E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο Θεόδωρος Καλλιμάνης, της γνωστής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

Δημοσίευση 22/8/2019 | 18:07

Πέθανε ο Θεόδωρος Καλλιμάνης, της γνωστής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της παλιάς γενιάς, ο Θεόδωρος Καλλιμάνης.

Ο Θεόδωρος Καλλιμάνης ήταν συνιδρυτής της γνωστής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων «Καλλιμάνης», στην Ελίκη Αιγίου και η κηδεία του θα γίνει σήμερα το απόγευμα και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Ο Θεόδωρος Καλλιμάνης και η σύζυγός του Νικολέτα απέκτησαν δύο κόρες, την Κωνσταντίνα και τη Μαρία, ενώ ιστορία της οικογένειας Καλλιμάνη ξεκίνησε το 1956, όταν τα δύο αδέλφια, Γιώργος και Θεόδωρος, παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας από τη Βάλτα Καλαβρύτων, κατέβηκαν στο Αίγιο.

Ο Γιώργος 21 ετών και ο Θεόδωρος 24 ετών, έχοντας εργαστεί στην ποτοποιία Αναστασόπουλου στα Καλάβρυτα, ίδρυσαν μια ποτοποιία κι άρχισαν να φτιάχνουν δικό τους λικέρ, «σερβίροντας» παράλληλα τα δικά τους ούζα «Ρεκόρ» και «Εξτρα» και τα αναψυκτικά «Ηλιος», Μετά από μερικά χρόνια, κάνουν στροφή στο εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών, και κυρίως ψυγείων.

Και το 1965, με νέα στροφή, τα δύο αδέλφια ανοίγουν στο Αίγιο το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα δίκτυο διανομής κατεψυγμένων προϊόντων που σταδιακά εξαπλώνεται στη Βόρεια Πελοπόννησο και στη δεκαετία του ’70 επεκτείνεται στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Το 1989 συστήνουν την εταιρία κατεψυγμένων αλιευμάτων «Ο Σελινούντας» με έδρα την Ελίκη και σκοπό τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας και τυποποίησης κατεψυγμένων αλιευμάτων.

Την ίδια χρονιά και πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο εργοστάσιο, πεθαίνει ο Γιώργος Καλλιμάνης και στη θέση του, μαζί με τον Θεόδωρο Καλλιμάνη, συνεχίζει η γυναίκα του, Βασιλική, που με τον καιρό, και αφού μέσα του ’90 ιδρύεται η αυτοκρατορία «Καλλιμάνης» (το 1992 όλες οι δραστηριότητες της επιχείρησης ενσωματώθηκαν στη νεοδημιουργούμενη Καλλιμάνης ΑΕ και το 1996 το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας κάλυπτε όλη την ελληνική αγορά), εξελίχθηκε σε «σιδηρά κυρία» της επιχείρησης, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε χώρες της Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόλος: Δύο αδέρφια χτύπησαν και εκβίαζαν 15χρονο για ένα «like» σε φωτογραφία μίας κοπέλας

Ελλάδα 27.02.2026
Ο... θιγμένος 17χρονος, φέρεται να επικοινώνησε με τον 15χρονο και του ζήτησε να συναντηθούν, αλλά εκεί τον περίμεναν, επίσης, ο 19χρονος και η 17χρονη

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας στο Λουτράκι ‑ Τον υπέδειξε ο 19χρονος

Ελλάδα 27.02.2026
Ο ανήλικος φέρεται να έχασε τη ζωή του καβγά με αφορμή έναν σπασμένο καθρέπτη μοτοσικλέτας

Ισπανία: Ειδοποιεί τον ΠΟΥ για μετάδοση παραλλαγής του ιού της γρίπης των χοίρων στους ανθρώπους

Κόσμος 27.02.2026
Σήμανε συναγερμό λόγω του δυνητικού πανδημίας του ιού της γρίπης των χοίρων στην Ισπανία

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Ελλάδα 27.02.2026
Μέσα στον Μάρτιο θα ρυθμίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά. Αυτή είναι η μέρα που θα γίνει η αλλαγή ώρας.

Καιρός: Με αντικυκλωνικές συνθήκες κάνει «πρεμιέρα» ο Μάρτιος

Καιρός 27.02.2026
Πώς θα κυλήσει η πρώτη εβδομάδα

Κατέστρεψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησία στη Φθιώτιδα για να βρουν… λίρες

Ελλάδα 27.02.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο νεκροταφείο του Γαρδικίου

Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Ελλάδα 27.02.2026
Πώς θα κινηθούν Σιδηρόδρομος - Προαστιακός, μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα κατάθεση της μητέρας της Λόρας: Δηλώνει ανακουφισμένη που εντοπίστηκε η κόρη της

Ελλάδα 27.02.2026
Η Λόρα δεν έχει επικοινωνία με κανέναν παρά μόνο με τους ψυχολόγους και τους υπεύθυνους της δομής ανηλίκων στο Βερολίνο

Ανοίγουν καταφύγια στη Μπερσεβά του Ισραήλ ‑ Κίνα και Καναδάς ζητούν από τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν

Κόσμος 27.02.2026
Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από μη απαραίτητο προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών των Αμερικανών που σταθμεύουν στο Ισραήλ να εγκαταλείψουν τη χώρα

Υπουργός Εξωτερικών Πολωνίας: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κόσμος 27.02.2026
«Θα ζήσουμε όσα έζησαν οι παππούδες και οι προπαππούδες μας»