E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λιώνει η άσφαλτος και λυγίζουν οι γραμμές των τρένων από τον καιρό στην Ευρώπη

Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή

Δημοσίευση 27/6/2019 | 11:12

Λιώνει η άσφαλτος και λυγίζουν οι γραμμές των τρένων από τον καιρό στην Ευρώπη

Στο αποκορύφωμά του θα φτάσει σήμερα Πέμπτη ο καύσωνας με πρωτοφανείς θερμοκρασίες που επηρεάζει την Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα. ΄Ήδη από την Τετάρτη, σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος «κτύπησε» τους 40 βαθμούς, ενώ η κατάσταση σήμερα αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερη, καθιστώντας επικίνδυνη οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Χθες Τετάρτη, το κύμα καύσωνα έπληξε κυρίως τη Γαλλία. Σήμερα αναμένεται να επεκταθεί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, ενώ στην Ισπανία δεν αποκλείεται να υπάρξουν θερμοκρασίες ακόμη και στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Μπροστά σε αυτή την «κόλαση» ζέστης οι κυβερνήσεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων.

Στη Γερμανία όπου την Τετάρτη σημειώθηκαν θερμοκρσίες 38,6 βαθμών Κελσίου κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας για τον μήνα Ιούνιο, οι αρχές, όπως μεταδίδει ο Guardian, επέβαλαν όριο 120χλμ./ώρα σε αυτοκινητοδρόμο καθώς παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στο οδόστρωμα λόγω της ζέστης ενώ κοντά στο Ροστόκ οι σιδηροδρομικές γραμμές λύγισαν!

Τρεις νεκροί έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στη Γερμανία εξαιτίας του πρωτοφανούς καύσωνα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι τα χειρότερα έπονται. Στη Βαυαρία, συγκεκριμένα στην περιοχή του Ρέγκενσμπουργκ, άφησε την τελευταία του πνοή ένας 39χρονος άνδρας την ώρα που κολυμπούσε σε λίμνη. το κρατίδιο Μεκλεμβούργο - Πομερανία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών έχασαν την ζωή τους ένας 28χρονος άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 83 ετών.


Στη Γαλλία αποφασίστηκε να κλείσουν αρκετά σχολεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ οι αρχές σε Παρίσι, Λιόν, Στρασβούργο και Μασσαλία απαγόρευσαν την είσοδο σε κεντρικές περιοχές «ηλικιωμένων» αυτοκινήτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση που επιβαρύνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στο Μιλάνο αποφάσισαν να μοιράσουν 10.000 μπουκάλια νερού σε άστεγους και ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ενώ στην Ισπανία αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ θερμοκρασίας 33 από τις 50 επαρχίες, με τα θερμόμετρα να φτάνουν έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας αποφασίστηκε να αποσυρθούν από τους δρόμους οι φημισμένες άμαξες που κάνουν βόλτες τους τουρίστες.

Εντωμεταξύ οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει και αρκετούς θανάτους ανθρώπων που προσπάθησαν να βρουν μια ανάσα δροσιάς στη θάλασσα. Εκτός από τους τρεις ανθρώπους που έχασαν μέσα σε λίγες ώρες τη ζωή τους στη Γαλλία, στην Πολωνία το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο 9ο άνθρωποι πεθαναν προσπαθώντας να δροσιστούν σε λίμνες ή ποτάμια ενώ στη Λιθουανία 27 άνθρωποι αποβίωσαν με παρόμοιο τρόπο καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφταιγαν τα μπαλάκια στον Τσιτσιπά: Η έκρηξη του Έλληνα τενίστα στην πρεμιέρα του στη Μαγιόρκα, βίντεο

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε και αποκλείστηκε από τον Περουβιανό, Ιγνάσιο Μπούσε με 2-0 σετ στο τουρνουά της Μαγιόρκα

Τι κάνουν στην Κύπρο με τους τόνους λαγοκέφαλου που πιάνουν κάθε χρόνο

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η διαδικασία αυτή έχει οδηγήσει στην εξολόθρευση τεράστιων πληθυσμών λαγοκέφαλου από τις κυπριακές θάλασσες

Ανατριχιαστική υπόθεση στην Ουγγαρία: Συνελήφθη 30χρονος νοσοκόμος, ο οποίος συνέλεγε ανθρώπινα μέλη από νοσοκομείο και νεκροταφεία

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και τον χώρο εργασίας του - Δείτε βίντεο

Αθώα η Παναγιώτα Βλαντή στη μήνυση του Γιώργου Κιμούλη: «Δεν κατασκεύασα κανένα γεγονός», είπε

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Με καταθέσεις Δώρας Χρυσικού και παρουσία Ζέτας Δούκα η δίκη της Παναγιώτας Βλαντή με τον Γιώργο Κιμούλη

Πριν το απόλυτο σοκ στο NBA με τη μεταγραφή στους Χιτ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκίνησε το πανελλήνιο

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Το γεύμα αγάπης που μοιράστηκε σε πάνω από 200 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παλιοί γνώριμοι του Γιάννη από τα Σεπόλια

Φρίκη στη Βρετανία: Κοριτσάκι μόλις 2 ετών ξεψύχησε μετά από σωματική και σeξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τη μητέρα της και τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η άτυχη Ίζαμπελ έφερε 21 κατάγματα στο κορμάκι της μετά από συνεχή σωματική κακοποίηση ενώ σε επικοινωνία με τη γιαγιά του παιδιού η μάνα του άφηνε υπονοούμενα ότι ο σύντροφός της είναι παιδεραστής

Έφηβη στην Ολλανδία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους γονείς της και μοιράστηκε τις φωτογραφίες με συμμαθητές της

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Πληροφορίες από τοπικά μέσα ότι η ανήλικη φέρεται να αυτοπροσδιοριζόταν ως σκύλος

Ποια σχολεία συγχωνεύονται και ποια καταργούνται από το υπουργείο Παιδείας

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον στρατηγικό σχεδιασμό για το σχολικό έτος 2026-2027, με ιδρύσεις, συγχωνεύσεις και ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής.

Βλαντίμιρ Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία ‑ Ο όρος που έθεσε

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Ο Ρώσος πρόεδρος επανέφερε στο τραπέζι τις συμφωνίες που είχαν συζητηθεί στην Κωνσταντινούπολη, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο τις είχε αποδεχθεί.

Ποιος ήταν ο «προσωπικός εχθρός» του Πούτιν που βρέθηκε νεκρός από μανιτάρια στη Ρίγα

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Ο Ρώσος δημοσιογράφος Γκριγκόρι Νεχορόσεφ, που είχε αποκαλύψει τη φερόμενη σχέση Πούτιν-Καμπάεβα, πέθανε σε ηλικία 69 ετών στη Λετονία όπου ζούσε εξόριστος.

Ποιοι απαγορεύεται να μπουν σε γνωστή παραλία λίμνης στη Γερμανία ‑ η απόφαση που σκανδαλίζει

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Οι διαχειριστές οργανωμένης παραλίας στο Χάλε της Σαξονίας-Ανχαλτ αποφάσισαν να απαγορεύουν την είσοδο σε όσους δεν μιλούν γερμανικά, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Αιγάλεω: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής

Ελλάδα 23.06.2026
Στο εσωτερικό του κτιρίου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν πυροσβέστες, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός