E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λιώνει η άσφαλτος και λυγίζουν οι γραμμές των τρένων από τον καιρό στην Ευρώπη

Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή

Δημοσίευση 27/6/2019 | 11:12

Λιώνει η άσφαλτος και λυγίζουν οι γραμμές των τρένων από τον καιρό στην Ευρώπη

Στο αποκορύφωμά του θα φτάσει σήμερα Πέμπτη ο καύσωνας με πρωτοφανείς θερμοκρασίες που επηρεάζει την Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα. ΄Ήδη από την Τετάρτη, σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος «κτύπησε» τους 40 βαθμούς, ενώ η κατάσταση σήμερα αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερη, καθιστώντας επικίνδυνη οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Χθες Τετάρτη, το κύμα καύσωνα έπληξε κυρίως τη Γαλλία. Σήμερα αναμένεται να επεκταθεί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, ενώ στην Ισπανία δεν αποκλείεται να υπάρξουν θερμοκρασίες ακόμη και στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Μπροστά σε αυτή την «κόλαση» ζέστης οι κυβερνήσεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων.

Στη Γερμανία όπου την Τετάρτη σημειώθηκαν θερμοκρσίες 38,6 βαθμών Κελσίου κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας για τον μήνα Ιούνιο, οι αρχές, όπως μεταδίδει ο Guardian, επέβαλαν όριο 120χλμ./ώρα σε αυτοκινητοδρόμο καθώς παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στο οδόστρωμα λόγω της ζέστης ενώ κοντά στο Ροστόκ οι σιδηροδρομικές γραμμές λύγισαν!

Τρεις νεκροί έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στη Γερμανία εξαιτίας του πρωτοφανούς καύσωνα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι τα χειρότερα έπονται. Στη Βαυαρία, συγκεκριμένα στην περιοχή του Ρέγκενσμπουργκ, άφησε την τελευταία του πνοή ένας 39χρονος άνδρας την ώρα που κολυμπούσε σε λίμνη. το κρατίδιο Μεκλεμβούργο - Πομερανία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών έχασαν την ζωή τους ένας 28χρονος άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 83 ετών.


Στη Γαλλία αποφασίστηκε να κλείσουν αρκετά σχολεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ οι αρχές σε Παρίσι, Λιόν, Στρασβούργο και Μασσαλία απαγόρευσαν την είσοδο σε κεντρικές περιοχές «ηλικιωμένων» αυτοκινήτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση που επιβαρύνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στο Μιλάνο αποφάσισαν να μοιράσουν 10.000 μπουκάλια νερού σε άστεγους και ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ενώ στην Ισπανία αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ θερμοκρασίας 33 από τις 50 επαρχίες, με τα θερμόμετρα να φτάνουν έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας αποφασίστηκε να αποσυρθούν από τους δρόμους οι φημισμένες άμαξες που κάνουν βόλτες τους τουρίστες.

Εντωμεταξύ οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει και αρκετούς θανάτους ανθρώπων που προσπάθησαν να βρουν μια ανάσα δροσιάς στη θάλασσα. Εκτός από τους τρεις ανθρώπους που έχασαν μέσα σε λίγες ώρες τη ζωή τους στη Γαλλία, στην Πολωνία το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο 9ο άνθρωποι πεθαναν προσπαθώντας να δροσιστούν σε λίμνες ή ποτάμια ενώ στη Λιθουανία 27 άνθρωποι αποβίωσαν με παρόμοιο τρόπο καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα 10.01.2026
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα 10.01.2026
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός 10.01.2026
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Κόσμος 10.01.2026
Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Ελλάδα 10.01.2026
Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Κόσμος 10.01.2026
Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»

Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη σειρά «Φτερωτός Θεός»

Κόσμος 10.01.2026
Ο Τζαν Γιαμάν συνελήφθη στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ελλάδα 10.01.2026
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Ελλάδα 10.01.2026
«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Κόσμος 10.01.2026
Βίντεο από το Μεντεγίν δείχνει κατοίκους να διαπομπεύουν δύο φερόμενους κλέφτες, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Κολομβία

Κυνηγώντας το «Bella 1»: Θρίλερ 18 ημερών στον Ατλαντικό με Navy SEALs και Night Stalkers

Κόσμος 10.01.2026
Μήνυμα Τραμπ στον σκιώδη στόλο, «δεν είστε ασφαλείς πουθενά»