E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κικίλιας: Σε λιγότερο από πέντε μήνες οι προσλήψεις στα νοσοκομεία

Ο Βασίλης Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας θα προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς

Δημοσίευση 15/9/2019 | 11:56

Κικίλιας: Σε λιγότερο από πέντε μήνες οι προσλήψεις στα νοσοκομεία

Τη δέσμευση του ότι οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας θα προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε: «Η πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού μέχρι σήμερα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ απαιτούσε πάνω από ενάμιση χρόνο. Με ηλεκτρονική πλατφόρμα και συγκεκριμένες διαδικασίες -πάλι μέσα από το ΑΣΕΠ- θα έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία μας σε λιγότερο από πέντε μήνες».

Σημείωσε ότι προτεραιότητα όσον αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων θα δοθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και εξήγησε το λόγο: «Από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο έχουμε ενενήντα άτομα στην αναμονή για κρεβάτι εντατικής θεραπείας λόγω του ιού της γρίπης. Δεν πρόκειται ν’ αφήσω έτσι τους συνανθρώπους μας».

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα χειρίζεται το ΕΚΑΒ, και μέσω αυτού θα γίνεται η διανομή, η συλλογή, η πληροφόρηση και η απόφαση για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Με αφορμή τη συζήτηση για τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας και τη γρίπη, ο Β. Κικίλιας ζήτησε από το ιατρικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι και παιδιά με χρόνια νοσήματα να εμβολιαστούν. «Τέλος Σεπτεμβρίου είναι το εμβόλιο της γρίπης. Παρακαλώ θερμά όλους να μην φτάσουμε στην καρδιά του χειμώνα και έχουμε άλλους είδους προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Έμφαση στους ογκολογικούς ασθενείς

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως οι Έλληνες έχουν ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια από ανακοινώσεις και μεγάλα λόγια για αυτά τα οποία πρόκειται να αλλάξουν. «Αποστρέφομαι αυτό και θέλω πρώτα να κάνουμε πράγματα όπως η λίστα των ογκολογικών που καταργήσαμε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και μετά να τα λέω», τόνισε.

Μάλιστα είπε ότι θα δοθεί έμφαση στους ογκολογικούς ασθενείς και εξήγγειλε ότι θα αυξηθούν οι βάρδιες στα ακτινολογικά μηχανήματα, προκειμένου να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς καθώς θα μειωθούν τα μεγάλα διαστήματα αναμονής.

«Επίσης εξορθολογίζουμε τις λίστες στα χειρουργεία και αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας των ΤΕΠ έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Δεν θα υπάρξει διοικητής ή υποδιοικητής νοσοκομείου, που να μην είναι στα ΤΕΠ και να μην είναι στο νοσοκομείο και στην εφημερία. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να είναι κάποιος πλέον διοικητής και υποδιοικητής σε νοσοκομείο του ΕΣΥ είναι να βρίσκεται στην ώρα της μάχης εκεί που οι πολίτες έρχονται και αγωνιούν για τον συγγενή τους και πρέπει να λάβουν θεραπεία», υπογράμμισε ο υπουργός.

O κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν θα υπάρχει διοικητής ο οποίος -αφού περάσει από την 5μελή επιτροπή που εξετάζει τα πτυχία του και τα λοιπά έγγραφα- θα προσληφθεί σε νοσοκομείο αν εκ των προτέρων δεν έχει υπογράψει συμφωνητικό με το ελληνικό κράτος ότι θα πιάνει ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.