E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο Θεόδωρος Καλλιμάνης, της γνωστής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

Δημοσίευση 22/8/2019 | 18:07

Πέθανε ο Θεόδωρος Καλλιμάνης, της γνωστής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της παλιάς γενιάς, ο Θεόδωρος Καλλιμάνης.

Ο Θεόδωρος Καλλιμάνης ήταν συνιδρυτής της γνωστής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων «Καλλιμάνης», στην Ελίκη Αιγίου και η κηδεία του θα γίνει σήμερα το απόγευμα και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Ο Θεόδωρος Καλλιμάνης και η σύζυγός του Νικολέτα απέκτησαν δύο κόρες, την Κωνσταντίνα και τη Μαρία, ενώ ιστορία της οικογένειας Καλλιμάνη ξεκίνησε το 1956, όταν τα δύο αδέλφια, Γιώργος και Θεόδωρος, παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας από τη Βάλτα Καλαβρύτων, κατέβηκαν στο Αίγιο.

Ο Γιώργος 21 ετών και ο Θεόδωρος 24 ετών, έχοντας εργαστεί στην ποτοποιία Αναστασόπουλου στα Καλάβρυτα, ίδρυσαν μια ποτοποιία κι άρχισαν να φτιάχνουν δικό τους λικέρ, «σερβίροντας» παράλληλα τα δικά τους ούζα «Ρεκόρ» και «Εξτρα» και τα αναψυκτικά «Ηλιος», Μετά από μερικά χρόνια, κάνουν στροφή στο εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών, και κυρίως ψυγείων.

Και το 1965, με νέα στροφή, τα δύο αδέλφια ανοίγουν στο Αίγιο το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα δίκτυο διανομής κατεψυγμένων προϊόντων που σταδιακά εξαπλώνεται στη Βόρεια Πελοπόννησο και στη δεκαετία του ’70 επεκτείνεται στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Το 1989 συστήνουν την εταιρία κατεψυγμένων αλιευμάτων «Ο Σελινούντας» με έδρα την Ελίκη και σκοπό τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας και τυποποίησης κατεψυγμένων αλιευμάτων.

Την ίδια χρονιά και πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο εργοστάσιο, πεθαίνει ο Γιώργος Καλλιμάνης και στη θέση του, μαζί με τον Θεόδωρο Καλλιμάνη, συνεχίζει η γυναίκα του, Βασιλική, που με τον καιρό, και αφού μέσα του ’90 ιδρύεται η αυτοκρατορία «Καλλιμάνης» (το 1992 όλες οι δραστηριότητες της επιχείρησης ενσωματώθηκαν στη νεοδημιουργούμενη Καλλιμάνης ΑΕ και το 1996 το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας κάλυπτε όλη την ελληνική αγορά), εξελίχθηκε σε «σιδηρά κυρία» της επιχείρησης, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε χώρες της Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυρκαγιά σε δάσος στο Αμμόνι Κορινθίας – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Εξήντα δύο πυροσβέστες, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης

Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στην πλατεία Κάνιγγος ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρικό πατίνι που εξερράγη

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Συντονισμένες προσπάθειες για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των ενοίκων - 40χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εγκαύματα στα άκρα

Βίντεο αποκαλύπτει την άτακτη πορεία φλεγόμενου αυτοκινήτου που κατέληξε σε κολόνα της ΔΕΗ στη Βούλα

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Το αυτοκίνητο, που φαίνεται να ανάφτηκε από βραχυκύκλωμα, έπεσε πάνω στην κολόνα προκαλώντας διακοπή ρεύματος στην περιοχή

Τα ζευγάρια των «32» του Μουντιάλ και οι ημερομηνίες των αγώνων

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Συμπληρώθηκε το παζλ της φάσης των «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Τα 16 ζευγάρια των νοκ-άουτ και οι ημερομηνίες των αγώνων

Η Μέση Ανατολή στα πρόθυρα νέου γενικευμένου πολέμου – Η συμφωνία ΗΠΑ‑Ιράν καταρρέει

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η αλληλουχία νέων στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, σε συνδυασμό με την ένταση στον Λίβανο, φέρνει εκ νέου την περιοχή «στο κόκκινο»

Τροχαίο με νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Οδηγός απανθρακώθηκε μετά από πρόσκρουση σε τοιχίο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Ανδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά

Μουντιάλ 2026: Τριάρα Αργεντινής με Μέσι, κορυφή για Αγγλία‑Κολομβία και ιστορική Λ.Δ. Κονγκό

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η Αργεντινή έκανε το 3/3 με νέα γκολάρα του Μέσι, ενώ Αγγλία και Κολομβία πήραν την πρωτιά στους ομίλους τους και η Λ.Δ. Κονγκό έγραψε ιστορία με πρόκριση στους «32».

Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω εργασιών: Ποιοι σταθμοί κλείνουν στις 21:40

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αντικατάστασης σιδηροτροχιών – Πώς θα κινούνται οι συρμοί και η έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ21

WRC Ραλλυ Ακρόπολις 2026: Τραυματισμός Πληρώματος, διακόπηκε και το Μαίναλο 2

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Τραυματισμό του τουρκικού πληρώματος των Τουρκάν/Αλμπαϊρακ είχαμε λίγο πριν το τέλος της τρίτης ημέρας όταν το αγωνιστικό τους προσγειώθηκε με το εμπρός μέρος έπειτα από άλμα.

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

Κόσμος 28.06.2026
Το παιδί διασώθηκε στην Καραμπαγέδα, σε επιχείρηση πυροσβεστών της Βενεζουέλας και της ομάδας USAR Colombia 1