E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φυλακές Κορυδαλλού: Οι επικρατέστεροι χώροι για να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις

Δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να πάρει τις φυλακές εκτός οικιστικού ιστού

Δημοσίευση 18/8/2019 | 13:39

Φυλακές Κορυδαλλού: Οι επικρατέστεροι χώροι για να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις

Επτά μήνες βίαιων πεπραγμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. Δολοφονίες, βίαιες ομαδικές συμπλοκές, αποδράσεις και… διοίκηση του εγκλήματος μέσα και έξω από τα τείχη των φυλακών έχουν προκαλέσει την αναγκαιότητα μεταφοράς τους.

Το ποινικό προφίλ των 1.399 κρατουμένων, υπόδικων και κατάδικων, που περιλαμβάνει εκτελεστές συμβολαίων θανάτου (Μαφία των Φυλακών), μεγαλοδιακινητές ναρκωτικών (καρτέλ κοκαΐνης), ηγέτες εγκληματικών οργανώσεων ληστών και διαρρηκτών (Vor V Zakone), τρομοκράτες αναρχικής ιδεολογίας («17Ν», «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»), δημιουργεί ένα επικίνδυνο κράμα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί.

Τα παραπάνω περιγράφονται, μεταξύ άλλων, στον φάκελο… συμβάντων των φυλακών Κορυδαλλού, που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, όπως τον κατέθεσε ο διευθυντής Ιωάννης Καζλάρης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελευθερίου Οικονόμου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Εκεί βρέθηκαν όλοι οι διευθυντές των καταστημάτων κράτησης και σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας δίνοντας φακέλους… συμβάντων, των φυλακών που διοικούν και αξιολόγησης του προσωπικού τους. Στόχος η χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Πέντε είναι οι υποψήφιοι χώροι μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού και αυτοί είναι πρώην εγκαταστάσεις του Στρατού, οι οποίοι χρειάζονται σημαντικές προσθήκες σε επίπεδο δόμησης. Πρόκειται για χώρους σε Ασπρόπυργο, Ανω Λιόσια, Αυλώνα, Σχιστό και Μαλακάσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψάρια – εισβολείς αναστατώνουν το Αιγαίο και απειλούν το ελληνικό καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ολοένα και αυξάνεται ο πληθυσμός ψαριών-θηρευτών στα ελληνικά νερά

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος Χτες
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left Χτες
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε