομικοί εντόπισαν τα πτώματα 38 ενηλίκων και ενός εφήβου νωρίς χθες Τετάρτη σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις, περίπου 32 χλμ. ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη ταυτοποιήσει τα θύματα, όμως το ITV μετέδωσε πως είναι όλοι Κινέζοι. Η αστυνομία του Έσεξ ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ή από την πρεσβεία της Κίνας στο Λονδίνο.

Επιθεωρητές της αστυνομίας εξακολουθούν να ανακρίνουν τον οδηγό του φορτηγού, έναν 25χρονο από τη Βόρεια Ιρλανδία. Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε πως ονομάζεται Μο Ρόμπινσον και είναι κάτοικος της πόλης Πόρτανταουν στη Βόρεια Ιρλανδία. Το BBC μετέδωσε πως η αστυνομία έκανε έφοδο σε τρία σπίτια στη Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο της έρευνας.

το κοντέινερ έφθασε στο Πέρφλιτ του Έσεξ, στη νότια Αγγλία, προερχόμενο από το βελγικό λιμάνι Ζεεμπρούγκε. Η κόκκινη καμπίνα φέρεται πως προερχόταν από την Ιρλανδία. Είχε το σήμα «Ιρλανδία» (“Ireland”) στο παρμπρίζ μαζί με το μήνυμα «Το απόλυτο όνειρο» (“The Ultimate Dream”).

«Είναι σκληρό αν μπούμε στη θέση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης... καθώς κλήθηκαν να ανοίξουν το κοντέινερ και να δουν το αποκρουστικό έγκλημα που είχε λάβει χώρα», είπε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Το όχημα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στο γειτονικό Τίλμπουρι Ντοκς όπου θα διεξαχθεί περαιτέρω εγκληματολογική εργασία για αυτό που η αστυνομία λέει ότι θα είναι μια μακρά διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία ανέφερε πως συνδράμει τις έρευνες και εργάζεται προκειμένου να «εντοπίσει επειγόντως και να λάβει δράση εναντίον οποιωνδήποτε ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που έχουν παίξει έναν ρόλο στην πρόκληση των θανάτων αυτών».

Ο Σον Σόιερ, εθνικός εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας για την εμπορία ανθρώπων, δήλωσε πως χιλιάδες άνθρωποι επιδιώκουν να φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και η αστυνομία καταφέρνει να διασώσει πολλά από τα θύματα των διακινητών, η Βρετανία θεωρείται από το οργανωμένο έγκλημα ένας ενδεχόμενος εύκολος στόχος για τους διακινητές.

«Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο σε φρούριο. Πρέπει να δεχθούμε ότι έχουμε διαπερατά σύνορα», δήλωσε ο Σόιερ στο ραδιόφωνο του BBC.

Για χρόνια, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, παράτυποι μετανάστες επιχειρούν να φθάσουν στη Βρετανία κρυμμένοι στο πίσω μέρος φορτηγών, προερχόμενοι συχνά από την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Στη μεγαλύτερη τραγωδία με παράτυπους μετανάστες στη Βρετανία, τα πτώματα 58 Κινέζων βρέθηκαν στοιβαγμένα σε ένα φορτηγό που μετέφερε ντομάτες στο νότιο λιμάνι Ντόβερ το 2000. Το φορτηγό είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Ζεεμπρούγκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Ποροΐων στις Σέρρες, ψάχνουν απαντήσεις στο smartwatch που φορούσε

Ελλάδα Χτες
Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής, Πυροσβεστική, Αστυνομία, μέλη των εθελοντικών ομάδων της ΕΠΟΜΕΑ, του ΟΦΚΑΘ και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπολης «χτενίζουν» την περιοχή

Ανάλυση New York Times: Γιατί η Ρωσία θα απορρίψει και το νέο σχέδιο των 20 σημείων που ετοίμασαν ΗΠΑ και Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τους NYT το Κρεμλίνο εμφανίζεται ενισχυμένο από τις εξελίξεις στο πεδίο και περιορισμένο από τη δυσκολία να «πουλήσει» στο εσωτερικό μια συμφωνία που δεν θα εκλαμβάνεται ως νίκη

Νέα στοιχεία για τις τελευταίες στιγμές του Falcon 50 – Δεχόταν αυξανόμενες παρεμβολές – Hurriyet: Για 30” αποφεύχθηκε μεγαλύτερη τραγωδία

Κόσμος Χτες
Στο φως τα τελευταία 20 λεπτά πριν το αεροπορικό δυστύχημα με θύμα και μία ελληνίδα αεροσυνοδό

Εορταστικό τραπέζι στα μπλόκα έστησαν οι αγρότες το βράδυ των Χριστουγέννων – Φαγητό, μουσική και μήνυμα συνέχισης του αγώνα

Ελλάδα Χτες
Χωρίς να εμποδίζουν την μετακίνηση των εκδρομέων αλλά με τα τρακτέρ παραταγμένα, γιόρτασαν οι αγρότες το βράδυ των Χριστουγέννων

Αλιμος: Κατέρρευσε μάντρα πολυκατοικίας από την έντονη κακοκαιρία, παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα

Ελλάδα Χτες
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι χθες το απόγευμα το ύψος του νερού είχε φτάσει μέχρι και το 1,5 μέτρο και μέσα σε 5 λεπτά παρέσυρε τη μάντρα

Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά – Νέα πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

Καιρός Χτες
Μεγάλη προσοχή απαιτείται τις πρωινές ώρες λόγω του παγετού

Γιατί έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ενώ ισχύει εκεχειρία στη Γάζα;

Κόσμος Προχτές
Ρεπορτάζ των New York Times για την κατάσταση στο έδαφος στη Γάζα και τις απώλειες εκατοντάδων αμάχων

Υπουργείο Παιδείας: Τα 8 νέα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία που θα λειτουργήσουν από το 2026‑2027

Ελλάδα Προχτές
Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως συνδεδεμένα Γυμνάσια και Λύκεια σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας

Τουρκία: Σενάρια δολιοφθοράς – Βάζουν στο κάδρο Ελλάδα και Ισραήλ για την πτώση του Falcon 50

Κόσμος Προχτές
H τουρκική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο οργανωμένης επίθεσης πίσω από τη συντριβή του λιβυκού αεροσκάφους

Χριστούγεννα 2025: Τα δρομολόγια των ΜΜΜ στην Αθήνα

Ελλάδα Προχτές
Πώς θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και λεωφορεία