E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

120 δόσεις Εφορίας: Πόσο μειώνεται η μηνιαία πληρωμή, ποιοι κερδίζουν

Για ποιος αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων

Δημοσίευση 31/7/2019 | 13:26

120 δόσεις Εφορίας: Πόσο μειώνεται η μηνιαία πληρωμή, ποιοι κερδίζουν

Περισσότερες και μικρότερου ύψους μηνιαίες δόσεις δικαιούνται πλέον εκατομμύρια φορολογούμενοι που θέλουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση των απλήρωτων οφειλών τους προς τις φορολογικές αρχές, μετά την ψήφιση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου με τις τροποποιήσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η ρύθμιση, σημαντικά βελτιωμένη πλέον, σε σύγκριση με αυτήν που νομοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, δίνει τη δυνατότητα στη συντριπτική πλειονότητα των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων με οφειλές προς τις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα και την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να τεθούν οριστικά σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης καθώς παρέχει τη δυνατότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών σε πολλές και μικρές μηνιαίες δόσεις.

Συγκεκριμένα, επιτρέπει την εξόφληση οφειλών από 2.400 ευρώ και άνω σε 120 μηνιαίες δόσεις, ενώ ακόμη και οφειλές από 200 έως 2.400 ευρώ μπορούν να εξοφλούνται σε 10 έως και 120 μηνιαίες δόσεις.

Η πιο σημαντική από τις αλλαγές που επήλθαν με το ψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει ότι η ελάχιστη καταβλητέα μηνιαία δόση μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ για όλους τους οφειλέτες.

Η τροποποίηση αυτή θα ευνοήσει κυρίως όσους είχαν το 2017 ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ και οφείλουν στην Εφορία ποσά από 2.400 έως 3.600 ευρώ, καθώς θα τους επιτρέψει να εξοφλήσουν τα χρέη τους αυτά σε 120 μηνιαίες δόσεις των 20-30 ευρώ εκάστη.

Ευνοημένοι όμως θα είναι και οι μικροοφειλέτες με χρέη μέχρι 2.400 ευρώ, καθώς με την καθιέρωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ θα αυξηθεί αυτόματα, κατά μεγάλο ποσοστό, ο αριθμός των δόσεων στις οποίες θα μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Π.χ. οφειλέτης ποσού 200 ευρώ θα μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή αυτή σε 10 μηνιαίες δόσεις των 20 ευρώ εκάστη, ενώ με το ισχύον μέχρι πρότινος καθεστώς επιτρεπόταν να την εξοφλήσει σε 7 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων οι 6 πρώτες των 30 ευρώ και η τελευταία των 10 ευρώ.

Επίσης οφειλέτης ποσού 2.000 ευρώ θα μπορεί να ξεχρεώσει πλέον σε 100 δόσεις των 20 ευρώ εκάστη, ενώ με το ισχύον μέχρι πρότινος καθεστώς υποχρεούνταν να αποπληρώσει την οφειλή του σε 66 μηνιαίες δόσεις των 30,30 ευρώ εκάστη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατασχέθηκαν 292 πτηνά στο παζάρι του Σχιστού για παράνομο εμπόριο ειδών μετά από έρευνα του WWF

Ελλάδα 10.12.2025
Ολοκληρωμένη έρευνα του WWF Ελλάς για το παράνομο και ανεξέλεγκτο εμπόριο άγριων ζώων στην Ελλάδα

Σπέρμα από δότη με καρκινικό γονίδιο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη σχεδόν 200 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Ελλάδα 10.12.2025
Ορισμένα από τα παιδιά έχουν ήδη πεθάνει και για όσα κληρονομήσουν τη μετάλλαξη ο κίνδυνος να εμφανίσουν καρκίνο στη ζωή τους είναι πολύ μεγάλος

Δολοφονήθηκε διάσημος τραγουδιστής όπερας και υποψήφιος για Grammy – Συνελήφθη ο γιος του

Κόσμος 10.12.2025
Ο γιος του Sykes οδηγήθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία

Μυστήριο με διάσημο μοντέλο: Ήταν εξαφανισμένη για δυο εβδομάδες και εμφανίστηκε στην εντατική

Κόσμος 10.12.2025
Η Angelika, καταγόμενη από το Κρασνοντάρ στη νότια Ρωσία, είχε μετακομίσει στη Μόσχα πριν από μερικά χρόνια μετά το διαζύγιό της, αφήνοντας πίσω τον 16χρονο γιο της και τους γονείς της

Αμαλιάδα: 14χρονος εκβίαζε επί εβδομάδες 12χρονο συμμαθητή του

Ελλάδα 10.12.2025
Ο 14χρονος «νταής» συνελήφθη, ενώ χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί και στη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Τέλος η αναμονή: Ξεκινούν τα δωρεάν GLP‑1 για παχυσαρκία – Δες αν είσαι στη λίστα!

Ελλάδα 10.12.2025
Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα προγράμματα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας ενηλίκων και της νεφρικής δυσλειτουργίας

Αναδρομικά: Ξεκίνησε η καταβολή των «κομμένων» του μνημονίου ‑ Ποιοι θα τα πάρουν και με τόκο 6%

Οικονομία 10.12.2025
Οι περικοπές της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 επιστρέφουν στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων

DJ είχε κάνει αποθήκη ναρκωτικών το σπίτι του στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 10.12.2025
Το φυλλάδιο οδηγιών με την ατάκα «Ασε το μιξάρισμα σε μένα»

Επιθεώρηση Εργασίας – Προσοχή στο Δώρο Χριστουγέννων – Οδηγίες σε εργαζόμενους

Οικονομία 10.12.2025
Αυστηρές οι ποινές στους εργοδότες που δεν το καταβάλλουν

Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη – Η μηχανή του καρφώθηκε στις προστατευτικές μπάρες

Ελλάδα 10.12.2025
H μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 23χρονος, στο ρεύμα προς Χαλκιδική, εξετράπη της πορείας της στο ύψος της Θέρμης