E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντόναλντ Τραμπ: «Κακή ιδέα» η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία

«Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετέχουν»

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 9/10/2019 | 21:17

Ντόναλντ Τραμπ: «Κακή ιδέα» η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία για την επίθεση στη Συρία, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική επιχείρησή της είναι «κακή ιδέα», την οποία δεν στηρίζουν οι ΗΠΑ, ενώ κάλεσε την Άγκυρα να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες.

«Σήμερα το πρωί, η Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, εισέβαλε στη Συρία. Οι ΗΠΑ δεν επιδοκιμάζουν αυτήν την επίθεση και το κατέστησαν σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση είναι μια κακή ιδέα» αναφέρει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό, τις θρησκευτικές μειονότητες, μεταξύ αυτών τους Χριστιανούς, και να διασφαλίσει ότι δεν θα εκτυλιχθεί καμία ανθρωπιστική κρίση, και εμείς κρατάμε αυτή τη δέσμευση».

Τα αμερικανικά στρατεύματα ξεκίνησαν από νωρίς τη Δευτέρα να αποσύρονται από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία, μετά και την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι οι «ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετέχουν» στην προαναγγελθείσα στρατιωτική επιχείρηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περιοχή.

Όπως επισήμανε η αμερικανική προεδρία, οι δυνάμεις των ΗΠΑ αφού επικράτησαν και εξάλειψαν το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους, δεν θα βρίσκονται πλέον «στην περιοχή» όπου θα δράσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τραγική ιστορία των αδερφών που απανθρακώθηκαν στην Κόνιτσα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τέσσερις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά μέσα στο κοντέινερ που κατοικούσαν από τον καταστροφικό σεισμό της Κόνιτσας το 1996.

Αίγιο: Ο Ιταλός θα ζητήσει να αποφυλακιστεί ‑ Ισχυρίστηκε ότι η 54χρονη σκότωσε τον γιο της

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο 16σέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, ο 65χρονος υποστήριξε ότι η 54χρονη ήταν εκείνη που σκότωσε τον γιο της και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε

ΗΠΑ‑Ιράν: Στη Γενεύη οι υπογραφές για τη συμφωνία – Τα 14 σημεία του deal

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το άνοιγμα του Ορμούζ, η παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή

Nέο νομοσχέδιο ‑ Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί, 72 δόσεις και επιστροφή ενοικίου

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίζεται έως τις 24 Ιουνίου και περιλαμβάνει επίδομα παιδιού, ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις και διεύρυνση της επιστροφής ενοικίου.

Έμπολα στο Κονγκό: Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση της επιδημίας

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Με 676 κρούσματα και 136 θανάτους, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο αριθμός των ασθενών σχεδόν διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα, ενώ παραπληροφόρηση και ένοπλη βία παρεμποδίζουν την αντιμετώπιση.

«Παράθυρο» εξοικονόμησης για όσους έχουν στεγαστικό – Τι αλλάζει στα step up δάνεια

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η μετατροπή των step up δανείων σε τοκοχρεωλυτικά με σταθερό επιτόκιο 3% μπορεί να εξοικονομήσει στους δανειολήπτες έως και 90.800 ευρώ, με το συνολικό όφελος να αγγίζει το 41%.

Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο γνωστός τραγουδιστής Oliver Tree σκοτώθηκε στη σύγκρουση των ελικοπτέρων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το βράδυ της Κυριακής 14/6 συγκρούστηκαν στον αέρα δύο ελικόπτερα

Θεσσαλονίκη: Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για το ζεϊμπέκικο με πάνω από 750 χορευτές

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν χορευτές από 10 χώρες

ΒΙΝΤΕΟ: Ο «Σκοπελίτης» συνόδευσε τον «καπετάν Γιάννη» στην τελευταία του κατοικία

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το θρυλικό πλοίο που σημάδεψε τις Μικρές Κυκλάδες αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τη θάλασσα

ΗΠΑ – Ιράν: Τι ανακοίνωσε ο Τραμπ για τη συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή

E-Daily 1.Hero 15.06.2026
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με την επίσημη υπογραφή να προγραμματίζεται στη Γενεύη στις 19 Ιουνίου.