E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα κάγκελα οι αστυνομικοί για την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σκληρή ανακοίνωση για τη χθεσινή επίθεση

Δημοσίευση 30/9/2019 | 19:48

Στα κάγκελα οι αστυνομικοί για την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Όπως αναφέρουν, η τιμωρία των χούλιγκαν που επιτέθηκαν στους συνάδελφους τους είναι θέμα τιμής ενώ μέσω της ανακοίνωσης λένε στους αρμόδιους «δείτε την πραγματικότητα και αλλάξτε πλάνο».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν χθες βράδυ (29-09-2019) συνάδελφοί μας της ομάδας ΔΙΑΣ από χούλιγκαν.

Η σφοδρότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών διακομίσθηκε στο 401 Νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα και με τραύμα από μαχαίρι. Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθηνών βρέθηκε τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο για να εκφράσει την συμπαράστασή της στους τραυματίες και να ενημερωθεί για τα πραγματικά περιστατικά.

Οι διηγήσεις πραγματικά σοκάρουν, αφού από όσα μας μεταφέρθηκαν οι μαινόμενοι χούλιγκαν αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τους συναδέλφους που εκτελούσαν στην περιοχή διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή του κέντρου επιχειρήσεων και μετά από προηγούμενο συμβάν επίθεσης από χούλιγκαν σε αστυνομικούς.

Εκφράζουμε λοιπόν την συμπαράστασή μας στους τραυματίες συναδέλφους, τους ευχόμαστε περαστικά και απαιτούμε από την Ηγεσία να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη.

– Για εμάς είναι θέμα τιμής !!!

– Δείτε την πραγματικότητα και αλλάξτε πλάνο.

Σε ότι αφορά το ποιοι φέρουν την ευθύνη για το συμβάν (πέραν των φυσικών αυτουργών) δεν θα κάνουμε τους δικαστές ούτε τους «μετά Χριστόν προφήτες».

Θα επισημάνουμε απλά στην Ηγεσία ότι ο τρόπος λειτουργίας, παρακαταθήκη της τελευταίας 5ετίας, είναι κατά την άποψή μας λάθος. Εδώ και χρόνια «φωνάζουμε» ότι το σχέδιο που ακολουθείται με τις διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ.-Υ.Α.Τ. και τις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. να φρουρούν ακίνητους στόχους (!!!) θα αποβεί κάποια στιγμή μοιραίος. Εκτός του εργασιακού (κατάφωρη παραβίαση του Π.Δ 141/91) ,στο ξεκάθαρα επιχειρησιακό κομμάτι, βλέπουμε καθημερινά ότι όταν προκύψει ένα συμβάν σαν το χθεσινό, οι δυνάμεις που μπορούν να το αντιμετωπίσουν παραμένουν φρουροί ακίνητων στόχων.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, έχουν οδηγήσει Υπηρεσίες χωρίς εξοπλισμό και την ανάλογη εκπαίδευση να εντέλλονται, ώστε να αντιμετωπίσουν τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες.

Ας αναλογιστούν λοιπόν οι έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού την αλήθεια και ας προσπαθήσουν να ¨επανεκκινήσουν¨ την Αστυνομία ώστε οι Υπηρεσίες να επιστρέψουν στην πραγματική τους αποστολή , χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος, μεσοβέζικες λύσεις και με το να θέλουν και την «πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο εισαγγελέας ζητά διευκρινίσεις από τον 21χρονο για τη μήνυση σε βάρος του τραγουδιστή

Ελλάδα 19.01.2026
Ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο στον Στέφανο Παπαδόπουλο για να μεταβεί στην Ευελπίδων και να δώσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της μηνύσεώς του

Φωτιά στο Μενίδι: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο ‑ Ζημιές και σε διπλανά κτίρια

Ελλάδα 19.01.2026
Φωτογραφίες από το σημείο μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής

Μαρία Καρυστιανού για αμβλώσεις: «Είναι θέμα δημόσιας διαβούλευσης ‑ Για μένα υπάρχει ηθικό θέμα»

Ελλάδα 19.01.2026
«Μια γυναίκα μπορεί να αποφασίσει βεβαίως για το σώμα της, όμως στην περίπτωση των αμβλώσεων υπάρχει ένα άλλο ηθικό θέμα που είναι πολύ σημαντικό για μένα» ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού

Βίντεο από drone δείχνουν την καταστροφή από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία

Κόσμος 19.01.2026
Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι τελικός, προειδοποιεί ο υπουργός Μεταφορών της χώρας

Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Πούτιν να συμμετάσχει στο «Συμβούλιο της Ειρήνης»: Το σκεφτόμαστε, λέει η Μόσχα

Κόσμος 19.01.2026
Το Συμβούλιο Ειρήνης, το οποίο θα λειτουργεί ως γενικός εποπτικός φορέας για τη Γάζα και θα προεδρεύεται από τον Τραμπ, θα αποτελείται κυρίως από αρχηγούς κρατών από όλο τον κόσμο

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία, πυκνές χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας

Καιρός 19.01.2026
Πυκνές χιονοπτώσεις σε Πελοπόννησο, Αττικοβοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, βόρειες Κυκλάδες και νησιά ανατολικού Αιγαίου

Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο

Αθλητικά Νέα 19.01.2026
Χαμός στο Παρίσι, καθώς ξέσπασαν άγρια επεισόδια και υπήρξαν συλλήψεις από τις αστυνομικές δυνάμεις σε οπαδούς της Σενεγάλης, που πανηγύριζαν τη νίκη της χώρας του στο Κόπα Αφρικα

Επιστολή Τραμπ στον Νορβηγό πρωθυπουργό: Δεν υποχρεούμαι να σκέφτομαι την ειρήνη αφού δεν μου δώσατε το Νόμπελ

Κόσμος 19.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέδεσε το ζήτημα της Γροιλανδίας με τη μη απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον ίδιο

Παγώνη για γρίπη: Το στέλεχος Κ έχει τρελή μεταδοτικότητα ‑ Να εμβολιαστούμε οπωσδήποτε

Ελλάδα 19.01.2026
«Μπορεί να είσαι σε μια αίθουσα και να κολλήσουν όλοι, με τα άλλα στελέχη της γρίπης δεν το είχαμε αυτό», προειδοποιεί η Ματίνα Παγώνη

Ζει 50 χρόνια μέσα σε σπηλιά με ρεύμα και νερό ‑ Παράτησε τον πολιτισμό ‑ «Η μοναξιά δεν είναι πρόβλημα»

Κόσμος 19.01.2026
Ο Γιανγκ κατοικεί σε μια σπηλιά σε κινέζικα βουνά με δικό του νερό και ηλεκτρικό ρεύμα και διατηρεί μια αυτάρκη ζωή μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο

Η απίστευτη επιστροφή της Φιλού: Η γάτα που διένυσε 250 χλμ. από την Καταλονία στη Γαλλία

Ελλάδα 19.01.2026
Χάθηκε στην Ισπανία και 5 μήνες μετά επέστρεψε μόνη της στη Γαλλία