E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Να δουλεύουμε περισσότερο, να μιλάμε λιγότερο

Βρέθηκε για πρώτη φορά ενώπιόν και των 158 βουλευτών

Δημοσίευση 19/7/2019 | 10:51

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Να δουλεύουμε περισσότερο, να μιλάμε λιγότερο

Στο πολιτικό ήθος που πρέπει να έχουν και να επιδεικνύουν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή.

«Η κατεύθυνσή μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει, ωστόσο, τη συγκίνησή του «για την εικόνα που βλέπω απέναντί μου. Πρόκειται για μια αυτοδύναμη πλειοψηφία, από τις ισχυρότερες που ήρθαν στη Βουλή τις τελευταίες δεκαετίες και μοναδική στα χρόνια της κρίσης». Σημείωσε ότι «62 στελέχη μας εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Καλώς ήρθατε!».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Θα θέλαμε περισσότερες γυναίκες στο Κοινοβούλιο και θα εργαστούμε προς αυτό» και αναφέρθηκε στο θετικό γεγονός ότι «έχουμε μεγαλύτερο εύρος εκπροσώπησης από εργασιακούς χώρους».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Οι δημόσιες προεμβάσεις μας πρέπει να είναι ουσιαστικές. Κυρίως, πρέπει να αποπνέουν πολιτικό ήθος, γιατί η αναβάθμιση του πολιτικού λόγου, είναι προϋπόθεση για να φέρουμε την πολιτική κοντά στον πολίτη. Να υπηρετήσουμε τη δημοκρατία με μια νέα ποιότητα, που θα την καθιστά αποτελεσματικότερη στη λαϊκή συνείδηση».

Όπως τόνισε, «αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι μια μάχη κατά του λαϊκισμού, που θα συνεχιστεί και οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε (τον λαϊκισμό) σε όλα τα μέτωπα».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «στο πρόσωπο του Κώστα Τασούλα αναγνωρίστηκαν χθες το ήθος και η αξία του Κώστα Τασούλα. Συγχαρητήρια πρόεδρε! Έχουμε χρέος να δουλέψουμε, για να ζούμε πιο συχνά τέτοιες στιγμές στο Κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια έδωσε μια συμβουλή στην ΚΟ, μέσω μιας κουβέντας που του είχε πει ο πατέρας του: «Πάντα στο Κοινοβούλιο, όταν ακούς προσεκτικά, θα μάθεις κάτι. Το βήμα αυτό, το βήμα του Κοινοβουλίου, είναι ένα βαρύ βήμα, που επιβραβεύει την ποιότητα, την καλή προετοιμασία, τους χαμηλούς τόνους και το συγκροτημένο πολιτικό ήθος».

Τέλος, πρότεινε τον Σταύρο Καλαφάτη ως γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και είπε προς τους βουλευτές του κόμματος: «Μην του κάνετε τη ζωή του δύσκολη, διότι η δουλειά του είναι ορισμένες φορές άχαρη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος 24.01.2026
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος 24.01.2026
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος 24.01.2026
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα 24.01.2026
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα 24.01.2026
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα 24.01.2026
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος 24.01.2026
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα 24.01.2026
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα 24.01.2026
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος 24.01.2026
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού