E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύπρος: Επεστράφηκε η τουρκική σημαία που πήρε 16χρονος από το σχολείο της Λύσης

Τι αναφέρει η επιστολή συγνώμης από την οικογένεια του νεαρού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/9/2019 | 20:29

Κύπρος: Επεστράφηκε η τουρκική σημαία που πήρε 16χρονος από το σχολείο της Λύσης

Επεστράφη σήμερα στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η τουρκική σημαία και η φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς που πήρε 16χρονος Ελληνοκύπριος από το δημοτικό σχολείο «Φαζίλ Κιουτσούκ» στην κατεχόμενη Λύση. Το περιστατικό είχε συμβεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Τα "λάφυρα" συνοδεύονταν από επιστολή συγνώμης της οικογένειας του 16χρονου.

Την επιστολή έφερε στο φως της δημοσιότητας το Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, και μεταξύ άλλων ο πατέρας του 16χρονου, αφού εκφράζει τη λύπη του για όσα προκάλεσαν οι «απερίσκεπτες πράξεις» του γιου του, επισημαίνει ότι ο γιος του μετάνιωσε για το λάθος του, δηλώνοντας βέβαιος πως δεν θα επαναληφθεί ξανά. Η επιστολή αναφέρει:

«Είμαι ο πατέρας του νεαρού , ο οποίος εμπλέκεται στο δυσάρεστο γεγονός που σημειώθηκε στη Λύση στις 8 Σεπτεμβρίου 2019. Απευθυνόμαστε σε Εσάς με αυτή την επιστολή, για να σας εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για τις συνέπειες που προκάλεσε σε όλους μας οι απερίσκεπτες πράξεις του 16χρονου γιού μας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα. Τόσο εγώ όσο και ο γιός μου και ολόκληρη η οικογένεια μας μέσω σας, τις ειλικρινείς απολογίες σε όσους, δικαιολογημένα, ένιωσαν λύπη, θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις.

Είναι θερμή παράκληση μας όπως διαβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτωση. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι , το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχτεί ανεπανόρθωτα. Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιός μου αναγνώρισε το λάθος και μετάνιωσε γι΄αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί».

Σύμφωνα με δήλωση της αυτοαποκαλούμενης «προεδρίας» του ψευδοκράτους, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του 16χρονου μετέβησαν σήμερα στο λεγόμενο «προεδρικό» μέγαρο συνοδευόμενοι από τον Μουφτή Talip Atalay και την επικεφαλής του Γραφείου για το Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, Salpy Eskidjian, λόγω του ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός θρησκευτικού γεγονότος. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση Meltem Onurkan Samani.

Μετά την παραλαβή της σημαίας και της φωτογραφίας του Ντενκτάς, ο κ. Ακιντζί είπε ότι έγινε ένα «μεγάλο λάθος» και πως αυτό θα πρέπει να «αποτελέσει ένα μάθημα». «Γεμίζοντας τα μυαλά νέων ανθρώπων με εχθρότητα και μίσος είναι ένα βαρύ φορτίο τόσο για τους νέους όσο και για το νησί μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Είπε, επίσης, ότι αναγνωρίζοντας το λάθος και εκφράζοντας απολογία προς τους Τουρκοκύπριους είναι σημαντικό, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η κουλτούρα ειρήνης στα εκπαιδευτικά συστήματα και των δύο κοινοτήτων.

«Δυστυχώς, πολλοί Έλληνες έφηβοι μεγαλώνουν φανατικά, ειδικά στα σχολεία, όπως δείχνουν οι έρευνες. Αυτό και παρόμοια περιστατικά δείχνουν ότι είναι απαραίτητο οι εκπαιδευτικές πολιτικές να είναι απαλλαγμένες από φανατισμό. Οι νέοι και οι κοινότητες θα πρέπει να σέβονται τα σύμβολα και τις αξίες των άλλων», υποστήριξε ο κ. Ακιντζί.

Ανέφερε ακόμη ότι η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εκπαίδευση «εργάζεται για την εδραίωση της κουλτούρας ειρήνης στην Κύπρο. Είναι απαραίτητο να παράγουμε σωστά αποτελέσματα από τα λάθη, η απολογία της οικογένειας είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Sober Karamehmet για να του παραδώσει τη σημαία και τη φωτογραφία του Ντενκτάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Ποια ήταν η σχέση της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε θανάσιμα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Αποφασίστηκε νέα αυτοψία και αναπαράσταση στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου