E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάκης Αρναούτογλου: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Την Παρασκευή τα πιο ισχυρά φαινόμενα

Δημοσίευση 2/10/2019 | 12:34

Σάκης Αρναούτογλου:  Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό κινείται αργά προς την Ελλάδα από την κεντρική Ευρώπη και αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος της καιρού της ΕΡΤ αναλύει τα δεδομένα για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, η οποία έρχεται να «σπάσει» την ιδιαίτερα αυξημένη ζέστη των τελευταίων ημερών.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος ενώ αναμένονται αρκετές βροχές στη βορειοδυτική Ελλάδα. Την Παρασκευή πολύ άστατος θα είναι ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και στα βόρεια που θα σταματήσουν μέχρι και το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές. Παράλληλα, πολύ δυνατοί οι νοτιάδες στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας


Ο καιρός μέχρι και την Δευτέρα

Πέμπτη 03-10-2019

Αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Παρασκευή 04-10-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και από το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα
δυτικά, μέχρι το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σάββατο 05-10-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην αρχή της ημέρας στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια
τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Κυριακή 06-10-2019

Παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 07-10-2019

Στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και
σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Ελλάδα 28.03.2026
Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Αχαΐα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι – Χτυπούσαν τη μητέρα μπροστά στην 15χρονη κόρη της

Ελλάδα 28.03.2026
Οι ληστές άσκησαν σωματική βία για να αποσπάσουν τον κωδικό χρηματοκιβωτίου, ενώ η ανήλικη παρακαλούσε: «Σας παρακαλώ μη την χτυπάτε».

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν πυρά στον 2ο μήνα – Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 28.03.2026
Νεκρός και τραυματίες από ιρανικό πλήγμα στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Ρούμπιο εκτιμά ότι οι στόχοι των ΗΠΑ θα επιτευχθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα 5 βήματα για την αίτηση και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 28.03.2026
Η πλατφόρμα στο gov.gr αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, με στόχο οι πρώτες πληρωμές να γίνουν πριν τα μέσα Απριλίου.

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα Χτες
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα Χτες
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα Χτες
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος Χτες
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.