E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξαλλος ο Τσίπρας με τον Τσακαλώτο: «Αντε μην τα πάρω στο κρανίο»

Νεύρα και μουρμούρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 17/7/2019 | 10:02

Έξαλλος ο Τσίπρας με τον Τσακαλώτο: «Αντε μην τα πάρω στο κρανίο»

Πολλά νεύρα είχαν στη χθεσινή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα έδρανα της αντιπολίτευσης πέφτουν μάλλον… «βαριά» για αρκετά στελέχη του. Το γεγονός μάλιστα ότι πολλά στελέχη της κίνησης των «53», απέτυχαν να επανεκλεγούν ή να εκλεγούν βουλευτές στις 7 Ιουλίου και τώρα βλέπουν πασοκογενείς παράγοντες να κοσμούν την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, διαμορφώνει μία μάλλον εκρηκτική κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε φόβος ότι ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει τη δημιουργία ενός αρχηγοκεντρικού κόμματος, μέσω της ανασυγκρότησης του ευρύτερου προοδευτικού πόλου εκνευρίζει ακόμη περισσότερο την αριστερή πτέρυγα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση λοιπόν της ΚΟ, όταν ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την ομιλία του, αφήνοντας μία πικρή γεύση σε πολλούς, καθότι φαίνεται να αλλάζουν πολλά στις εσωκομματικές ισορροπίες, άρχισε μία άνευ προηγουμένου μουρμούρα. Πιο ενοχλημένος απ’ όλους ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος φάνηκε να θεωρεί περιττές τις ομιλίες βουλευτών, με δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τις επιλογές για τα πρόσωπα, που θα στελεχώσουν τη νέα ομάδα κρούσης του κόμματος στη Βουλή.

«Και τι να πούμε; Με ποια ατζέντα θα συζητήσουμε αφού δεν υπάρχει ατζέντα;» ακούστηκε να λέει, προκαλώντας χάος στην αίθουσα.

Κάποια στιγμή ένας βουλευτής κάλεσε, με έναν αμφίσημο έως ειρωνικό τρόπο τον κ. Τσίπρα να… μιλήσει δυνατότερα για να ακούγεται!

Και εκεί έγινε η έκρηξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντέδρασε περίπου με… γαλλικά, λέγοντας «άντε μην τα πάρω στο κρανίο. Και ατζέντα έχουμε και πρόγραμμα».

Η ατμόσφαιρα στο μεταξύ είχε επιβαρυνθεί από την απόφαση της ηγεσίας να υποχρεώσει τους βουλευτές να παραχωρήσουν στο κόμμα τον έναν από τους επιστημονικούς συνεργάτες που έχουν στα γραφεία τους. Γκρίνια υπήρξε και για την υποχρέωση των βουλευτών να δίνουν στο κόμμα για να αξιοποιείται εκεί όπου αποφασίζεται κεντρικά.

Ζήτημα έθεσαν και για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καθώς μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης επιστρέφει - βάσει του κανονισμού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επ αυτού, τον λόγο πήρε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης , υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για κανόνα και υποχρεώσεις που έχουν συνομολογήσει άπαντες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις