E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραμπ εναντίον Ευρώπης: Θα αφήσω ελεύθερους τους τζιχαντιστές στα σύνορά σας

Απίστευτες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/9/2019 | 08:21

Τραμπ εναντίον Ευρώπης: Θα αφήσω ελεύθερους τους τζιχαντιστές στα σύνορά σας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα να απελευθερώσει στα σύνορα της Ευρώπης τους τζιχαντιστές που κρατούνται από τους συμμάχους του στη Συρία, εάν η Γαλλία, η Γερμανία και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν δεχτούν να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους.

«Νίκησα το χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, υποδεχόμενος στο Οβάλ Γραφείο τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον. «Και τώρα, έχουμε χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου, μαχητές του ΙΚ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους ξένους μαχητές που αιχμαλωτίστηκαν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον αραβοκουρδικό συνασπισμό στον οποίο βασίστηκε η Ουάσιγκτον για να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από τις εκτάσεις που είχαν υπό τον έλεγχό τους στη βορειοανατολική Συρία.

«Ζητάμε από τις χώρες από τις οποίες ήλθαν, από την Ευρώπη, να παραλάβει αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου. Μέχρι τώρα, αρνούνται», συνέχισε, αναφερόμενος στη Γαλλία και τη Γερμανία. «Στο τέλος, θα πω: λυπάμαι, αλλά είτε θα τους πάρετε, είτε θα τους αφήσουμε στα σύνορά σας. Επειδή οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους στο Γκουαντάναμο, να τους κρατήσουμε στο Γκουαντάναμο για 50 χρόνια», συνέχισε, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο θα στοίχιζε «δισεκατομμύρια δολάρια».

Αν οι Ευρωπαίοι δεν τους πάρουν πίσω «θα χρειαστεί πιθανοτατα να τους στείλουμε στα σύνορα και να πρέπει να τους ξαναπιάσουν», συνέχισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ απειλεί την Ευρώπη. Τον περασμένο μήνα είχε πει ότι θα απελευθερώσει τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές που κρατούνται στη Συρία στις χώρες καταγωγής τους, αν δεν δεχτούν από μόνες τους να τους επαναπατρίσουν.

Χιλιάδες ξένοι μαχητές από περίπου 80 χώρες εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος μετά το 2014. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επανατρίσει κάποια από τα παιδιά τους, όμως εμφανίζονται απρόθυμες να πάρουν πίσω και όσους πολέμησαν ενεργά στο πλευρό των τζιχαντιστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρης Μουγκοπέτρος: Στα δικαστήρια Τρίπολης ώστε να απολογηθεί για την ενδοοικογενειακή απειλή

Ελλάδα 29.12.2025
Ο Αρης Μουγκοπέτρος απολογείται στον ανακριτή, έπειτα από μήνυση της εν διαστάσει συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή

Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες πρέπει να τακτοποιηθούν πριν από την εκπνοή του 2025

Οικονομία 29.12.2025
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους φορολογούμενους

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες: Νέες κινητοποιήσεις το μεσημέρι με αποκλεισμό παρακαμπτήριων δρόμων

Ελλάδα 29.12.2025
Σε Νίκαια, Μάλγαρα και Μπράλο αναμένεται να κοπεί πλήρως την κυκλοφορία

Βλάβη σε συρμό της μπλε γραμμής του Μετρό ‑ Μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια

Ελλάδα 29.12.2025
Eχει ακινητοποιηθεί στον σταθμό Εθνική Αμυνα

«Πέτα το όπλο σου»: Ο ήρωας της παραλίας στο Σίδνεϊ περιγράφει τη στιγμή που ακινητοποίησε τον ένοπλο

Κόσμος 29.12.2025
«Δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να σκοτώνονται μπροστά μου, δεν θέλω να ακούω το όπλο του, δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να ουρλιάζουν και να ικετεύουν»

Συγκλονίζει η μητέρα της ορειβάτισσας που πέθανε στα Βαρδούσια

Ελλάδα 29.12.2025
«Της είπα Θεοδώρα μου μην πας»

Επιστροφή ενοικίου: Αύριο λήγει η προθεσμία για διορθώσεις και πληρωμές έως 15 Ιανουαρίου

Οικονομία 29.12.2025
Όσοι δεν κινηθούν εγκαίρως δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για νέο υπολογισμό της ενίσχυσης

5χρονο αγόρι εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενο διάδρομο και πέθανε σε χιονοδρομικό κέντρο

Κόσμος 29.12.2025
Ένα 5χρονο αγόρι πέθανε στην Ιαπωνία αφού εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενο διάδρομο

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πώς θα πληρώσετε χωρίς taxisnet, βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία 29.12.2025
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να μπουν στην ΑΑΔΕ στην εφαρμογή «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς»

«Κορίτσια τα κινητά σας με τον καλό ή τον άσχημο τρόπο»: 16χρονος με κουζινομάχαιρο λήστεψε 12χρονες στο Νέο Ηράκλειο

Ελλάδα 29.12.2025
Το περιστατικό, σύμφωνα με τον πατέρα του ενός εκ των κοριτσιών, συνέβη ενώ οι δύο φίλες είχαν βγει για βόλτα

Κατάργηση της ζωντανής μετάδοσης των Εξεταστικών Επιτροπών θα εισηγηθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ελλάδα 29.12.2025
Υπέρ της αύξησης του πλαφόν εισόδου στη Βουλή από το 3% στο 5% ο ο Νικήτας Κακλαμάνης