E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πορεία μνήμης των κατοίκων στο Μάτι

Ένα χρόνο μετά την πύρινη κόλαση

Δημοσίευση 23/7/2019 | 20:31

Πορεία μνήμης των κατοίκων στο Μάτι

Πληγωμένες ψυχές, αποκαϊδια, συγκλονιστικές ιστορίες πάνω στις στάχτες, αποτελούν κομμάτια του παζλ της τραγωδίας στο Μάτι. Ένα χρόνο μετά την πύρινη κόλαση που έζησαν κάτοικοι της περιοχής, η θλίψη είναι απέραντη για τους 102 νεκρούς που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά. Στον τόπο, όπου ο πόνος είναι κυρίαρχος και το μούδιασμα είναι ακόμη φανερό, πραγματοποιήθηκε πορεία στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας.

Η πορεία κατευθύνθηκε στον Ναυτικό Ομιλο στο Μάτι όπου τελέστηκε τρισάγιο σε κλίμα οδύνης.

Στα καμμένα, στα σημεία όπου δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και τελικά έχασαν τη ζωή τους, τελέστηκε η πορεία μνήμης για τους 102 νεκρούς. Οι εικόνες των απανθρακωμένων οχημάτων που δημιούργησε το δράμα, ήρθαν και πάλι στο νου όταν κάτοικοι πέρασαν από τα μέρη όπου η φωτιά έγραψε τον δικό της δραματικό επίλογο.

Από τη διαδρομή των κατοίκων δεν έλειψε η παραλία, το σημείο όπου μαζεύτηκαν δεκάδες άνθρωποι για να καταφέρουν να σωθούν από τις φλόγες και που τελικά πέθαναν από τις αναθυμιάσεις.

Νωρίτερα, κάτοικοι του Νέου Βουτζά, απέτισαν φόρο τιμής, σε όσους χάθηκαν κατά την φονική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού. Η πορεία κατευθύνθηκε στον Ναυτικό Ομιλο στο Μάτι όπου τελέστηκε τρισάγιο σε κλίμα οδύνης.

Τα κυπαρίσσια θα πάρουν τα ονόματα όλων αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν στον Οικισμό του Νέου Βουτζά.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τόσο στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε το πρωί παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις της ημέρας απουσίαζαν όλοι οι αρνητικοί «πρωταγωνιστές» της ημέρας. Ουδείς από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραστεί στο σημείο της τραγωδίας, να βρεθεί σε μια από τις πολλές εκδηλώσεις μνήμης που τελέστηκαν για τα 102 θύματα της ανείπωτης τραγωδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Καμία φθορά δημόσιας περιουσίας στο ΑΠΘ ‑ Εκτός campus τα επεισόδια»: Η έκθεση της Πρυτανείας

Ελλάδα 10.02.2026
Νέα ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (07/02)

Πώς έγινε η τραγωδία στην Ελευσίνα: Πάτησε κατά λάθος το γκάζι και σκότωσε την 71χρονη μητέρα της

Ελλάδα 10.02.2026
Μπροστά στα μάτια των εγγονών της έγινε το τραγικό συμβάν

«Τσουχτερά» τα σαρακοστιανά: Έως και 30% ακριβότερα από πέρυσι

Οικονομία 10.02.2026
Ακριβότερα πωλούνται τόσο τα θαλασσινά και τα σαρακοστιανά, όσο και η παραδοσιακή λαγάνα

Κατασκοπεία: Με κωδικό όνομα «Στίβεν» ο Κινέζος σύνδεσμος του σμήναρχου

Ελλάδα 10.02.2026
Η συνεργασία των δύο φέρεται να ξεκίνησε το 2025

Χίος: Αγρότης πυροβόλησε κατά πέντε αλλοδαπών που μπήκαν στο χωράφι του

Ελλάδα 10.02.2026
Oλοι οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν

Καιρός: Η ομπρέλα απαραίτητη όλη την εβδομάδα, βροχές και στην Αττική

Καιρός 10.02.2026
Κατά διαστήματα αστάθεια με τοπικές καταιγίδες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη προειδοποιεί ο Καλλιάνος

Αγριος καβγάς στο Χόρνετς ‑ Πίστονς με μπουνιές, σπρωξίματα και τέσσερις αποβολές

Αθλητικά Νέα 10.02.2026
Πρωταγωνιστές οι Μούσα Ντιαμπατέ και Μάιλς Μπρίτζες από τους Χόρνετς που αντάλλαξαν χτυπήματα με τον Τζέιλεν Ντούρεν και τον Αϊζάια Στιούαρτ των Πίστονς

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science Χτες
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ Χτες
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος