E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεκίνησε η δίκη των Μητρετώδη ‑ Κούκλατζη στην Τουρκία

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών

Δημοσίευση 24/9/2019 | 17:46

Ξεκίνησε η δίκη των Μητρετώδη ‑ Κούκλατζη στην Τουρκία

Ξεκίνησε στην Τουρκία η δίκη για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που το Μάρτιο του 2018 είχαν περάσει κατά λάθος τα τουρκικά σύνορα και είχαν κρατηθεί από τις τουρκικές αρχές για περίπου 6 μήνες σε φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι θα δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη για είσοδο σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια.

Στη δίκη που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από την απόρριψη της κατηγορίας για «κατασκοπεία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης θα δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία, παράπτωμα που επισείει ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στην Τουρκία.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης (26) και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης (30) στις καταθέσεις τους όταν συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές είχαν υποστηρίξει ότι δεν πρόσεξαν τη συνοριακή γραμμή λόγω του χιονιού.

Πάντως, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι δικηγόροι τους είχαν ενημερώσει ότι ενδέχεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους με την ποινή που ενδεχομένως επιβληθεί στη δίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα 27.03.2026
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος 27.03.2026
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»

Αρκτική: Ιστορικό χαμηλό στον θαλάσσιο πάγο ‑ Ανησυχία για το καλοκαίρι

Κόσμος 27.03.2026
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στα 48 χρόνια δορυφορικών μετρήσεων

Οι χώρες που η ευθανασία είναι νόμιμη: Τι ισχύει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ποια η άποψη των Ελλήνων

Κόσμος 27.03.2026
Η ευθανασία επιτρέπεται σε περιορισμένο αριθμό χωρών και υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Νεπάλ: Ο πρώην ράπερ Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε πρωθυπουργός

Κόσμος 27.03.2026
Πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που συγκέντρωσε περισσότερα από 2.000.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες