E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στην Ολλανδία: Βρήκαν οικογένεια σε υπόγειο που περίμενε το τέλος του κόσμου

Έζησαν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για περίπου εννέα χρόνια

Δημοσίευση 15/10/2019 | 20:44

Σοκ στην Ολλανδία: Βρήκαν οικογένεια σε υπόγειο που περίμενε το τέλος του κόσμου

Σοκ προκαλεί η είδηση πως η αστυνομία ανακάλυψε στην Ολλανδία μια οικογένεια που έχει περάσει εννέα χρόνια σε ένα υπόγειο περιμένοντας το τέλος του κόσμου.   

Η είδηση που θυμίζει ταινία θρίλερ, αναφέρει πως οι νεαροί ενήλικες και ο πατέρας τους λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη καθώς σύμφωνα με αξιωματούχους, εντοπίστηκαν σε ένα μυστικό δωμάτιο σε μια απομονωμένη φάρμα. Σύμφωνα με τις αναφορές, όλοι τους έζησαν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για περίπου εννέα χρόνια.   

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ολλανδίας μετέδωσε ότι η οικογένεια ζούσε απομονωμένη και περίμενε το τέλος του κόσμου. Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από μια περίεργη εμφάνιση άνδρα σε ένα μπαρ. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Chris Westerbeek, περιέγραψε πώς ένα μέλος της οικογένειας είχε έρθει, παρήγγειλε πέντε μπύρες και τις ήπιε. Είπε πως μίλησε μαζί του και πως του αποκάλυψε ότι είχε ξεφύγει και χρειαζόταν βοήθεια. «Είχε μακριά μαλλιά, βρώμικη γενειάδα, φορούσε παλιά ρούχα και έμοιαζε μπερδεμένος. Είπε ότι δεν είχε πάει ποτέ στο σχολείο και δεν είχε πάει στον κουρέα για εννέα χρόνια».   

Σύμφωνα με την μαρτυρία ο μυστηριώδης άνδρας είπε ότι είχε αδελφούς και αδελφές που ζούσαν στο αγρόκτημα, ότι ήταν ο μεγαλύτερος και πως ήθελε να τερματίσει τον τρόπο που ζούσαν. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ κάλεσε την αστυνομία. Οι αξιωματικοί επισκέφθηκαν την απομακρυσμένη αγροικία και διεξήγαγαν έρευνα. Ανακάλυψαν μια κρυφή σκάλα πίσω από ένα ντουλάπι στο σαλόνι που οδηγούσε σε μια υπόγεια αίθουσα όπου στεγαζόταν η οικογένεια.   

Το αγρόκτημα στο Ruinerwold, ένα χωριό με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων, είναι προσβάσιμο από μια γέφυρα πάνω από ένα κανάλι, είναι εν μέρει κρυμμένο πίσω από μια συστάδα δέντρων και έχει επίσης ένα μεγάλο οικόπεδο με οπωροφόρα και μια κατσίκα. Ένας γείτονας είπε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε δει μόνο έναν άνδρα στο αγρόκτημα και ότι υπήρχαν και άλλα ζώα όπως χήνες και σκύλοι. Τα αδέλφια φαίνεται πως διέμεναν σε ένα κρυφό κελάρι και ζούσαν τρώγοντας λαχανικά που καλλιεργούσαν και κρέας από τα ζώα που εξέτρεφαν σε έναν απομονωμένο κήπο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTV Drenthe.   

Ο τοπικός ταχυδρόμος είπε ότι δεν είχε παραδώσει ποτέ επιστολή εκεί. «Είναι πράγματι αρκετά περίεργο, τώρα που το σκέφτομαι». Κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν φωτογραφίες της φάρμας στο Twitter ενώ ανέφεραν πως οι Αρχές τους ζήτησαν να μην πλησιάζουν στο σημείο. Η ολλανδική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας 58χρονος, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί, έχει συλληφθεί. O 58χρονος άνδρας, δεν είναι ο πατέρας των παιδιών και ο ρόλος του δεν έχει αποσαφηνιστεί.   

«Χθες κάποιος μας ανέφερε ότι ανησυχούσε για τις συνθήκες διαβίωσης κάποιων ανθρώπων σε ένα σπίτι στο Buitenhuizerweg στο Ruinerwold. Πήγαμε εκεί», έγραψε η Αστυνομία. «Έχουμε ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα», προσθέτουν οι Αρχές υπογραμμίζοντας ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και οι έρευνές τους σε πλήρη εξέλιξη.   Η φάρμα έχει αποκλειστεί. Δεν είναι σαφές το πόσο η οικογένεια έμεινε στο υπόγειο ή τι έγινε στην μητέρα των παιδιών, παρότι ο δήμαρχος της περιοχής είπε ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο πατέρας των παιδιών έχει υποστεί εγκεφαλικό και είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στη Γερμανία για ακραία καιρικά φαινόμενα με καύσωνα έως 38°C και ισχυρές βροχοπτώσεις

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ημέρες - Προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λόγω κεραυνών και βλαβών στο δίκτυο.

Ξανά σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης από αύριο Σάββατο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά τη βασική γραμμή, η οποία συνδέει τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό με τη Νέα Ελβετία

Παναθηναϊκός: Σερβικά μέσα αναφέρονται στο «all in» για την απόκτηση του Ομπράντοβιτς

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο «Ζοτς» θα μπορούσε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός στην Ευρώπη αν ο Γιαννακόπουλος υλοποιήσει την πρότασή του

Σιαμαία κοριτσάκια από τις Φιλιππίνες διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από εξάωρη απαιτητική επέμβαση στο Ριάντ, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τα δίδυμα βρίσκονται πλέον σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται υπό στενή παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων

Οχήματα: Ποιοι κερδίζουν απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τι ισχύει για τρίτεκνους - Οι δικαιούχοι, τα ποσοστά έκπτωσης και η διαδικασία

Λαμία: «Καμπάνα» στο αυτόφωρο για τον 30χρονο που φωτογράφιζε ανήλικες στην παραλία

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό για τον κατηγορούμενο

17χρονος στη Θεσσαλονίκη διέρρηξε σπίτι και μετά ζητούσε 700 ευρώ για να επιστρέψει τα κλεμμένα

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο νεαρός αφαίρεσε από το σπίτι χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα

Αντιδράσεις στην Τουρκία για την ποινή 2.500 ευρώ σε οδηγό φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε δύο 13χρονες μαθήτριες

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Η αρχική ποινή φυλάκισης των 4 ετών μετατράπηκε τελικά σε χρηματική ποινή, καθώς οι πραγματογνωμοσύνες έκριναν ότι ο οδηγός έφερε δευτερεύουσα ευθύνη - Σύμφωνα με τα πορίσματα, τα δύο ανήλικα πέρασαν τον δρόμο ενώ το φανάρι για τους πεζούς ήταν κόκκινο

Ανω Λιόσια: 19χρονος με «κινητή ντίσκο» στο αυτοκίνητό του – Συνελήφθη για ηχορύπανση

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Eίχε εγκαταστήσει στο όχημα 14 ηχεία και δύο ενισχυτές

Καναδάς ‑ Κατάρ 6‑0: Οι οικοδεσπότες διέλυσαν την ομάδα του Λοπετέγκι

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Πάρτι απέναντι στους εννέα του Κατάρ - το ποδόσφαιρο στη σκιά του τραυματισμού του Κονέ

Σοκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο άσχημος τραυματισμός του Κονέ και η απίστευτη αντίδραση του αντιπάλου του ‑ Δείτε τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο μέσος του Καναδά, Ισμαέλ Κονέ, αποχώρησε με φορείο μετά από σκληρό μαρκάρισμα που οδήγησε στην απευθείας κόκκινη κάρτα του αντιπάλου του στην αναμέτρηση με το Κατάρ.