E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ATM: Έως και 3 ευρώ η αύξηση στις χρεώσεις από την επόμενη εβδομάδα

Λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας τους

Δημοσίευση 19/7/2019 | 10:27

ATM: Έως και 3 ευρώ η αύξηση στις χρεώσεις από την επόμενη εβδομάδα

Πιο ακριβά γίνονται τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους, καθώς το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ, όπως υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη, τις αναγκάζει να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών και συμβάλλει καίρια στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Όσοι, πάντως, επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση.

H προσαρμογή των προμηθειών που χρεώνονται για την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα και γίνεται ξεχωριστά από κάθε πιστωτικό ίδρυμα ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και την επιχειρηματική του πολιτική.

Στην ουσία κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική στους κανονισμούς της ΕΕ που προβλέπουν ότι όλοι οι κάτοχοι καρτών, έλληνες και ξένοι, πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος που δεν είναι όμως ο εκδότης της κάρτας τους.

Όπως επισημαίνεται από τραπεζικά στελέχη, ο πελάτης δεν επηρεάζεται καθόλου εφόσον επιλέγει το ΑΤΜ της δικής του τράπεζας. Εύλογα κάθε τράπεζα έχει άλλη τιμολόγηση και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Τράπεζα Πειραιώς που έχει το πλέον ευρύτερο «φυσικό» δίκτυο αλλά και ATMs off site, δηλαδή εκτός καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και βαρύνεται με υψηλότερο κόστος, μεταξύ άλλων, για τη συντήρηση, τη φύλαξη, τη διατήρηση μετρητών. Αξίζει να σημειωθεί, όπως τονίζεται από αρμόδια τραπεζικά στελέχη, ότι όλο και συχνότεροι πλέον βανδαλισμοί έχουν αυξήσει το κόστος συντήρησης των ATM.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φονική επίθεση στη διασώστρια ΕΚΑΒ στη Σύρο: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και η καρέκλα που έγινε «όπλο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΕΛΑΣ εξετάζει καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό - ποινική δίωξη σε 41χρονο και σύζυγό του, με απολογία ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

Κόσμος Χτες
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).