E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπ. Παιδείας: Αλλαγές στην ώρα που θα ανοίγουν τα σχολεία

Τι δήλωσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2019 | 20:13

Υπ. Παιδείας: Αλλαγές στην ώρα που θα ανοίγουν τα σχολεία

Ανακούφιση για πολλούς γονείς μετά τις πρωινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, κας. Νίκης Κεραμέως στον ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα η υπουργός ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

«Δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους» ξεκαθάρισε, παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν, επισήμανε η υπουργός, προεκλογική θέση της ΝΔ.

«Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την υπουργό, τα παλιά ΤΕΙ ήταν ανώτατα από το 2001, αλλά αυτό δεν εφαρμοζόταν αυτό στην πράξη… Εμείς, τόνισε η κ. Κεραμέως, πιστεύουμε στην τεχνολογική εκπαίδευση και στην τεχνολογικής εκπαίδευσης εν συνόλω, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απόπειρα χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

«Κάθε ίδρυμα μόνο του θα έπρεπε να έχει δυνατότητα να εκπονεί ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα. Γιατί να μην προσελκύουμε φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο αντί να διώχνουμε εμείς οι ίδιοι φοιτητές στο εξωτερικό;» διερωτήθηκε.

«Μού ήρθε προχθές μια από τις πρώτες αποφάσεις για υπογραφή, ήταν έγκριση για εκδρομή κάποιων παιδιών που θελαν να πάνε σε μια Ολυμπιάδα» σχολίασε η υπουργός στιγματίζοντας το ιδιαίτερα γραφειοκρατικό σύστημα που επικρατεί στην παιδεία.

Όπως εξήγησε για τα θρησκευτικά, «υπάρχουν δυο αποφάσεις του ΣτΕ έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά αντισυνταγματικό πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης , αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές… Και δεν είναι μόνο αυτό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Ελλάδα 09.01.2026
Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Ελλάδα 09.01.2026
Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Καιρός 09.01.2026
«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη στη Βουλή: «Με ενοχλείτε» ‑ «Ασε μας καλέ κουκλίτσα μου»

Πολιτική 09.01.2026
Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας

Ιράν: Kόπηκε η πρόσβαση στο Ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες ‑ Στους δρόμους οι διαδηλωτές

Κόσμος 09.01.2026
Αναφορές για πυροβολισμούς - Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων - Στις φλόγες και αστυνομικά οχήματα

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Ελλάδα 09.01.2026
Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο

Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Αρδα και Έβρο

Ελλάδα Χτες
Σε αυξημένη επιφυλακή καλεί κατοίκους, αγρότες και επαγγελματίες ο Δήμος Ορεστιάδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες

Μινεάπολη: Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την δολοφονία της 37χρονης Ρενέ από τον πράκτορα της ICE

Ελλάδα Χτες
Δεδομένου ότι πλέον δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της υπόθεσης, στους μάρτυρες και στα αποδεικτικά στοιχεία, το το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα δήλωσε ότι «απρόθυμα» αποσύρθηκε από την έρευνα

Εξέγερση κατά των μουλάδων στο Ιράν: Μεγάλες διαδηλώσεις ‑ Xωρίς Ίντερνετ η χώρα

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, λέει ΜΚΟ

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Θύμα bullying ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της ‑ Το ξέσπασμα της μητέρας του

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι θύμα bullying