E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πορεία μνήμης των κατοίκων στο Μάτι

Ένα χρόνο μετά την πύρινη κόλαση

Δημοσίευση 23/7/2019 | 20:31

Πορεία μνήμης των κατοίκων στο Μάτι

Πληγωμένες ψυχές, αποκαϊδια, συγκλονιστικές ιστορίες πάνω στις στάχτες, αποτελούν κομμάτια του παζλ της τραγωδίας στο Μάτι. Ένα χρόνο μετά την πύρινη κόλαση που έζησαν κάτοικοι της περιοχής, η θλίψη είναι απέραντη για τους 102 νεκρούς που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά. Στον τόπο, όπου ο πόνος είναι κυρίαρχος και το μούδιασμα είναι ακόμη φανερό, πραγματοποιήθηκε πορεία στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας.

Η πορεία κατευθύνθηκε στον Ναυτικό Ομιλο στο Μάτι όπου τελέστηκε τρισάγιο σε κλίμα οδύνης.

Στα καμμένα, στα σημεία όπου δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και τελικά έχασαν τη ζωή τους, τελέστηκε η πορεία μνήμης για τους 102 νεκρούς. Οι εικόνες των απανθρακωμένων οχημάτων που δημιούργησε το δράμα, ήρθαν και πάλι στο νου όταν κάτοικοι πέρασαν από τα μέρη όπου η φωτιά έγραψε τον δικό της δραματικό επίλογο.

Από τη διαδρομή των κατοίκων δεν έλειψε η παραλία, το σημείο όπου μαζεύτηκαν δεκάδες άνθρωποι για να καταφέρουν να σωθούν από τις φλόγες και που τελικά πέθαναν από τις αναθυμιάσεις.

Νωρίτερα, κάτοικοι του Νέου Βουτζά, απέτισαν φόρο τιμής, σε όσους χάθηκαν κατά την φονική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού. Η πορεία κατευθύνθηκε στον Ναυτικό Ομιλο στο Μάτι όπου τελέστηκε τρισάγιο σε κλίμα οδύνης.

Τα κυπαρίσσια θα πάρουν τα ονόματα όλων αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν στον Οικισμό του Νέου Βουτζά.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τόσο στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε το πρωί παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις της ημέρας απουσίαζαν όλοι οι αρνητικοί «πρωταγωνιστές» της ημέρας. Ουδείς από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραστεί στο σημείο της τραγωδίας, να βρεθεί σε μια από τις πολλές εκδηλώσεις μνήμης που τελέστηκαν για τα 102 θύματα της ανείπωτης τραγωδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακαθάριστα Οικόπεδα: Όλες οι αλλαγές στις νέες δηλώσεις ‑ Πόσο θα σας στοιχίσει ο καθαρισμός

Ελλάδα 16.04.2026
Στόχος η μείωση του κινδύνου της φωτιάς σε κατοικίες κατά την αντιπυρική περίοδο, δεδομένου ότι με την έλλειψη καύσιμης ύλης υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες αυτή να μην ξεφύγει

Θεσσαλονίκη: 61χρονος κατηγορείται ότι βiαζε για οκτώ χρόνια την ανήλικη ανιψιά του

Ελλάδα 16.04.2026
Ο εφιάλτης του κοριτσιού ξεκίνησε από το 2017, όταν ήταν μόλις πέντε ετών και φέρεται να κράτησε έως το 2025

Απίστευτη κακοποίηση στην Ολλανδία: Έκανε τατουάζ 250 φορές το όνομά του στο κορμί της κοπέλας του

Κόσμος 16.04.2026
Ο Ολλανδός κακοποιητής αγόρασε online ένα φτηνό μηχάνημα για τατουάζ και με αυτό κάλυψε σχεδόν το 90% του σώματος της τότε κοπέλας του για να δείξει ότι είναι «ιδιοκτησία» του

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Aυτόματη οριστικοποίηση σήμερα ‑ Πώς θα αποφύγετε λάθη και πρόστιμα

Ελλάδα 16.04.2026
Παρότι η πλατφόρμα προβλέπει την αυτόματη υποβολή, οι φορολογούμενοι έχουν τη «δεύτερη ευκαιρία» να διορθώσουν πιθανά λάθη που μπορεί να επηρεάσουν το εκκαθαριστικό τους

Αφρικανική σκόνη: Η ημέρα που υποχωρεί και καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Καιρός 16.04.2026
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης

Κυψέλη: Αναβλύζει τσιμέντο από τον δρόμο – Διακοπή της κυκλοφορίας

Ελλάδα 16.04.2026
Όλα άρχισαν γύρω στις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης (15.04.2026) με την κατάσταση σταδιακά να επιδεινώνεται

Στο στόχαστρο του ελληνικού FBI βρίσκονταν οι 3 συλληφθέντες για τον θάνατο της 19χρονης

Ελλάδα 16.04.2026
Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να απολογηθούν

ΕΛ.ΑΣ: «Μαϊμού» αστυνομικός στήνει απάτες σε επαγγελματίες εστίασης

Ελλάδα 16.04.2026
Επικοινώνησε τηλεφωνικά προσποιούμενος τον διοικητή αστυνομικού τμήματος

Αποκλεισμός των λιμανιών του Ιράν: Ο στρατός των ΗΠΑ λέει πως ανάγκασε 10 πλοία να γυρίσουν πίσω

Κόσμος 16.04.2026
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι εμπόδισε δέκα πλοία να φύγουν από ιρανικά λιμάνια κατά τη διάρκεια των πρώτων 48 ωρών του ναυτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ στο Ιράν.