E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κικίλιας: Σε λιγότερο από πέντε μήνες οι προσλήψεις στα νοσοκομεία

Ο Βασίλης Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας θα προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς

Δημοσίευση 15/9/2019 | 11:56

Κικίλιας: Σε λιγότερο από πέντε μήνες οι προσλήψεις στα νοσοκομεία

Τη δέσμευση του ότι οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας θα προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε: «Η πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού μέχρι σήμερα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ απαιτούσε πάνω από ενάμιση χρόνο. Με ηλεκτρονική πλατφόρμα και συγκεκριμένες διαδικασίες -πάλι μέσα από το ΑΣΕΠ- θα έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία μας σε λιγότερο από πέντε μήνες».

Σημείωσε ότι προτεραιότητα όσον αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων θα δοθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και εξήγησε το λόγο: «Από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο έχουμε ενενήντα άτομα στην αναμονή για κρεβάτι εντατικής θεραπείας λόγω του ιού της γρίπης. Δεν πρόκειται ν’ αφήσω έτσι τους συνανθρώπους μας».

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα χειρίζεται το ΕΚΑΒ, και μέσω αυτού θα γίνεται η διανομή, η συλλογή, η πληροφόρηση και η απόφαση για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Με αφορμή τη συζήτηση για τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας και τη γρίπη, ο Β. Κικίλιας ζήτησε από το ιατρικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι και παιδιά με χρόνια νοσήματα να εμβολιαστούν. «Τέλος Σεπτεμβρίου είναι το εμβόλιο της γρίπης. Παρακαλώ θερμά όλους να μην φτάσουμε στην καρδιά του χειμώνα και έχουμε άλλους είδους προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Έμφαση στους ογκολογικούς ασθενείς

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως οι Έλληνες έχουν ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια από ανακοινώσεις και μεγάλα λόγια για αυτά τα οποία πρόκειται να αλλάξουν. «Αποστρέφομαι αυτό και θέλω πρώτα να κάνουμε πράγματα όπως η λίστα των ογκολογικών που καταργήσαμε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και μετά να τα λέω», τόνισε.

Μάλιστα είπε ότι θα δοθεί έμφαση στους ογκολογικούς ασθενείς και εξήγγειλε ότι θα αυξηθούν οι βάρδιες στα ακτινολογικά μηχανήματα, προκειμένου να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς καθώς θα μειωθούν τα μεγάλα διαστήματα αναμονής.

«Επίσης εξορθολογίζουμε τις λίστες στα χειρουργεία και αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας των ΤΕΠ έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Δεν θα υπάρξει διοικητής ή υποδιοικητής νοσοκομείου, που να μην είναι στα ΤΕΠ και να μην είναι στο νοσοκομείο και στην εφημερία. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να είναι κάποιος πλέον διοικητής και υποδιοικητής σε νοσοκομείο του ΕΣΥ είναι να βρίσκεται στην ώρα της μάχης εκεί που οι πολίτες έρχονται και αγωνιούν για τον συγγενή τους και πρέπει να λάβουν θεραπεία», υπογράμμισε ο υπουργός.

O κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν θα υπάρχει διοικητής ο οποίος -αφού περάσει από την 5μελή επιτροπή που εξετάζει τα πτυχία του και τα λοιπά έγγραφα- θα προσληφθεί σε νοσοκομείο αν εκ των προτέρων δεν έχει υπογράψει συμφωνητικό με το ελληνικό κράτος ότι θα πιάνει ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ίλιον: 89χρονος θώπευσε ανήλικη σε παιδική χαρά και της πρότεινε να συνευρεθούν έναντι αμοιβής

Ελλάδα 04.12.2025
Συνελήφθη ο υπερήλικας που φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη που καθόταν σε παγκάκι

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Κόσμος 04.12.2025
Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Ελλάδα 04.12.2025
Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.12.2025
Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ‑Σε ποιες περιοχές υπάρχουν μπλόκα, οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα 04.12.2025
Oι αγρότες συνεχίζουν να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Ελλάδα 04.12.2025
Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Αθλητικά Νέα 04.12.2025
Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Τροχαίο στον Κηφισό: Ανετράπη φορτηγό έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ελλάδα 04.12.2025
Στο «κόκκινο» η κίνηση λόγω τροχαίου

Το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων 15% χαμηλότερο από το 2009

Οικονομία 04.12.2025
Η Ελλάδα και οριακά η Ιταλία είναι οι μόνες χώρες της κρίσης που δεν έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα πραγματικού εισοδήματος - Τι δείχνει η μελέτη του ΚΕΦΙΜ

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Ελλάδα 04.12.2025
Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Οικονομία 04.12.2025
Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι