E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φυλακές Κορυδαλλού: Οι επικρατέστεροι χώροι για να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις

Δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να πάρει τις φυλακές εκτός οικιστικού ιστού

Δημοσίευση 18/8/2019 | 13:39

Φυλακές Κορυδαλλού: Οι επικρατέστεροι χώροι για να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις

Επτά μήνες βίαιων πεπραγμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. Δολοφονίες, βίαιες ομαδικές συμπλοκές, αποδράσεις και… διοίκηση του εγκλήματος μέσα και έξω από τα τείχη των φυλακών έχουν προκαλέσει την αναγκαιότητα μεταφοράς τους.

Το ποινικό προφίλ των 1.399 κρατουμένων, υπόδικων και κατάδικων, που περιλαμβάνει εκτελεστές συμβολαίων θανάτου (Μαφία των Φυλακών), μεγαλοδιακινητές ναρκωτικών (καρτέλ κοκαΐνης), ηγέτες εγκληματικών οργανώσεων ληστών και διαρρηκτών (Vor V Zakone), τρομοκράτες αναρχικής ιδεολογίας («17Ν», «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»), δημιουργεί ένα επικίνδυνο κράμα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί.

Τα παραπάνω περιγράφονται, μεταξύ άλλων, στον φάκελο… συμβάντων των φυλακών Κορυδαλλού, που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, όπως τον κατέθεσε ο διευθυντής Ιωάννης Καζλάρης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελευθερίου Οικονόμου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Εκεί βρέθηκαν όλοι οι διευθυντές των καταστημάτων κράτησης και σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας δίνοντας φακέλους… συμβάντων, των φυλακών που διοικούν και αξιολόγησης του προσωπικού τους. Στόχος η χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Πέντε είναι οι υποψήφιοι χώροι μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού και αυτοί είναι πρώην εγκαταστάσεις του Στρατού, οι οποίοι χρειάζονται σημαντικές προσθήκες σε επίπεδο δόμησης. Πρόκειται για χώρους σε Ασπρόπυργο, Ανω Λιόσια, Αυλώνα, Σχιστό και Μαλακάσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε πληρώνονται συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα

Οικονομία 09.12.2025
Νωρίτερα φέτος οι καταβολές τον Δεκέμβριο

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Όλες οι παγίδες που «καίνε» χιλιάδες οδηγούς

Οικονομία 09.12.2025
Όσα ξεκαθαρίζει ο νέος οδηγός της ΑΑΔΕ

Τι αλλάζει στο Δημόσιο το 2026: Προσλήψεις, αυξήσεις μισθών και νέα επιδόματα

Οικονομία 09.12.2025
Αυξήσεις αποδοχών και μισθολογικές παρεμβάσεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026

Οικονομία 09.12.2025
Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου

Γερμανία: Ρεκόρ πτωχεύσεων για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

Οικονομία 09.12.2025
Έως το τέλος του έτους στη Γερμανία θα έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης 8% περισσότερες εταιρείες από πέρυσι

Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Χανίων: «Μεγάλη συγγνώμη» από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν

Ελλάδα 09.12.2025
«Κακώς έγιναν αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Γιάννης Βερυκάκης

Αμετακίνητοι αγρότες και κτηνοτρόφοι – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Ελλάδα 09.12.2025
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια και βασικούς οδικούς άξονες σε όλη τη χώρα.

Πόσα δισεκατομμύρια θα δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία, αν εγκριθεί το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ελλάδα Χτες
Η Κομισιόν παρουσίασε τα συνολικά ποσά στους διπλωμάτες

Αγρότης κατά αστυνομικού με την... κατσούνα ‑ Η φωτογραφία από τα Χανιά που έγινε viral

Ελλάδα Χτες
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Χανίων

Χολαργός: Επίθεση με επτά μαχαιριές σε 14χρονο ‑ Είχε κλείσει ραντεβού με μία 20χρονη

Ελλάδα Χτες
Είχε κλείσει ραντεβού με νεαρό κορίτσι και του έστησαν καρτέρι