E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο: Η αστυνομία έπιασε το γιο του Ελ Τσάπο αλλά τα καρτέλ τον πήραν πίσω με τα όπλα τους

Βροχή τα πυρά σε πόλη του Μεξικού

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/10/2019 | 08:42

Βίντεο: Η αστυνομία έπιασε το γιο του Ελ Τσάπο αλλά τα καρτέλ τον πήραν πίσω με τα όπλα τους

Σφοδρές μάχες έδωσαν στο Μεξικό δυνάμεις ασφαλείας και μέλη του πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα, μετά την ανακάλυψη ενός από τους αρχηγούς του καρτέλ, του γιου του διαβόητου «Ελ Τσάπο».

Ο Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας στην πόλη Culiacán. Όπως σημειώνει το BBC, πρόκειται για τον γιο του «βαρώνου» των ναρκωτικών Χοακίμ «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Ο 62χρονος Γκουσμάν έχει κριθεί ένοχος, από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για δέκα κατηγορίες, μεταξύ άλλων για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος. Το είχε σκάσει από φυλακή του Μεξικού από τούνελ, το 2015, αλλά αργότερα συνελήφθη. Εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2017. Ο Χοακίμ Γκουσμάν είναι πρώην επικεφαλής του καρτέλ της Σιναλόα, που θεωρείται ο μεγαλύτερος προμηθευτής ναρκωτικών στις προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο Οβίδιο Γκουσμάν βρέθηκε σε σπίτι, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας από αστυνομική περίπολο. Στη συνέχεια, τα μέλη του καρτέλ εξαπέλυσαν επίθεση προσπαθώντας να τον πάρουν πίσω.

Ο υπουργός Ασφάλειας Αλφόνσο Ντουράθο ανακοίνωσε πως η Εθνική Φρουρά αρχικά δέχθηκε επίθεση μέσα από ένα σπίτι, και αφού μπήκε μέσα βρήκε τέσσερις άνδρες- μεταξύ αυτών και τον Οβίδιο Γκουσμάν.

Οι ένοπλοι του καρτέλ ήταν πολύ περισσότεροι από τη στρατιωτική αστυνομία κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο οι δυνάμεις να αποσυρθούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους και να αποκατασταθεί η ηρεμία στην πόλη, ενώ οι ένοπλοι είχαν στήσει οδοφράγματα κι έριχναν με αυτόματα, όπως περιέγραψε.

«Η απόφαση ήταν να αποσυρθούν οι δυνάμεις από το σπίτι χωρίς τον Γκουσμάν για να αποφευχθεί περαιτέρω βία και να προστατευθούν οι ζωές των ανδρών μας και να αποκατασταθεί η ηρεμία στην πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Οβίδιο, που είναι ηλικίας περίπου 20 ετών, πιστεύεται πως έπαιζε ρόλο-κλειδί στο καρτέλ της Σιναλόα, μετά τη σύλληψη του πατέρα του. Καταζητείται στις ΗΠΑ για πολλές κατηγορίες για ναρκωτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Τρομερή Μπόντο Γκλιμτ έριξε 3άρα στη Μάντσεστερ Σίτι

Αθλητικά Νέα Χτες
Τελικό αποτέλεσμα 3-1 στη Νορβηγία

Εξαφάνιση Λόρα: Έρευνες των γερμανικών αρχών στο Βερολίνο μετά από μαρτυρία

Κόσμος Χτες
Οι ελληνικές αρχές ζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις γερμανικές για την εξαφάνιση της Λόρα - Τι είπε Ελληνίδα σε νέα μαρτυρία

Βόμβα από τη FIFA: Πιθανή ακόμη και η αποβολή της Σενεγάλης από το Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα Χτες
Έρχεται τιμωρία για όσα έγιναν στον τελικό του Κόπα Αφρικα

Κακοκαιρία: Ποια ώρα αναμένεται να πέσει βροχή ενός μήνα στην Αττική

Καιρός Χτες
Πού θα χιονίσει, η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Δολοφονία στο Αγρίνιο: Γιατί μπορεί να καταρριφθεί ο ισχυρισμός του δράστη περί «αυτοάμυνας»

Ελλάδα Χτες
Ο 44χρονος καθ` ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στο Αγρίνιο θα απολογηθεί αύριο

Απρόθυμη η Αθήνα για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης που στήνει ο Τραμπ

Πολιτική Χτες
Στο «όχι» κλίνουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πλην Όρμπαν

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Οικονομία Χτες
Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

«Βόμβα» Δούκα στο ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική μας απέτυχε

Πολιτική Χτες
Ανησυχώ και για το κόμμα μας, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων

Ισπανία: Συγκλονίζει η 6χρονη που βρέθηκε μόνη να περπατάει στα συντρίμμια

Κόσμος Χτες
Σκοτώθηκαν οι γονείς και ο αδελφός της

Μαθητής γυμνασίου πήγε στο σχολείο με πιστόλι στη Ζάκυνθο

Ελλάδα Χτες
Προσήχθη μαζί με τον πατέρα του

ΕΟΦ: Απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής

Ελλάδα Χτες
Το προϊόν, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, περιέχει φυτική ουσία που δεν είναι εγκεκριμένη για τρόφιμα

Ένας χρόνος Τραμπ: Τα 25 πράγματα που άλλαξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Έναν χρόνο μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η εικόνα της Αμερικής και του κόσμου έχει αλλάξει δραματικά. To Politico συνόψισε τις 25 μεγάλες αλλαγές που έφερε η εκλογή του 47ου προέδρου των ΗΠΑ