E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπόθεση Eaton: «Παραδέχτηκε ότι έχει πειράξει κι άλλα κορίτσια»

Τον δρόμο για τις φυλακές Τρίπολης πήρε ο 27χρονος κατηγορούμενος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2019 | 14:23

Υπόθεση Eaton: «Παραδέχτηκε ότι έχει πειράξει κι άλλα κορίτσια»

Στις φυλακές Τρίπολης μεταφέρθηκε χθες, μετά την πολύωρη απολογία του, ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης για την δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton. Η διαδικασία της απολογίας διήρκεσε κοντά στις τέσσερις ώρες με τον εισαγγελέα και τον ανακριτή να κρίνουν ομόφωνα την προφυλάκισή του. Μάλιστα, ο 27χρονος εξερχόμενος από το δικαστικό Μέγαρο Χανίων ψέλλισε ένα «συγγνώμη» απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Οι ποινικές διώξεις και οι ενδεχόμενες αλλαγές στις κατηγορίες

Λίγο πριν την απολογία του, ο 27χρονος Γιάννης οδηγήθηκε παρουσία του δικηγόρου του – τον οποίον όρισε η οικογένεια κι όχι το δικαστήριο – ενώπιον του εισαγγελέα. Οι ποινικές διώξεις που φέρει είναι: Ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και βιασμός.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Παντελής Ζέλιος, η κατηγορία του βιασμού ενδέχεται να αλλάξει.

«Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και για βιασμό ο οποίος μπορεί να μην έχει στοιχειοθετηθεί ακόμα ωστόσο υπάρχει η ομολογία του εντολέα μου. Η δίωξη όμως αυτή ενδέχεται να αλλάξει. Ο 27χρονος ασέλγησε πάνω στην 60χρονη, σύμφωνα με την ομολογία του. Τώρα μένει να απαντηθεί αν η γυναίκα ήταν ζωντανή, ήταν αναίσθητη ή ακόμα και νεκρή. Σε περίπτωση που η Suzanne Eaton ήταν σε κωματώδη κατάσταση ή είχε εκπνεύσει κατά τη διάρκεια της ασέλγειας τότε αλλάζει και η ποινική δίωξη», επεσήμανε μιλώντας σχετικά στο cretapost, ο κ. Ζέλιος.

«Οι αρχές γιατί δεν έκαναν κάτι για τις καταγγελίες;»

Αρκετά «σκοτεινά σημεία» στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως προς τις γυναίκες που δηλώνουν θύματα του 27χρονου «βλέπει» ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.

«Έχω διαβάσει στα ΜΜΕ για μία συγκεκριμένη καταγγελία που έκανε μία γυναίκα η οποία δήλωσε πως ο 27χρονος την χτύπησε με το αυτοκίνητό του στο Γεράνι και την τραυμάτισε. Υπάρχουν όμως κάποια σκοτεινά σημεία ως προς τις καταγγελίες. Κατ’ αρχάς εγώ προσωπικά δεν έχω δει καμία επισήμως καταγγελία. Αν υπήρχε θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην δικογραφία για την δολοφονία της Suzanne Eaton ως σχετικό έγγραφο», επεσήμανε σχετικά ο κ. Ζέλιος ενώ παράλληλα αναρωτιέται το εξής: «Αν υπάρχουν τέτοιες ανάλογες καταγγελίες οι αρχές γιατί δεν έκαναν κάτι; Τι έκαναν τόσο καιρό;».

Παράλληλα, ο δικηγόρος του 27χρονου ξεκαθαρίζει πως «φυσικά κάτι απ’ όλα αυτά που έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ θα ισχύει γιατί και ο ίδιος ο εντολέας μου παραδέχεται ότι κατά το παρελθόν έχει πειράξει κάποια κορίτσια. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια βάση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι στη διάσταση που περιγράφουν τα ΜΜΕ».

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν σχηματιστεί δικογραφία για τέτοιου είδους καταγγελίες σίγουρα θα κληθεί ο 27χρονος από τον ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση.

Δεν έχει κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης

Ο φάκελος της υπόθεσης της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας Suzanne Eaton με δράστη τον 27χρονο Γιάννη Παρασκάκη δεν έχει κλείσει ακόμα.

Ο δικηγόρος του, Παντελής Ζέλιος επισημαίνει πως τα αποδεικτικά στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία είναι «το αίμα που βρέθηκε στο παπούτσι του 27χρονου, το οποίο ταυτοποιήθηκε με το αίμα της Suzanne και κάποια ευρήματα που προέρχονται από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο εντολέας μου (σ.σ. τα ίχνη των ελαστικών)».

Την ίδια ώρα, αναμένονται μία σειρά άλλων αποτελεσμάτων από εργαστηριακές κυρίως εξετάσεις για να συμπληρωθεί η δικογραφία. Suzanne Eaton

«Το αυτοκίνητο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται για τυχόν επιπλέον στοιχεία. Παράλληλα, περιμένουμε την αναλυτική ιατροδικαστική εξέταση, γιατί χθες αυτό που μας ήρθε ήταν μία περίληψη της μίας σελίδας.

Επίσης αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα με το γενετικό υλικό, τα οποία εικάζουμε ότι θα έχουν βγει μέσα σ’ ένα μήνα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ζέλιος.

Τέλος, ο κ. Ζέλιος επανέλαβε πως άμεσα θα πραγματοποιηθεί και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Έχουμε ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και περιμένουμε ότι θα γίνει άμεσα για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το δικαστήριο», τόνισε ο κ. Ζέλιος ο οποίος εκτίμησε ότι – εξαιτίας της δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση – το δικαστήριο «θα προσδιοριστεί πολύ πιο σύντομα και δεν θα φτάσει το 18μηνο, αρκεί βέβαια να έχει κλείσει ο φάκελος της δικογραφίας ως προς τα αποδεικτικά στοιχεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα Χτες
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Κόσμος Χτες
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα Χτες
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές

Πάτρα: Δύο την χτυπούσαν, μία «τραβούσε» βίντεο ‑ Αγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της

Ελλάδα Χτες
Οι δύο από τις ανήλικες συνελήφθησαν, ενώ η τρίτη αναζητείται