E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λιώνει η άσφαλτος και λυγίζουν οι γραμμές των τρένων από τον καιρό στην Ευρώπη

Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή

Δημοσίευση 27/6/2019 | 11:12

Λιώνει η άσφαλτος και λυγίζουν οι γραμμές των τρένων από τον καιρό στην Ευρώπη

Στο αποκορύφωμά του θα φτάσει σήμερα Πέμπτη ο καύσωνας με πρωτοφανείς θερμοκρασίες που επηρεάζει την Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα. ΄Ήδη από την Τετάρτη, σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος «κτύπησε» τους 40 βαθμούς, ενώ η κατάσταση σήμερα αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερη, καθιστώντας επικίνδυνη οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Χθες Τετάρτη, το κύμα καύσωνα έπληξε κυρίως τη Γαλλία. Σήμερα αναμένεται να επεκταθεί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, ενώ στην Ισπανία δεν αποκλείεται να υπάρξουν θερμοκρασίες ακόμη και στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Μπροστά σε αυτή την «κόλαση» ζέστης οι κυβερνήσεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων.

Στη Γερμανία όπου την Τετάρτη σημειώθηκαν θερμοκρσίες 38,6 βαθμών Κελσίου κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας για τον μήνα Ιούνιο, οι αρχές, όπως μεταδίδει ο Guardian, επέβαλαν όριο 120χλμ./ώρα σε αυτοκινητοδρόμο καθώς παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στο οδόστρωμα λόγω της ζέστης ενώ κοντά στο Ροστόκ οι σιδηροδρομικές γραμμές λύγισαν!

Τρεις νεκροί έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στη Γερμανία εξαιτίας του πρωτοφανούς καύσωνα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι τα χειρότερα έπονται. Στη Βαυαρία, συγκεκριμένα στην περιοχή του Ρέγκενσμπουργκ, άφησε την τελευταία του πνοή ένας 39χρονος άνδρας την ώρα που κολυμπούσε σε λίμνη. το κρατίδιο Μεκλεμβούργο - Πομερανία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών έχασαν την ζωή τους ένας 28χρονος άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 83 ετών.


Στη Γαλλία αποφασίστηκε να κλείσουν αρκετά σχολεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ οι αρχές σε Παρίσι, Λιόν, Στρασβούργο και Μασσαλία απαγόρευσαν την είσοδο σε κεντρικές περιοχές «ηλικιωμένων» αυτοκινήτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση που επιβαρύνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στο Μιλάνο αποφάσισαν να μοιράσουν 10.000 μπουκάλια νερού σε άστεγους και ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ενώ στην Ισπανία αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ θερμοκρασίας 33 από τις 50 επαρχίες, με τα θερμόμετρα να φτάνουν έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας αποφασίστηκε να αποσυρθούν από τους δρόμους οι φημισμένες άμαξες που κάνουν βόλτες τους τουρίστες.

Εντωμεταξύ οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει και αρκετούς θανάτους ανθρώπων που προσπάθησαν να βρουν μια ανάσα δροσιάς στη θάλασσα. Εκτός από τους τρεις ανθρώπους που έχασαν μέσα σε λίγες ώρες τη ζωή τους στη Γαλλία, στην Πολωνία το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο 9ο άνθρωποι πεθαναν προσπαθώντας να δροσιστούν σε λίμνες ή ποτάμια ενώ στη Λιθουανία 27 άνθρωποι αποβίωσαν με παρόμοιο τρόπο καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νότια Κορέα: 160 αστυνομικοί στο αεροδρόμιο για την εθνική ‑ Απειλούν να σκοτώσουν τον προπονητή

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Έρευνα για την κακή απόδοση της εθνικής ομάδας ζήτησε και ο πρόεδρος της χώρας

Καταδίωξη από τη Θεσπρωτία στην Πρέβεζα‑ Μοτοσικλετιστής σήκωσε τις αρχές στο πόδι

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Σε βάρος του δικυκλιστή σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του ΚΟΚ

WhatsApp: Νέα αλλαγή στην εφαρμογή – Οι χρήστες θα συνδέονται με ονόματα και όχι αριθμό τηλεφώνου

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η πλατφόρμα εισάγει ονόματα χρηστών, τα οποία θα σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε με άλλους χρήστες, χωρίς να χρειάζεται να μοιραστείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας μαζί τους

Μυστήριο στα 3.000 πόδια: Αεροσκάφος συγκρούστηκε με drone πριν προσγειωθεί στο JFK

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Το περιστατικό ανέφερε ο πιλότος, ενώ η εταιρία διαβεβαίωσε πως κανείς επιβάτης δεν κινδύνευσε

Κοντά στην αποχώρηση από τους Λέικερς ο Λεμπρόν Τζέιμς ‑ Του ζήτησαν ραντεβού, όμως δεν μπορούσε επειδή έπαιζε γκολφ

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ο Αμερικανός σταρ δεν φαίνεται πως είναι και πολύ «ζεστός» για την παραμονή του στην ομάδα του Λος Αντζελες

Δήμος Θεσσαλονίκης: Επίδομα ύψους 1.000 ευρώ για τη γέννηση τρίτου και τέταρτου παιδιού

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, η διάθεση διαμερισμάτων με προσιτό ενοίκιο σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες και η δημιουργία προγράμματος κατ` οίκον υποστήριξης της μητρότητας με κοινωνικό βοηθό

Η στιγμή της σύλληψης των υπόπτων για το μακελειό με τους 6 νεκρούς στη Γερμανία, έπεσαν σε μπλόκο ενώ προσπαθούσαν να το σκάσουν

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά σε παιδικό σταθμό στο Stade της Βόρειας Γερμανίας ενώ οι γονείς παραλάμβαναν τα παιδιά τους - Το κίνητρο πίσω από την επίθεση φέρεται να είναι οι προσωπικές διαφορές

Τρόμος σε ροντέο στη Νέα Υόρκη: Ταύρος ποδοπάτησε 25χρονο αναβάτη, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο αθλητής εκτοξεύεται από το ζώο και παρασύρεται στο έδαφος – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ηράκλειο: Σώθηκε από θαύμα μωρό 11 μηνών που κατάπιε ελατήριο

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί αφαίρεσαν το ξένο σώμα

Τουρκία: Οργή Τσελίκ για την απόφαση του Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Κόσμος 29.06.2026
Στον χορό των τουρκικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ και προσωπικά κατά του Νετανιάχου μπήκε και ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ

Έφτιαξε προφίλ της πρώην συντρόφου του στο Tinder – Καλούσε αγνώστους να την βιάσουν

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ποινή φυλάκισης 8 ετών επιβλήθηκε στον 36χρονο που επιχείρησε να εκδικηθεί την πρώην σύντροφό του

Ποιος είναι ο 15χρονος που «σαρώνει» λαγοκέφαλους και κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό αλιείας

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ο νεαρός Γιάννης Τσουκτουρίδης από το Παλαιό Φάληρο αναδείχθηκε νικητής στην παιδική κατηγορία, αλιεύοντας 158 λαγοκέφαλους σε μία μόνο εξόρμηση.