E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έσεξ: Λιποθύμησε ο οδηγός του φορτηγού όταν είδε τα 39 πτώματα

Ο νεαρός κάλεσε τις Αρχές να σπεύσουν στο σημείο και λίγο αργότερα συνελήφθη

Δημοσίευση 24/10/2019 | 19:17

Έσεξ: Λιποθύμησε ο οδηγός του φορτηγού όταν είδε τα 39 πτώματα

Νέες συγκλονιστικές πληροφορίες σχετικά με την τραγωδία στο Έσεξ και τα 39 πτώματα που βρέθηκαν σε φορτηγό γίνονται γνωστές όσο προχωρούν οι ώρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού λιποθύμησε όταν είδε ότι υπήρχαν 39 πτώματα. Η βρετανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρει ότι όταν ο Μο Ρόμπινσον άνοιξε το τρέιλερ του φορτηγού που οδηγούσε και είδε τους νεκρούς κατέρρευσε.

Ο νεαρός κάλεσε τις Αρχές να σπεύσουν στο σημείο και λίγο αργότερα συνελήφθη. Ο Μο Ρόμπινσον κρατείται ακόμα ενώ θεωρείται ύποπτος για την ανθρωποκτονία των 39 ανθρώπων.

Oι νεκροί είναι 31 άντρες και 8 γυναίκες με καταγωγή από την Κίνα. Εικάζεται ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν θύματα λαθρεμπόρων και πέθαναν στην προσπάθεια τους για μία καλύτερη ζωή.

Φίλος του νεαρού από την Ιρλανδία υποστήριξε στην βρετανική εφημερίδα ότι ο 25χρονος οδηγός είναι από καλή οικογένεια και αποκλείεται να γνώριζε ότι στο φορτηγό ήταν άνθρωποι.

Πάγωσαν μέχρι θανάτου

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της Daily Mail τα θύματα πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο όχημα το οποίο από το Βέλγιο πέρασε στη Βρετανία. Ειδικοί επισημαίνουν ότι η θερμοκρασία μέσα στο τρέιλερ, που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μπισκότων, ήταν -25 βαθμούς Κελσίου. Η αγγλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι μετανάστες παρέμειναν κλεισμένοι για περισσότερες από 15 ώρες μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία χθες.

Διασώστες και αστυνομικοί εντόπισαν τα πτώματα 38 ενηλίκων και ενός εφήβου νωρίς χθες Τετάρτη σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις, περίπου 32 χλμ. ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη ταυτοποιήσει τα θύματα, όμως το ITV μετέδωσε πως είναι όλοι Κινέζοι. Η αστυνομία του Έσεξ ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ή από την πρεσβεία της Κίνας στο Λονδίνο.

Επιθεωρητές της αστυνομίας εξακολουθούν να ανακρίνουν τον οδηγό του φορτηγού, έναν 25χρονο από τη Βόρεια Ιρλανδία. Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε πως ονομάζεται Μο Ρόμπινσον και είναι κάτοικος της πόλης Πόρτανταουν στη Βόρεια Ιρλανδία. Το BBC μετέδωσε πως η αστυνομία έκανε έφοδο σε τρία σπίτια στη Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο της έρευνας.

το κοντέινερ έφθασε στο Πέρφλιτ του Έσεξ, στη νότια Αγγλία, προερχόμενο από το βελγικό λιμάνι Ζεεμπρούγκε. Η κόκκινη καμπίνα φέρεται πως προερχόταν από την Ιρλανδία. Είχε το σήμα «Ιρλανδία» (“Ireland”) στο παρμπρίζ μαζί με το μήνυμα «Το απόλυτο όνειρο» (“The Ultimate Dream”).

«Είναι σκληρό αν μπούμε στη θέση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης... καθώς κλήθηκαν να ανοίξουν το κοντέινερ και να δουν το αποκρουστικό έγκλημα που είχε λάβει χώρα», είπε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Το όχημα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στο γειτονικό Τίλμπουρι Ντοκς όπου θα διεξαχθεί περαιτέρω εγκληματολογική εργασία για αυτό που η αστυνομία λέει ότι θα είναι μια μακρά διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία ανέφερε πως συνδράμει τις έρευνες και εργάζεται προκειμένου να «εντοπίσει επειγόντως και να λάβει δράση εναντίον οποιωνδήποτε ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που έχουν παίξει έναν ρόλο στην πρόκληση των θανάτων αυτών».

Ο Σον Σόιερ, εθνικός εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας για την εμπορία ανθρώπων, δήλωσε πως χιλιάδες άνθρωποι επιδιώκουν να φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και η αστυνομία καταφέρνει να διασώσει πολλά από τα θύματα των διακινητών, η Βρετανία θεωρείται από το οργανωμένο έγκλημα ένας ενδεχόμενος εύκολος στόχος για τους διακινητές.

«Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο σε φρούριο. Πρέπει να δεχθούμε ότι έχουμε διαπερατά σύνορα», δήλωσε ο Σόιερ στο ραδιόφωνο του BBC.

Για χρόνια, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, παράτυποι μετανάστες επιχειρούν να φθάσουν στη Βρετανία κρυμμένοι στο πίσω μέρος φορτηγών, προερχόμενοι συχνά από την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Στη μεγαλύτερη τραγωδία με παράτυπους μετανάστες στη Βρετανία, τα πτώματα 58 Κινέζων βρέθηκαν στοιβαγμένα σε ένα φορτηγό που μετέφερε ντομάτες στο νότιο λιμάνι Ντόβερ το 2000. Το φορτηγό είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Ζεεμπρούγκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Τουρκία αδειάζει τους Βρετανούς ‑ Δεν υπάρχει φιρμάνι που να νομιμοποιεί την απόσπασή τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για πρώτη φορά η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπέρ της Ελλάδας η πλειοψηφία των Κρατών που συμμετείχαν στην 25η Σύνοδό της

Όλυμπος: Αγνοείται για τρίτη ημέρα ο 25χρονος ορειβάτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διακοπή των ερευνών λόγω καιρού

Ολυμπιακός ‑ Φενέρμπαχτσε 79‑61: Στο τελικό του Final Four 2026 οι «ερυθρόλευκοι»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Προκλητική παρέμβαση της Αγκυρας για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Απαράδεκτη ανοχή σε τρομοκράτη»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, καταδικασμένου ως αρχηγού της 17Ν, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη ανοχή» και ασκώντας κριτική στις ελληνικές αρχέ

ΗΠΑ: Μαλλιοτραβήγματα και ξύλο σε τελετή αποφοίτησης καθολικού νηπιαγωγείου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κόντρα καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Χαιρόταν που είναι απατεώνας» ο αναισθησιολόγος που πιάστηκε να ζητά φακελάκι

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ήθελα να προστατέψω τη μάνα μου» – Ξέσπασε ο γιος της ασθενούς

Έμπολα στο Κονγκό: Αναβαθμίζεται σε «πολύ υψηλός» ο κίνδυνος έξαρσης από τον ΠΟΥ

Κόσμος Χτες
Ποια αντιική θεραπεία εξετάζει η επιστημονική κοινότητα

Ποινή 10 μηνών με αναστολή στους δύο Έλληνες για τη σημαία με το «Ορθοδοξία ή Θάνατος» μέσα στην Αγια‑Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την καταδίκη, οι δύο Έλληνες δεν παραμένουν υπό κράτηση και είναι πλέον ελεύθεροι να αποχωρήσουν από την Τουρκία

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Γκουαρδιόλα

E-Daily 3.Left Χτες
«Τίποτα δεν είναι για πάντα», λέει ο Πεπ Γκουαρδιόλα που αποχωρεί από τη Σίτι μετά από 10 χρόνια

Final Four 2026: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ‑ Ποιοι δρόμοι κλείνουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε - Οι πρώτοι φίλαθλοί του μπήκαν στο ΟΑΚΑ

Πορτογαλία: Βίντεο δείχνει τη μητέρα και τον πατριό πριν εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε δάσος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι το ψυχικό τραύμα της εγκατάλειψης θα συνοδεύει τα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους