E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελεύθερος ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Σήμερα απολογήθηκε για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε γιαγιά και εγγόνι

Δημοσίευση 22/10/2019 | 17:41

Ελεύθερος ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ και της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκε ο 28χρονος οδηγός που σκότωσε στις 26 Αυγούστου γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο.

Ειδικότερα, σε δήλωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του νεαρού, αναφέρεται: «Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση του σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού Π.Δ., ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του θανάτου της γιαγιάς και του εγγονού στο πρόσφατο ατύχημα στις Καμάρες Αιγιαλείας.

Εις βάρος του εντολέως μας ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκαταλείψεως του χώρου του ατυχήματος (άρθρο 43 παρ. 2α-β ΚΟΚ) και της οδηγήσεως υπό την επήρεια αλκοόλ (ά. 42 παρ.7γ ΚΟΚ).

Σήμερα, μετά την βελτίωση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο εντολέας μας, απολογήθηκε.

Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας και ο εκλεκτός συνάδελφός μας κ. Σαμέλης Ιωάννης που παρέστησαν στην απολογία του, υποστήριξαν ως κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας, ότι στο άρθρο 290Α Π.Κ. με το οποίο κατηγορήθηκε ο εντολέας μας και για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο μάλιστα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως.

Μετά την απολογία του ο εντολέας μας, κατά την κρίση μας υποχρεωτικά λόγω αυτού του νομοθετικού κενού, έμεινε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους 1) της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 2) της εμφάνισης στο Α.Τ και 3) της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο κατά το δυνατόν των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη.
Αθήνα, 22/10/2019
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης για αγρότες: Η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι στα μπλόκα – Θέλουν διάλογο και τους «τραμπουκίζουν»

Ελλάδα 29.12.2025
«Αυτοί που φώναζαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν στήριξαν τη μεταρρύθμιση στη Βουλή»

Ροδόπη: Αγρότες πέταξαν βαμβάκι και σανό στο γραφείο του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Ελλάδα 29.12.2025
Κατά πληροφορίες, τόσο ο βουλευτής όσο και οι συνεργάτες του απουσίαζαν τη στιγμή της κινητοποίησης

Σέρρες: Αφαντος παραμένει ο διοικητής της πυροσβεστικής – «Δεν τον είδε κανείς»

Ελλάδα 29.12.2025
Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα, με τις Αρχές να διατηρούν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Λαβρόφ: Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να πλήξουν με 91 drones την κατοικία του Πούτιν – «Είναι ψέματα», λέει ο Ζελένσκι

Κόσμος 29.12.2025
Η Ρωσία αναμένεται να αλλάξει στάση στις διαπραγματεύσεις μετά την καταγγελλόμενη επίθεση - Αρνείται τις κατηγορίες η Ουκρανία

Συνελήφθη παίκτης του Κολοσσού Ρόδου για υπόθεση ναρκωτικών

Ελλάδα 29.12.2025
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία

Κρήτη, Πομπηία και Στόουνχεντζ: Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2025 που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε

Πολιτισμός 29.12.2025
Ο λαβύρινθος 4.000 ετών και ο μύθος του Μινώταυρου – Νέα ευρήματα σε Πομπηία, Ισπανία και Γαλλία

Google: Το «δώρο» στους χρήστες του Gmail – Η σημαντική αλλαγή που έρχεται σύντομα

Tech + Science 29.12.2025
Η Google λανσάρει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους του Gmail να απαλλαγούν από τις… ντροπιαστικές διευθύνσεις.

ΑΑΔΕ: «Παγώνουν» 10 ψηφιακές εφαρμογές για δηλώσεις και πληρωμές την Πρωτοχρονιά

Οικονομία 29.12.2025
Η πρόσβαση στις ψηφιακές εφαρμογές «παγώνει» και θα επανέλθει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου

Πάτρα: Ανήλικος έπεσε από μπαλκόνι ‑ Μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο

Ελλάδα 29.12.2025
Οι συνθήκες της πτώσης του ανήλικου διερευνώνται

Θεσσαλονίκη: Υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ πήγαινε στο φαρμακείο για τη μητέρα του

Ελλάδα 29.12.2025
Ο 55χρονος διασωληνώθηκε στο σημείο από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέλφια νεκρά από αναθυμιάσεις

Ελλάδα 29.12.2025
Πρόκειται για μία γυναίκα 65 ετών και έναν άνδρα 73 ετών, οι οποίοι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, πιθανότατα προερχόμενες από ξυλόσομπα που χρησιμοποιούσαν για θέρμανση

Μουγκοπέτρος: Αθωωτική απόφαση από το δικαστήριο

Ελλάδα 29.12.2025
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν αθώος για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής, την οποία υπέβαλε η σύζυγός του ανήμερα των Χριστουγέννων, και οδήγησε στη σύλληψή του