E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: Γιαγιά «τσακάλι»... ξεσκέπασε 47χρονο που εξαπατούσε ηλικιωμένους

O 47χρονος Βούλγαρος συνελήφθη από τις αρχές και οδηγήθηκε στη φυλακή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/9/2019 | 13:33

Ηράκλειο: Γιαγιά «τσακάλι»... ξεσκέπασε 47χρονο που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Μια υπερήλικη γυναίκα σε χωριό του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο Κρήτης αποδείχθηκε πιο έξυπνη από τους απατεώνες. Όταν χτύπησε το τηλέφωνό της κατάλαβε αμέσως ότι είχε να κάνει με τις γνωστές σπείρες και εξήγησε στο πρόσωπο που της μιλούσε ότι δεν είχε τόσα χρήματα στο σπίτι αλλά στην τράπεζα.

Ο απατεώνας προσπάθησε να της κλείσει ραντεβού για το πρωί ώστε να μεταβούν μαζί στην τράπεζα για την κατάθεση των χρημάτων σε συγκεκριμένο λογαριασμό. Όμως η γιαγιά πού να κλείσει το τηλέφωνο.

Έτσι έλεγε με τον κατάλληλο δραματικό τόνο «Με ρωτάτε εμένα αν θα κοιμηθώ όλη τη νύχτα; Για τον εγγονό μου πρόκειται. Θα σκάσω από την αγωνία μου. Τώρα θα βρεθούμε να κλείσουμε τη δουλειά. Θα σας δώσω ό,τι χρήματα έχω και όλα τα κοσμήματά μου».

Οι απατεώνες πείστηκαν ότι η γιαγιά πράγματι βιάζονταν και όρισαν τόπο συνάντησης για την παράδοση των χρημάτων και των κοσμημάτων. Η ηλικιωμένη στο μεταξύ ενημέρωσε τη νύφη της να ειδοποιήσει την Αστυνομία και το σχέδιο καταστρώθηκε. Αστυνομικοί περίμεναν την… άφιξη των δραστών και τελικά πέρασαν χειροπέδες στον 47χρονο Βούλγαρο.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της άμεσης καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3000 ευρώ. Και επειδή χρήματα για την εγγύηση δεν υπήρχαν, ο 47χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές της Νεάπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.