E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συρία: Κόλαση πυρός από τα τουρκικά πλήγματα

15 νεκροί, ανάμεσά τους άμαχοι

Δημοσίευση 10/10/2019 | 08:11

Συρία: Κόλαση πυρός από τα τουρκικά πλήγματα

Με τον Ντόναλντ Τραμπ να «νίπτει τας χείρας του» και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει βρει πεδίο δόξης «λαμπρό», εδώ και ώρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Μετά τα πρώτα αεροπορικά πλήγματα και την έναρξη της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν, το βράδυ της Τετάρτης (09.10.2019) η Τουρκία, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό πως ξεκίνησε και η χερσαία επιχείρηση.

Συρία: Ξεκίνησε η χερσαία επίθεση των τουρκικών δυνάμεων

Τις τελευταίες ώρες, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έπληξαν συνολικά 181 στόχους, θέσεις Κούρδων ανταρτών, διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα με πυροβολικό, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. Νωρίτερα, το πρακτορείο Anadolu είχε μεταδώσει πως τουρκικά μαχητικά F-16 κατέστρεψαν θέσεις Κούρδων μαχητών (YPG/PKK) σε βάθος 30 χλμ ανατολικά του Ευφράτη.

«Οι κομάντος μας συνεχίζουν να προελαύνουν ανατολικά του Ευφράτη» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μια ακόμα ανάρτησή του στο twitter. Στο πλαίσιο δε της απαραίτητης… προπαγάνδας, ανέβασε και εικόνες από την επιχείρηση στη Συρία.

Τούρκοι στρατιώτες και εφεδρικές δυνάμεις Σύρων ανταρτών μπήκαν στη βορειοανατολική Συρία αργά το βράδυ της Τετάρτης, με κατεύθυνση την πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έναρξη της επιχείρησης είναι 15 νεκροί, ανάμεσά τους και 8 άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δύο από τα θύματα σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού στην πόλη Καμισλί, μια πόλη ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Κούρδοι, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Βομβάρδισαν φυλακή τζιχαντιστών

Ανάμεσα στους στόχους που επλήγησαν από την Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας είναι και μια φυλακή όπου κρατούνται μαχητές του ISIS. Αυτό υποστηρίζει η συμμαχία υπό κουρδική ηγεσία η οποία ελέγχει τη βορειοανατολική Συρία.

«Μια από τις φυλακές όπου κρατούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους επλήγη από τουρκική αεροπορική επιδρομή», ανέφεραν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) με ανάρτησή τους στο Twitter, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη 55χρονος που έκανε παιδί με την κόρη του στη Ρόδο: Αποδείχτηκε μέσω DNA

Ελλάδα 28.11.2025
Η 31χρονη εξήγησε πως δεν αντιλήφθηκε αρχικά την πιθανότητα αιμομιξίας για το δεύτερο παιδί, καθώς εκείνη την περίοδο διατηρούσε σχέση με άλλον άνδρα

Γιατί η Αθήνα «πλημμύρισε» με 40 χιλιοστά βροχής

Καιρός 28.11.2025
Η ανάρτηση Κολυδά για το διπλό πέρασμα των καταιγίδων στην Αττική

Με… καρότσα μεταφέρουν τον κόσμο στο Μοσχάτο λόγω της πλημμύρας!

Ελλάδα 28.11.2025
Έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ο όγκος του νερού είναι τόσο μεγάλος που η διέλευση των οχημάτων και των πεζών γίνεται με μεγάλη δυσκολία

Νέα φραστική επίθεση Τραμπ σε γυναίκα δημοσιογράφο: «Είσαι χαζή;»

Κόσμος 28.11.2025
Έσπευσε να τα... μαζέψει ο Λευκός Οίκος

Πειραιάς: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι ‑ Κολυμπώντας σώθηκε ο οδηγός

Ελλάδα 28.11.2025
Ο οδηγός είχε πάει στο λιμάνι του Πειραιά για να παραλάβει τη σύζυγό του

Black Friday 2025: Εκπτώσεις και στα αεροπορικά εισιτήρια – Τι πρέπει να γνωρίζεις για την καλύτερη ευκαιρία

Οικονομία 28.11.2025
Η Black Friday αποτελεί κάθε χρόνο μία από τις καλύτερες περιόδους για να εξοικονομήσεις χρήματα σε ταξίδια, και τα αεροπορικά εισιτήρια δεν αποτελούν εξαίρεση

Επιστροφή ενοικίου: Τι ώρα θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Οικονομία 28.11.2025
Η... μεγάλη ημέρα της πληρωμής για εκατομμύρια φορολογούμενους έφτασε

Πόσους φόρους θα πληρώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα επόμενα 4 χρόνια

Οικονομία 28.11.2025
Αλμα φορο-εσόδων στα κρατικά ταμεία 10,7 δις. ευρώ έως το 2029