E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Να δουλεύουμε περισσότερο, να μιλάμε λιγότερο

Βρέθηκε για πρώτη φορά ενώπιόν και των 158 βουλευτών

Δημοσίευση 19/7/2019 | 10:51

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Να δουλεύουμε περισσότερο, να μιλάμε λιγότερο

Στο πολιτικό ήθος που πρέπει να έχουν και να επιδεικνύουν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή.

«Η κατεύθυνσή μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει, ωστόσο, τη συγκίνησή του «για την εικόνα που βλέπω απέναντί μου. Πρόκειται για μια αυτοδύναμη πλειοψηφία, από τις ισχυρότερες που ήρθαν στη Βουλή τις τελευταίες δεκαετίες και μοναδική στα χρόνια της κρίσης». Σημείωσε ότι «62 στελέχη μας εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Καλώς ήρθατε!».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Θα θέλαμε περισσότερες γυναίκες στο Κοινοβούλιο και θα εργαστούμε προς αυτό» και αναφέρθηκε στο θετικό γεγονός ότι «έχουμε μεγαλύτερο εύρος εκπροσώπησης από εργασιακούς χώρους».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Οι δημόσιες προεμβάσεις μας πρέπει να είναι ουσιαστικές. Κυρίως, πρέπει να αποπνέουν πολιτικό ήθος, γιατί η αναβάθμιση του πολιτικού λόγου, είναι προϋπόθεση για να φέρουμε την πολιτική κοντά στον πολίτη. Να υπηρετήσουμε τη δημοκρατία με μια νέα ποιότητα, που θα την καθιστά αποτελεσματικότερη στη λαϊκή συνείδηση».

Όπως τόνισε, «αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι μια μάχη κατά του λαϊκισμού, που θα συνεχιστεί και οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε (τον λαϊκισμό) σε όλα τα μέτωπα».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «στο πρόσωπο του Κώστα Τασούλα αναγνωρίστηκαν χθες το ήθος και η αξία του Κώστα Τασούλα. Συγχαρητήρια πρόεδρε! Έχουμε χρέος να δουλέψουμε, για να ζούμε πιο συχνά τέτοιες στιγμές στο Κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια έδωσε μια συμβουλή στην ΚΟ, μέσω μιας κουβέντας που του είχε πει ο πατέρας του: «Πάντα στο Κοινοβούλιο, όταν ακούς προσεκτικά, θα μάθεις κάτι. Το βήμα αυτό, το βήμα του Κοινοβουλίου, είναι ένα βαρύ βήμα, που επιβραβεύει την ποιότητα, την καλή προετοιμασία, τους χαμηλούς τόνους και το συγκροτημένο πολιτικό ήθος».

Τέλος, πρότεινε τον Σταύρο Καλαφάτη ως γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και είπε προς τους βουλευτές του κόμματος: «Μην του κάνετε τη ζωή του δύσκολη, διότι η δουλειά του είναι ορισμένες φορές άχαρη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Γονείς εντόπισαν νεκρή την 25χρονη κόρη τους σε χωράφι

Ελλάδα Χτες
Τον θάνατο μίας 25χρονης γυναίκας στο Ρίο της Πάτρας, εξετάζουν οι Aρχές

Εμπορικά πλοία υψώνουν κινεζική σημαία στα Στενά του Ορμούζ για να αποφύγουν ιρανικές επιθέσεις

Κόσμος Χτες
Στα Στενά του Ορμούζ, η εθνικότητα ενός πλοίου έπαψε να είναι διοικητικό γεγονός και έγινε θέμα επιβίωσης

Επίδομα 750 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους ‑ Πώς θα κάνετε αίτηση

Οικονομία Χτες
Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος επιταγών κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει 150 ώρες κατάρτισης

Πόλεμος στο Ιράν: Μπήκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις η Βρετανία

Κόσμος Χτες
Μαχητικά αεροσκάφη της RAF συμμετέχουν σε επιχειρήσεις αναχαίτισης και κατάρριψης drones σε Ιορδανία, Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ιράν: Αμερικανικός πύραυλος Tomahawk φέρεται να ευθύνεται για την επίθεση στο σχολείο ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 182 άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση στο δημοτικό σχολείο Shajarah Tayyiba

Βρετανία: Κατέφτασαν και νέα αμερικανικά βομβαρδιστικά ‑ Σε βάση της RAF 3 Β‑52 Stratofortress

Κόσμος Χτες
Μεγάλο αριθμό βομβαρδιστικών συγκεντρώνουν στη Βρετανία οι Αμερικανοί που συνεχίζουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για την καθηγήτρια που πέθανε από εγκεφαλικό

Ελλάδα Χτες
«Έβαζαν θρανία μπροστά στην πόρτα να μην μπορεί να βγει»

Μάικλ Τζόρνταν: Για μένα δεν θα βρεθεί ποτέ η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι ο GOAT, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Παρόλο που η πλειοψηφία του κόσμου τον θεωρεί ως τον κορυφαίο όλων των εποχών ο MJ, έδωσε άλλη διάσταση στο όλο θέμα

Τραμπ προς Αυστραλία: Δώστε άσυλο στις ποδοσφαιρίστριες από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Πέντε ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής ομάδας του Ιράν ζήτησαν άσυλο στην Αυστραλία

Βοήθεια με το αζημίωτο: 11 χώρες ζήτησαν ουκρανική συνδρομή για τα ιρανικά drones ‑ Ευκαιρία Ζελένσκι για ανταλλάγματα

Κόσμος Χτες
Πώς ο Ζελένσκι εκμεταλλεύεται την εμπειρία της Ουκρανίας στη «μάχη των drones

«Προετοιμαστείτε για το αδιανόητο»: SOS από την επικεφαλής του ΔΝΤ

Οικονομία Χτες
Για πληθωρισμό, τιμές πετρελαίου λόγω Μέσης Ανατολής

Αδιανόητος τερματισμός στον Μαραθώνιο του Λος Αντζελες

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νικητής κρίθηκε για ένα... εκατοστό του δευτερολέπτου, βίντεο