E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: «Δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση»

Τα βασανιστήρια που έζησε και οι στιγμές εξευτελισμού που προσπαθεί να ξεχάσει

Δημοσίευση 12/7/2019 | 14:23

Συγκλονίζει ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: «Δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση»

Με τη συγκλονιστική απολογία του 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου ξεκίνησε σήμερα η πολύκροτη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.
Ο νεαρός άνδρας κατηγορείται ότι τον Μάιο του 2018 πυροβόλησε με μία καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οταν έφτασε στα δικαστήρια της Πάτρας, οι δικοί του άνθρωποι του φώναζαν «είσαι ήρωας».

Ο 27χρονος στην απολογία του είπε: «Δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση. Ο ίδιος μου ο πατέρας με ανάγκασε να τον σκοτώσω με τον πόνο και την οργή που μου δημιούργησε με όσα είχα δει και είχα ζήσει». Όπως επανέλαβε στην απολογία του, σκότωσε τον πατέρα του για να γλιτώσει τα μικρότερα αδέλφια του και τον ίδιο από την κακοποίηση.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου, ο ίδιος ο πατέρας μου με αυτά που έκανε μου δημιούργησε πόνο, οργή. Δεν υπήρχε μέρα που να μη φάμε ξύλο, που να μη δω τη μητέρα μου να σέρνεται, που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη. Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας. Δεν ενδιαφερόταν για κανέναν».

«Τον μεγαλύτερο εξευτελισμό τον έζησα ένα πρωί. Περάσαμε με το καράβι στη Κυλλήνη. Μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανεύω για να βγάλει λεφτά. Τα άλλα παιδιά έπαιζαν και με έβλεπαν να ζητιανεύω. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα», πρόσθεσε στην απολογία του.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του για το πώς έφτασε στη δολοφονία του πατέρα του: «Μου είχε πει «θα π… ξω εγώ την αδελφή σου και όταν δε θα μπορώ θα την π… ξεις εσύ. Συνέχιζε να με πιέζει, να του φέρω γυναίκα και συγκεκριμένα την αδελφή μου. Μου είπε πως αν δεν του την πάω, θα μας σκοτώσει όλους, και τα μικρά παιδιά του, και μετά θα αυτοκτονήσει. Τρελάθηκα και έγινε, ό,τι έγινε. Ο ίδιος ο πατέρας μου με ανάγκασε να φτάσω σ’ αυτό το σημείο».

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη με την αγόρευση του Εισαγγελέα και την απόφαση του δικαστηρίου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν λεπτομέρειες για τη ζωή της οικογένειας του κατηγορούμενου που όπως είπε στις αρχές μετά τη δολοφονία, «ήθελε να λυτρώσει τα αδέλφια του από τον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια του πατέρα τους». Ο αδελφός του 27χρονου, δήλωσε πως περιμένει να ακούσει χαρμόσυνη είδηση από το δικαστήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Ξυλοκόπησε τον 87χρονο θείο του, βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε στην αυλή του σπιτιού του χρησιμοποιώντας σφυρί

Δαφνί: Είχε δοθεί εντολή να δέσουν τον 48χρονο μία ημέρα πριν στραγγαλίσει τον 59χρονο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/5, 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε τον 59χρονο, με τον οποίο έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

«Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» – Η νέα ανάρτηση Τσίπρα

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε φωτογραφία

Αποκαλύψεις για το τροχαίο στη Ρόδο: Ο 45χρονος είχε το παιδί του στο αυτοκίνητο ‑ «Παραβίασε κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τι αναφέρει η έκθεση για το τρομακτικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη στη Ρόδο

Ακρίβεια και ανατιμήσεις «γονατίζουν» τα νοικοκυριά

Οικονομία 21.05.2026
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και βασικές ανάγκες, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές ή οικογενειακές μικρές επιθυμίες

Νιγηρία: Αδιανόητο μακελειό από την Μπόκο Χαράμ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Η Ευρώπη ετοιμάζει σχέδιο για το στεγαστικό

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα 794.000 κλειστά σπίτια στην Ελλάδα και τα παραδείγματα άλλων χωρών