E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λιώνει η άσφαλτος και λυγίζουν οι γραμμές των τρένων από τον καιρό στην Ευρώπη

Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή

Δημοσίευση 27/6/2019 | 11:12

Λιώνει η άσφαλτος και λυγίζουν οι γραμμές των τρένων από τον καιρό στην Ευρώπη

Στο αποκορύφωμά του θα φτάσει σήμερα Πέμπτη ο καύσωνας με πρωτοφανείς θερμοκρασίες που επηρεάζει την Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα. ΄Ήδη από την Τετάρτη, σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος «κτύπησε» τους 40 βαθμούς, ενώ η κατάσταση σήμερα αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερη, καθιστώντας επικίνδυνη οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Χθες Τετάρτη, το κύμα καύσωνα έπληξε κυρίως τη Γαλλία. Σήμερα αναμένεται να επεκταθεί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, ενώ στην Ισπανία δεν αποκλείεται να υπάρξουν θερμοκρασίες ακόμη και στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Μπροστά σε αυτή την «κόλαση» ζέστης οι κυβερνήσεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων.

Στη Γερμανία όπου την Τετάρτη σημειώθηκαν θερμοκρσίες 38,6 βαθμών Κελσίου κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας για τον μήνα Ιούνιο, οι αρχές, όπως μεταδίδει ο Guardian, επέβαλαν όριο 120χλμ./ώρα σε αυτοκινητοδρόμο καθώς παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στο οδόστρωμα λόγω της ζέστης ενώ κοντά στο Ροστόκ οι σιδηροδρομικές γραμμές λύγισαν!

Τρεις νεκροί έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στη Γερμανία εξαιτίας του πρωτοφανούς καύσωνα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι τα χειρότερα έπονται. Στη Βαυαρία, συγκεκριμένα στην περιοχή του Ρέγκενσμπουργκ, άφησε την τελευταία του πνοή ένας 39χρονος άνδρας την ώρα που κολυμπούσε σε λίμνη. το κρατίδιο Μεκλεμβούργο - Πομερανία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών έχασαν την ζωή τους ένας 28χρονος άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 83 ετών.


Στη Γαλλία αποφασίστηκε να κλείσουν αρκετά σχολεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ οι αρχές σε Παρίσι, Λιόν, Στρασβούργο και Μασσαλία απαγόρευσαν την είσοδο σε κεντρικές περιοχές «ηλικιωμένων» αυτοκινήτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση που επιβαρύνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στο Μιλάνο αποφάσισαν να μοιράσουν 10.000 μπουκάλια νερού σε άστεγους και ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ενώ στην Ισπανία αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ θερμοκρασίας 33 από τις 50 επαρχίες, με τα θερμόμετρα να φτάνουν έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας αποφασίστηκε να αποσυρθούν από τους δρόμους οι φημισμένες άμαξες που κάνουν βόλτες τους τουρίστες.

Εντωμεταξύ οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει και αρκετούς θανάτους ανθρώπων που προσπάθησαν να βρουν μια ανάσα δροσιάς στη θάλασσα. Εκτός από τους τρεις ανθρώπους που έχασαν μέσα σε λίγες ώρες τη ζωή τους στη Γαλλία, στην Πολωνία το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο 9ο άνθρωποι πεθαναν προσπαθώντας να δροσιστούν σε λίμνες ή ποτάμια ενώ στη Λιθουανία 27 άνθρωποι αποβίωσαν με παρόμοιο τρόπο καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πειραιάς – Ο σοκαριστικός διάλογος της 14χρονης με τον βιαστή

Ελλάδα 04.07.2025
«Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»

Οδηγός χωρίς δίπλωμα παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με όχημα – Ακρωτηριάστηκε 53χρονη εργαζόμενη στην Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα Χτες
Ο 63χρονος οδηγός του ΙΧ παραβίασε το STOP και συγκρούστηκε με όχημα του «Βοήθεια στο Σπίτι» - Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε την 53χρονη

Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν

Κόσμος Χτες
Στη σπουδαία καριέρα του, που ξεπέρασε τα 40 χρόνια, ο Μάικλ Μάντσεν συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες

Μαίνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα: Διάσπαρτες εστίες σε Φέρμα, Αχλιά και Κουτσουνάρι

Ελλάδα Χτες
Στην περιοχή που πλήττεται από την πυρκαγιά για περισσότερες από 24ωρες επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 46 οχήματα και δέκα εναέρια μέσα που θα συνεχίσουν να κάνουν ρίψεις νερού μέχρι πριν νυχτώσει

«Κόλαφος» ο Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: «Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη...»

Αθλητικά Νέα Χτες
O νέος προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά με λίγα λόγια εξήγησε σε μέσο της Σερβίας την πτώση του Έλληνα τενίστα

Φωτιά στη Ραφήνα: «Δύσκολες οι επόμενες ώρες» – 51 πολίτες απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή

Ελλάδα Χτες
«Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ δύσκολες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, για τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική

Όλα τα πλοία με προορισμό τη Ραφήνα θα πηγαίνουν στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας λόγω της φωτιάς

Ελλάδα Χτες
Λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή αποφασίστηκε να μην δέσουν πλοία στο λιμάνι

Φωτιά στη Ραφήνα: Πυκνός μαύρος καπνός έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Δύσκολη η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, με τους πυκνούς καπνούς από την πυρκαγιά να έχουν φτάσει έως το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας

Την κυνηγούσε με ψαλίδι στους δρόμους της Αμαλιάδας και την κάρφωσε στην πλάτη

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη η δράστιδα - Αφού αποπειράθηκε να κόψει τα μαλλιά της νεαρής της κάρφωσε το ψαλίδι στην πλάτη

Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς

Ελλάδα Χτες
Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί οροί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα

Φωτιά στη Ραφήνα – Μήνυμα του 112 – Κλειστή η Μαραθώνος

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι - Είναι κοντά σε σπίτια