E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ATM: Έως και 3 ευρώ η αύξηση στις χρεώσεις από την επόμενη εβδομάδα

Λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας τους

Δημοσίευση 19/7/2019 | 10:27

ATM: Έως και 3 ευρώ η αύξηση στις χρεώσεις από την επόμενη εβδομάδα

Πιο ακριβά γίνονται τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους, καθώς το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ, όπως υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη, τις αναγκάζει να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών και συμβάλλει καίρια στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Όσοι, πάντως, επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση.

H προσαρμογή των προμηθειών που χρεώνονται για την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα και γίνεται ξεχωριστά από κάθε πιστωτικό ίδρυμα ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και την επιχειρηματική του πολιτική.

Στην ουσία κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική στους κανονισμούς της ΕΕ που προβλέπουν ότι όλοι οι κάτοχοι καρτών, έλληνες και ξένοι, πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος που δεν είναι όμως ο εκδότης της κάρτας τους.

Όπως επισημαίνεται από τραπεζικά στελέχη, ο πελάτης δεν επηρεάζεται καθόλου εφόσον επιλέγει το ΑΤΜ της δικής του τράπεζας. Εύλογα κάθε τράπεζα έχει άλλη τιμολόγηση και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Τράπεζα Πειραιώς που έχει το πλέον ευρύτερο «φυσικό» δίκτυο αλλά και ATMs off site, δηλαδή εκτός καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και βαρύνεται με υψηλότερο κόστος, μεταξύ άλλων, για τη συντήρηση, τη φύλαξη, τη διατήρηση μετρητών. Αξίζει να σημειωθεί, όπως τονίζεται από αρμόδια τραπεζικά στελέχη, ότι όλο και συχνότεροι πλέον βανδαλισμοί έχουν αυξήσει το κόστος συντήρησης των ATM.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από το απόγευμα – Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες στη νότια Ελλάδα και τα νησιά

Καιρός 20.12.2025
Σε νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τα πιο έντονα φιανόμενα

Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην Αθήνα ‑ «Μπέμπα μου ξύπνα»

Ελλάδα 20.12.2025
«Ξυπνήσαμε και βρήκαμε τη μικρή παγωμένη» είπε η μητέρα του βρέφους

Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες λειτουργούν τα καταστήματα ‑ Ανοιχτά και την Κυριακή

Ελλάδα 20.12.2025
Σε ισχύ βρίσκεται το εορταστικό ωράριο καθώς τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν

Πανάκριβο το φετινό εορταστικό τραπέζι: Πόσα παραπάνω θα πληρώσουμε στο ρεβεγιόν ‑ Οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Οικονομία 20.12.2025
Από 15% έως 30% περισσότερα χρήματα θα κληθούν να καταβάλλουν οι καταναλωτές για το σπιτικό εορταστικό τραπέζι

Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: Τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να πάρουν μέρος ‑ Πότε λήγει η προθεσμία

Ελλάδα 20.12.2025
Πότε λήγει η προθεσμία - Οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και εάν δεν καταθέσουν την αίτηση θα χάσουν τις εξετάσεις

Αγρότες: Ενισχύονται οι κινητοποιήσεις εν όψει Χριστουγέννων – Μπλόκα σε όλη τη χώρα

Ελλάδα 20.12.2025
Οι αγρότες συνεχίζουν αμετακίνητοι στα μπλόκα, ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και τα σημεία με περισσότερα τρακτέρ

Έλληνες με πατίνια προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Όσλο

Κόσμος Χτες
Απίστευτο περιστατικό στο Όσλο: δύο Έλληνες τουρίστες κινήθηκαν με πατίνια μέσα σε τούνελ, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Γαλλία: Μέτρα επαλήθευσης της ηλικίας των πελατών της θα πρέπει να εφαρμόσει η Shein

Κόσμος Χτες
Η Shein βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου αφού στο διαδικτυακό κατάστημά της διαπιστώθηκε ότι πωλούνταν απαγορευμένα όπλα και ερωτικές κούκλες που έμοιαζαν με παιδιά

Θεσσαλονίκη: Αφησαν τα ανήλικα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή ‑ Συνελήφθησαν οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για ένα παιδί 11 χρονών και ένα βρέφος λίγων μηνών

To «trend του Διαβόλου»: Νεκρή φοιτήτρια από το διαδικτυακό challenge του ChatGPT

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με στοιχεία του Harris County Institute of Forensic Sciences, οι αρχές έκριναν τον θάνατό της ως αυτοκτονία, με αιτία «ασφυξία λόγω εκτόπισης οξυγόνου από ήλιο»