E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

120 δόσεις Εφορίας: Πόσο μειώνεται η μηνιαία πληρωμή, ποιοι κερδίζουν

Για ποιος αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων

Δημοσίευση 31/7/2019 | 13:26

120 δόσεις Εφορίας: Πόσο μειώνεται η μηνιαία πληρωμή, ποιοι κερδίζουν

Περισσότερες και μικρότερου ύψους μηνιαίες δόσεις δικαιούνται πλέον εκατομμύρια φορολογούμενοι που θέλουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση των απλήρωτων οφειλών τους προς τις φορολογικές αρχές, μετά την ψήφιση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου με τις τροποποιήσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η ρύθμιση, σημαντικά βελτιωμένη πλέον, σε σύγκριση με αυτήν που νομοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, δίνει τη δυνατότητα στη συντριπτική πλειονότητα των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων με οφειλές προς τις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα και την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να τεθούν οριστικά σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης καθώς παρέχει τη δυνατότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών σε πολλές και μικρές μηνιαίες δόσεις.

Συγκεκριμένα, επιτρέπει την εξόφληση οφειλών από 2.400 ευρώ και άνω σε 120 μηνιαίες δόσεις, ενώ ακόμη και οφειλές από 200 έως 2.400 ευρώ μπορούν να εξοφλούνται σε 10 έως και 120 μηνιαίες δόσεις.

Η πιο σημαντική από τις αλλαγές που επήλθαν με το ψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει ότι η ελάχιστη καταβλητέα μηνιαία δόση μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ για όλους τους οφειλέτες.

Η τροποποίηση αυτή θα ευνοήσει κυρίως όσους είχαν το 2017 ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ και οφείλουν στην Εφορία ποσά από 2.400 έως 3.600 ευρώ, καθώς θα τους επιτρέψει να εξοφλήσουν τα χρέη τους αυτά σε 120 μηνιαίες δόσεις των 20-30 ευρώ εκάστη.

Ευνοημένοι όμως θα είναι και οι μικροοφειλέτες με χρέη μέχρι 2.400 ευρώ, καθώς με την καθιέρωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ θα αυξηθεί αυτόματα, κατά μεγάλο ποσοστό, ο αριθμός των δόσεων στις οποίες θα μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Π.χ. οφειλέτης ποσού 200 ευρώ θα μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή αυτή σε 10 μηνιαίες δόσεις των 20 ευρώ εκάστη, ενώ με το ισχύον μέχρι πρότινος καθεστώς επιτρεπόταν να την εξοφλήσει σε 7 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων οι 6 πρώτες των 30 ευρώ και η τελευταία των 10 ευρώ.

Επίσης οφειλέτης ποσού 2.000 ευρώ θα μπορεί να ξεχρεώσει πλέον σε 100 δόσεις των 20 ευρώ εκάστη, ενώ με το ισχύον μέχρι πρότινος καθεστώς υποχρεούνταν να αποπληρώσει την οφειλή του σε 66 μηνιαίες δόσεις των 30,30 ευρώ εκάστη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γερμανία: Ο 26χρονος Έλληνας ομολόγησε τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Τι είπε στην ομολογία του ο 26χρονος κατηγορούμενος - Διατάχθηκε ψυχιατρική αξιολόγηση

Συναγερμός με νοροϊό στη Γαλλία: Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο με 1.700 άτομα στο λιμάνι του Μπορντό

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ένας 90χρονος επιβάτης είχε πεθάνει και περίπου 50 άτομα εμφάνισαν συμπτώματα νοροϊού, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας

Βαλένθια – Παναθηναϊκός: Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε ότι θα βρίσκεται στο Game 5 και αποθέωσε τον δικηγόρο του που βρήκε τον τρόπο

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Στη Βαλένθια βρίσκεται ήδη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενόψει του Game 5 με την Βαλένθια, αν και παραμένει τιμωρημένος από την Euroleague για ένα ακόμα παιχνίδι

Παρενόχληση του Ocean link από τουρκική πυραυλάκατο μεταξύ Κω και Αστυπάλαιας

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Κατά τη διάρκεια εργασιών πόντισης καλωδίου - Από την ελληνική πλευρά, απάντησε η φρεγάτα «Αδρίας»

Έξι παιδιά ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες στο Περιστέρι – Συνελήφθησαν οι γονείς

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν μετά από ανώνυμη καταγγελία

Τέλος στα σχέδια κατασκευής του Trump Tower στην Χρυσή Ακτή, καθώς η επωνυμία θεωρείται «τοξική για τους Αυστραλούς»

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Τι αναφέρει η κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο

Ατομο έπεσε στις ράγες του Ηλεκτρικού στην Ομόνοια

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Το συμβάν δημιούργησε προβλήματα στην λειτουργία της Γραμμής 1

Αγρια επεισόδια στα VIP του Αλ Νασρ‑Αλ Χιλάλ: Ξύλο με κοντάρια και εκτοξευόμενα ποτήρια, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται φίλοι της Αλ Νασρ που βρίσκονται σε σουίτα να δέχονται επίθεση όταν τους... περικύκλωσαν οπαδοί της Αλ Χιλάλ

Ο «Χρυσός Θόλος» του Τραμπ μπορεί να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ο Τραμπ είχε παρουσιάσει το σχέδιο κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του

Ξαφνικό «λουκέτο» σε σχολεία στην Αττική

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Οι γονείς είχαν ήδη ενημερωθεί από τις σχολικές μονάδες

Νέες ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες: Οι ημερομηνίες κλειδιά

Οικονομία 13.05.2026
72 δόσεις, εξωδικαστικό και προστασία κατοικίας