E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Να δουλεύουμε περισσότερο, να μιλάμε λιγότερο

Βρέθηκε για πρώτη φορά ενώπιόν και των 158 βουλευτών

Δημοσίευση 19/7/2019 | 10:51

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Να δουλεύουμε περισσότερο, να μιλάμε λιγότερο

Στο πολιτικό ήθος που πρέπει να έχουν και να επιδεικνύουν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή.

«Η κατεύθυνσή μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει, ωστόσο, τη συγκίνησή του «για την εικόνα που βλέπω απέναντί μου. Πρόκειται για μια αυτοδύναμη πλειοψηφία, από τις ισχυρότερες που ήρθαν στη Βουλή τις τελευταίες δεκαετίες και μοναδική στα χρόνια της κρίσης». Σημείωσε ότι «62 στελέχη μας εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Καλώς ήρθατε!».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Θα θέλαμε περισσότερες γυναίκες στο Κοινοβούλιο και θα εργαστούμε προς αυτό» και αναφέρθηκε στο θετικό γεγονός ότι «έχουμε μεγαλύτερο εύρος εκπροσώπησης από εργασιακούς χώρους».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Οι δημόσιες προεμβάσεις μας πρέπει να είναι ουσιαστικές. Κυρίως, πρέπει να αποπνέουν πολιτικό ήθος, γιατί η αναβάθμιση του πολιτικού λόγου, είναι προϋπόθεση για να φέρουμε την πολιτική κοντά στον πολίτη. Να υπηρετήσουμε τη δημοκρατία με μια νέα ποιότητα, που θα την καθιστά αποτελεσματικότερη στη λαϊκή συνείδηση».

Όπως τόνισε, «αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι μια μάχη κατά του λαϊκισμού, που θα συνεχιστεί και οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε (τον λαϊκισμό) σε όλα τα μέτωπα».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «στο πρόσωπο του Κώστα Τασούλα αναγνωρίστηκαν χθες το ήθος και η αξία του Κώστα Τασούλα. Συγχαρητήρια πρόεδρε! Έχουμε χρέος να δουλέψουμε, για να ζούμε πιο συχνά τέτοιες στιγμές στο Κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια έδωσε μια συμβουλή στην ΚΟ, μέσω μιας κουβέντας που του είχε πει ο πατέρας του: «Πάντα στο Κοινοβούλιο, όταν ακούς προσεκτικά, θα μάθεις κάτι. Το βήμα αυτό, το βήμα του Κοινοβουλίου, είναι ένα βαρύ βήμα, που επιβραβεύει την ποιότητα, την καλή προετοιμασία, τους χαμηλούς τόνους και το συγκροτημένο πολιτικό ήθος».

Τέλος, πρότεινε τον Σταύρο Καλαφάτη ως γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και είπε προς τους βουλευτές του κόμματος: «Μην του κάνετε τη ζωή του δύσκολη, διότι η δουλειά του είναι ορισμένες φορές άχαρη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Youth Pass 2026: Λίγες ημέρες ακόμα για τις αιτήσεις ‑ Ποιοι το δικαιούνται και τι καλύπτει

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Αναλυτικός οδηγός για το Youth Pass 2026 – Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας

Απίστευτο τροχαίο στον Καναδά: Μηχανή εκτοξεύτηκε και κατέληξε να κρέμεται από φανάρι μετά από σύγκρουση

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του

Κρήτη: Παρέσυρε εσκεμμένα την σύζυγο του με το αυτοκίνητο, ενώ είχε μέσα τα ανήλικα παιδιά τους

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Στο ΠαΓΝΗ νοσηλεύεται η 27χρονη, αντιμέτωπος με δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο σύζυγος

Επίδομα ανεργίας: Πώς μπορεί να φτάσει έως και τα 1.295 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Το επίδομα ανεργίας υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές, τα έτη ασφάλισης και την οικογενειακή κατάσταση

Αλεξάνδρας: Οδηγός μπήκε και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Όταν ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε το λάθος έκανε όπισθεν και κατευθύνθηκε στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας

Πάτρα: Ανδρας βγήκε με όπλο στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί

Ελλάδα 10.05.2026
Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα

Επιστροφή φόρου 2026: Πότε θα πιστωθεί ‑ Πώς γίνεται η δήλωση IBAN στο myAADE 2026

Οικονομία 10.05.2026
Πώς θα δείτε εάν δικαιούστε επιστροφή φόρου μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Καμένα Βούρλα: Βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες ‑ Σώθηκαν από το λιμενικό

Ελλάδα 10.05.2026
Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με καπνογόνο οι επιβαίνοντες του σκάφους

BBC για χανταϊό: «Υπάρχει Έλληνας στο Hondius» ‑ Εκκενώνεται στην Τενερίφη το πλοίο

Ελλάδα 10.05.2026
Οι επιβάτες απομακρύνονται σταδιακά από το πλοίο με μικρές λέμβους και μεταφέρονται στην ακτή υπό αυστηρό υγειονομικό έλεγχο