E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι ετοιμάζει η Airbnb;

Η μεγάλη αλλαγή μέσα στο 2020

Δημοσίευση 4/10/2019 | 14:03

Τι ετοιμάζει η Airbnb;

Η είδηση ότι η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων Airbnb σχεδιάζει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο συνεχίζει να τραβά το ενδιαφέρον, με τους αναλυτές να χύνουν τόνους από μελάνι για το πολυσυζητημένο ντεμπούτο της Airbnb Inc. στη Wall Street, που αναμένεται επίσημα για το 2020.

Με μια ιδιωτική αποτίμηση αξίας 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Airbnb αποτελεί κορυφαίο θέμα συζήτησης και εκτιμάται ότι θα είναι μια από τις υψηλότερου προφίλ εταιρείες που θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο το επόμενο έτος.

Η Airbnb ανακοίνωσε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Το Reuters είχε αναφέρει τον Ιούνιο ότι η Airbnb εξέταζε την απευθείας εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Η Airbnb δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το εάν ήταν κερδοφόρο το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αλλά είχε προηγουμένως δηλώσει ότι τα κέρδη της πριν από τους τόκους, τους φόρους και τις αποσβέσεις ήταν θετικά για το 2017 και το 2018.

Το 2019 ήταν πολλά τα start-up που αποφάσισαν να βάλουν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο, με την πλειονότητα εξ αυτών να έχει διαψεύσει τις αρχικές προσδοκίες. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Uber και Lyft, οι μετοχές των οποίων κινούνται αρκετά κάτω από τα επίπεδα της IPO - «Initial Public Offering» (Αρχική δημόσια προσφορά).

Πιο πρόσφατα, η WeWork έβαλε φρένο στο σχέδιο της να εισαχθεί στη Wall Street, εν μέσω αμφιβολιών για τα οικονομικά της μεγέθη και την εταιρική της κουλτούρα.

Καθώς η Airbnb προετοιμάζεται για την είσοδό της στις αγορές, ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια της είναι να λύσει τα ζητήματα που υπάρχουν στη δραστηριότητά της στη Νέα Υόρκη πριν βγει στις αγορές.

Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στα περισσότερα διαμερίσματα που καταχωρούνται εξολοκλήρου προς ενοικίαση στην πλατφόρμα, το βασικό προϊόν δηλαδή που προσφέρει η πλατφόρμα.

Ο δήμος απαγορεύει από το 2010 τη μίσθωση ολόκληρων διαμερισμάτων για λιγότερες από 30 ημέρες χωρίς την παρουσία του ενοικιαστή, κάτι που σημαίνει ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις περιορίζονται σε σπίτια για μία ή δύο οικογένειες ή σε απλές κρεβατοκάμαρες.

Η πλατφόρμα έχει 55.000 καταχωρήσεις στην πόλη, που δημιουργούν 70 εκατ. δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός από το FBI: Το Ιράν ετοιμάζει μαζικές επιθέσεις στο Λος Αντζελες με drones

Κόσμος Χτες
Η ενημέρωση του FBI προσέθετε ότι «δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον χρόνο, τη μέθοδο, τον στόχο ή τους δράστες της φερόμενης επίθεσης»

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση σε ταϊλανδέζικο φορτηγό πλοίο

Κόσμος Χτες
Το πλοίο χτυπήθηκε περίπου 11 ναυτικά μίλια βόρεια του Ομάν, με την πρόσκρουση να προκαλεί πυρκαγιά στο κατάστρωμα

Θρήνος στη Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρή 54χρονη γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές αστυνομία και ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της

Τραμπ για Ιράν: Τους χτυπήσαμε πιο σκληρά από ό,τι έχει χτυπηθεί ποτέ χώρα – Δεν έχουμε τελειώσει

Κόσμος Χτες
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κολυμβητήριο

Ελλάδα Χτες
Χάρη στην άμεση και συντονισμένη παρέμβαση των διασωστών, το παιδί επανήλθε και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

Κόσμος Χτες
Τα πρώτα περιστατικά της νόσου καταγράφηκαν στα τέλη του 2019 στην κινεζική πόλη Wuhan, κοντά σε μια μεγάλη αγορά θαλασσινών και ζωντανών ζώων

ΔΟΕ: Γιατί χρησιμοποίησε το «μπαζούκα» των 400 εκατ. βαρελιών πετρελαίου

Ελλάδα Χτες
Οι αγορές παρέμειναν απαθείς, τουλάχιστον προς το παρόν, στην ανακοίνωση του ΔΟΕ

Τροχαίο στην Εύβοια: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, δύο τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο επιβαίνοντες

Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Ελλάδα Χτες
Δόλωμα σε όλες τις περιπτώσεις, σε Θεσσαλία, Κυκλάδες κι περιοχές της Αττικής, ήταν η δήθεν πώληση χρυσών λιρών σε τιμή ιδιαίτερα χαμηλή

Βομβαρδίστηκε το data center κρατικής τράπεζας στο Ιράν, στόχος να μην πληρωθούν στρατός και Φρουροί της Επανάστασης

Κόσμος Χτες
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια για τη Χρυσή Αυγή

Ελλάδα Χτες
Είχε αφεθεί ελεύθερη αλλά μετά την απόφαση του Εφετείου η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου οδηγείται στη φυλακή - Απορρίφθηκε το αίτημά της για μετατροπή της ποινής της σε χρηματική