E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο Θεόδωρος Καλλιμάνης, της γνωστής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

Δημοσίευση 22/8/2019 | 18:07

Πέθανε ο Θεόδωρος Καλλιμάνης, της γνωστής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της παλιάς γενιάς, ο Θεόδωρος Καλλιμάνης.

Ο Θεόδωρος Καλλιμάνης ήταν συνιδρυτής της γνωστής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων «Καλλιμάνης», στην Ελίκη Αιγίου και η κηδεία του θα γίνει σήμερα το απόγευμα και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Ο Θεόδωρος Καλλιμάνης και η σύζυγός του Νικολέτα απέκτησαν δύο κόρες, την Κωνσταντίνα και τη Μαρία, ενώ ιστορία της οικογένειας Καλλιμάνη ξεκίνησε το 1956, όταν τα δύο αδέλφια, Γιώργος και Θεόδωρος, παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας από τη Βάλτα Καλαβρύτων, κατέβηκαν στο Αίγιο.

Ο Γιώργος 21 ετών και ο Θεόδωρος 24 ετών, έχοντας εργαστεί στην ποτοποιία Αναστασόπουλου στα Καλάβρυτα, ίδρυσαν μια ποτοποιία κι άρχισαν να φτιάχνουν δικό τους λικέρ, «σερβίροντας» παράλληλα τα δικά τους ούζα «Ρεκόρ» και «Εξτρα» και τα αναψυκτικά «Ηλιος», Μετά από μερικά χρόνια, κάνουν στροφή στο εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών, και κυρίως ψυγείων.

Και το 1965, με νέα στροφή, τα δύο αδέλφια ανοίγουν στο Αίγιο το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα δίκτυο διανομής κατεψυγμένων προϊόντων που σταδιακά εξαπλώνεται στη Βόρεια Πελοπόννησο και στη δεκαετία του ’70 επεκτείνεται στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Το 1989 συστήνουν την εταιρία κατεψυγμένων αλιευμάτων «Ο Σελινούντας» με έδρα την Ελίκη και σκοπό τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας και τυποποίησης κατεψυγμένων αλιευμάτων.

Την ίδια χρονιά και πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο εργοστάσιο, πεθαίνει ο Γιώργος Καλλιμάνης και στη θέση του, μαζί με τον Θεόδωρο Καλλιμάνη, συνεχίζει η γυναίκα του, Βασιλική, που με τον καιρό, και αφού μέσα του ’90 ιδρύεται η αυτοκρατορία «Καλλιμάνης» (το 1992 όλες οι δραστηριότητες της επιχείρησης ενσωματώθηκαν στη νεοδημιουργούμενη Καλλιμάνης ΑΕ και το 1996 το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας κάλυπτε όλη την ελληνική αγορά), εξελίχθηκε σε «σιδηρά κυρία» της επιχείρησης, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε χώρες της Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 9χρονο παιδί ‑ Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ζώου

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Το ανήλικο μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο

Σεισμός στην Κάρπαθο μεγέθους 5,1 Ρίχτερ

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου και εστιακό βάθος 15,9 χιλιόμετρα

Λαμία: Έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού πατινιού και κατέληξε στο οδόστρωμα ‑ Στο νοσοκομείο 40χρονος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Αθηνών στη Λαμία, όταν ένας 40χρονος άνδρας που κινούνταν με ηλεκτρικό πατίνι

Αποχώρησε και ο πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου από το κόμμα Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Αποχωρήσεις που προκαλούν αναταράξεις στο νεοσύστατο κόμμα ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία

Επεισόδιο σε πτήση προς Χανιά: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν – Αστυνομικός τραυματίστηκε

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κατά τη διαδικασία σύλληψης, φέρονται να αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς και να αντέδρασαν έντονα

Θλίψη για την 36χρονη γιατρό που πέθανε στη γέννα του παιδιού της ‑ «Χάσαμε τη Μαγδούλα μας»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την προγραμματισμένη αεροδιακομιδή στην Αθήνα, κατέληξε πριν απογειωθεί το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ.

Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ήταν γνωστός για το ήθος, την προσωπικότητα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αφήνοντας σημαντικό αποτύπωμα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Καύσωνας «καμίνι» στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, δεκάδες νεκροί και ο εφιάλτης των μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ένα θανατηφόρο και πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα και θέτοντας σε συναγερμό κρίσιμες υποδομές

Σίδνεϊ: 34χρονη γυναίκα ξύπνησε από τεχνητό κώμα μια εβδομάδα μετά από επίθεση καρχαρία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η νεαρή δασκάλα, μετά από πολλαπλά χειρουργεία και τον ακρωτηριασμό του χεριού της, κατάφερε να επικοινωνήσει για λίγο με την οικογένειά της, δίνοντας ελπίδα για την ανάρρωσή της.

Παραιτήθηκε ο Κοκοτσάκης από το κόμμα Καρυστιανού ‑ «Δεν είναι το κίνημα πολιτών που οραματιστήκαμε»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης αποσύρει τη στήριξή του, καταγγέλλοντας έλλειψη δημοκρατίας και συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα πρόσωπα.

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση για Κολομβία και Πορτογαλία, μπλόκο της Γκάνας στην Αγγλία

Αθλητικά Νέα 24.06.2026
Η Κολομβία λύγισε τη Λ.Δ. Κονγκό με γκολ του Μουνιός και πέρασε στους «32», η Πορτογαλία διέλυσε το Ουζμπεκιστάν με ιστορικό Ρονάλντο, ενώ η Αγγλία έμεινε στο 0-0 με τη μαχητική Γκάνα.

Νόμος Κατσέλη: Τι αλλάζει για 100.000 δανειολήπτες με τη ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Βουλή ψηφίζει σήμερα τη νέα νομοθετική ρύθμιση που φέρνει σημαντικές αλλαγές στις δόσεις και τους τόκους για πάνω από 100.000 ενήμερους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη.