E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Brexit: Μπλόκο στη συμφωνία Τζόνσον ‑ Πέρασε τροπολογία για παράταση

Υπερψήφιση της τροπολογίας Λέτγουιν για παράταση με 322 ψήφους υπέρ και 306 κατά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/10/2019 | 17:21

Brexit: Μπλόκο στη συμφωνία Τζόνσον ‑ Πέρασε τροπολογία για παράταση

Την ταπεινωτική ήττα του Μπόρις Τζόνσον κατάφεραν οι βρετανοί βουλευτές, περνώντας την τροπολογία Λέτγουιν του βουλευτή των Συντηρητικών για την παράταση εφαρμογής του άρθρου 50 της Συμφωνίας της ΕΕ για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η τροπολογία πέρασε με 322 ψήφους υπέρ και 306 κατά.

Η τροπολογία που κατέθεσε ο Όλιβερ Λέτγουιν (εκ των διαγραφέντων των Τόρις και πρώην υπουργός) προβλέπει να προηγηθεί ψηφοφορία για τους εφαρμοστικούς νόμους της συμφωνίας του Brexit, πριν η Βουλή εκφράσει την κρίση της για τη συμφωνία αυτή καθεαυτή.

Αυτό σημαίνει ότι δεν προχωράει η ψηφοφορία στο Ουεστμίνστερ για τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον και ο Βρετανός πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει παράταση μέχρι να πετύχει συναίνεση για τη συμφωνία εξόδου από την ΕΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, αντιδρώντας στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, είπε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αίτημα για παράταση προς τις Βρυξέλλες και ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για έξοδο στις 31 Οκτωβρίου, με τη συμφωνία του ή χωρίς καθόλου συμφωνία.

«Ας καταφέρουμε μια συμφωνία που μπορεί να θεραπεύσει αυτή τη χώρα και θα μας επιτρέψει να εκφράσουμε τις νόμιμες επιθυμίες μας για βαθύτερη δυνατή συνεργασία με τους γείτονές μας».

Από πλευράς του ο Λέτγουιν δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει τη συμφωνία του Τζόνσον αλλά στόχος της τροπολογίας του ήταν «να διατηρήσει την ασφάλεια που παρέχει η πράξη Benn, η οποία μας εμποδίζει να φύγουμε αυτομάτως από την ΕΕ αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου».

Το Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι θα συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της πράξης Benn, η οποία υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να ζητήσει παράταση από την ΕΕ εάν δεν έχει λάβει την απαραίτητη στήριξη για τη συμφωνία του μέχρι την προθεσμία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατιμήσεις κατά 12% σε φρούτα και λαχανικά στα σούπερ μάρκετ κρατούν «ζωντανό» τον πληθωρισμό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε χαμηλό επταμήνου καταγράφεται ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αξιοσημείωτες είναι οι ανατιμήσεις σε φρούτα και λαχανικά

Ναύπακτος: Μητέρα έσωσε την τελευταία στιγμή το παιδί της από αυτοκίνητο που καρφώθηκε σε κατάστημα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο από τη στιγμή του συμβάντος πραγματικά σοκάρει

Θερμαϊκός: Νέα έξαρση φυτοπλαγκτόν καλύπτει τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έχει καλυφθεί μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου

Η Δήλος βυθίζεται ένα εκατοστό τον χρόνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μελέτης

Καλαμάτα: Με GPS, κοριούς και ψεύτικα προφίλ παρακολουθούσε τη Βασιλική ο 41χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητούσε καθημερινά και επίμονα από τον σύζυγό της έναν ειρηνικό χωρισμό

Πανζουρλισμός για Σπανούλη: Έπεσε το σάιτ της ΚΑΕ Αρης όταν ανακοινώθηκε ο «Kill Bill»!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εποχή Βασίλη Σπανούλη στον Αρη ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο

Καλλιάνος ‑ Κακοκαιρία express και μετά 36άρια ‑ Ποιες περιοχές θα είναι στο «κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μπόρες και καταιγίδες από την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται από το Σάββατο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σαλάτα γνωστής εταιρείας ‑ Μην την καταναλώσετε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα δύο αδελφάκια βρίσκονται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχοντας δίπλα τους ειδικούς για ψυχολογική υποστήριξη και φροντίδα