E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουντομπάσκετ 2019: Υπόκλιση στην Ισπανία

Κέρδισε την Αργεντινή και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια

Δημοσίευση 15/9/2019 | 17:04

Μουντομπάσκετ 2019: Υπόκλιση στην Ισπανία

Ο φούριας ρόχας νίκησαν στον μεγάλο τελικό την Αργεντινή με 75-95 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ισπανική ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς παρότι απέναντι τους ήταν μια ομάδα που του έδωσε όλα και το πάλεψε.

Η Αργεντινή πάντως διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαιτησία και για αρκετά σφυρίγματα υπέρ των Ισπανών, όμως η παρέα του Γιουλ, του Γκασόλ και του Ρούμπιο ήταν καλύτερη στο παρκέ και... καθάρισε το παιχνίδι στο 3ο δεκάλεπτο. Και έτσι μετά το 2010 και το 2014 που κατέκτησε το Μουντομπάσκετ η ομάδα των ΗΠΑ, η Ισπανία επέστρεψε στην κορυφή του παγκοσμίου μπάσκετ. Αντιθέτως η Αργεντινή έμεινε με το δεύτερο αργυρό μετάλλιο της όπως και το 2002 στις ΗΠΑ.

Eτσι... κύλησε ο τελικός Αργεντινή-Ισπανία
Με τους Σκόλα, Ντελία, Γκαρίνο, Μπρουσίνο και Καμπάτσο ξεκίνησε τον τελικό η Αργεντινή, ενώ από την άλλη η Ισπανία με τους Γκασόλ, Οριόλα, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ρούντι και Ρούμπιο. Στη νευρικότητα των «γκαούτσος» πάτησαν οι παίκτες του Σκαριόλο μπαίνοντας με ένα 0-7, ενώ με την εξαιρετική τους άμυνα έφτασαν στο +12 (2-14), με τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών. Εκεί, ήρθε η απάντηση των Αργεντινών, καθώς έκλεψαν μπάλες, είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, έκαναν ένα σερί 11-0 (13-14). Ωστόσο, τα τελευταία τρία λεπτά ανήκαν στη «φούρια ρόχα», με το δίδυμο Γιουλ-Ρίμπας να κάνει όλη τη… δουλειά και έτσι το τέλος της περιόδου να τη βρίσκει στο +9 (14-23).

Η εξαιρετική άμυνα των Ισπανών είχε βγάλει εκτός αγώνα τους Σκόλα και Καμπάτσο, με τον Ρούντι από την άλλη να είχε πάρει «φωτιά» έξω από τα 6,75μ. και έτσι η διαφορά να ξεφεύγει στο +17 (14-31), στο 12’. Στη συνέχεια, ο Λαπροβίτολα ήταν αυτός που βγήκε… μπροστά για τους Αργεντινούς, με τη διαφορά να πέφτει στο -10 (21-31), στα μισά. Ωστόσο, ο πλουραλισμός στην επίθεση από την άλλη έδινε το δικαίωμα στην ομάδα του Σκαριόλο να διατηρεί την απόστασή της σε διψήφια τιμή και έτσι να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το +12 (31-43), αφού παράλληλα οι δύο ηγέτες των «γκαούτσος» ήταν εγκλωβισμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος στα χάρτινα τιμολόγια: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις επιχειρήσεις

Οικονομία 15.01.2026
Το χρονοδιάγραμμα, τα φορολογικά κίνητρα και οι αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης παραστατικών

Επιστροφή ενοικίου: Σήμερα οι τελευταίες πληρωμές για το 2025

Οικονομία 15.01.2026
Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Γροιλανδία: Γερμανία, Σουηδία και Νορβηγία στέλνουν στρατό

Κόσμος 15.01.2026
Ο Τραμπ θέτει το δίλημμα «με εμάς ή με Κίνα-Ρωσία»

Αυτοπυρπολήθηκε 95χρονη έξω από κατάστημα στο Αιγάλεω

Ελλάδα 15.01.2026
Σοκ στο Αιγάλεω με 95χρονη να αυτοπυρπολείται μπροστά σε κατάστημα.

Το μήνυμα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην 16χρονη Λόρα

Κόσμος 15.01.2026
Το μήνυμα της Σταυρούλας στη Λόρα

Δεκτή έκανε την παραίτηση Καρυστιανού ο Σύλλογος Θυμάτων των Τεμπών

Ελλάδα 15.01.2026
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης

Λόρα: Στου Ζωγράφου αναζητούν τα ίχνη της ‑ Συνομιλούσε με άγνωστο από εφαρμογή γνωριμιών

Ελλάδα 15.01.2026
Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφανισμένη νεαρή

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία