E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα NAVTEX ‑ πρόκληση στην Κυπριακή ΑΟΖ από τον Ερντογάν

Φαίνεται να αγνοεί επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις της Αθήνας και της Ευρώπης

Δημοσίευση 25/6/2019 | 19:48

Νέα NAVTEX ‑ πρόκληση στην Κυπριακή ΑΟΖ από τον Ερντογάν

Τις προειδοποιήσεις της Αθήνας και της Ευρώπης φαίνεται να αγνοεί επιδεικτικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύοντας με νέα NAVTEX περιοχές οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ για άσκηση με πραγματικά πυρά.

H Άγκυρα εξέδωσε νέα, παράνομη «εξαγγελία προς ναυτιλλομένους» (NAVTEX) σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες απο 2 έως 17 Ιουλίου περιοχές για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Οι περιοχές βρίσκονται σε κυπριακά χωρικά ύδατα.

«Η Τουρκία να σταματήσει εδώ... Όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα έχει συνέπειες. Θα υπάρξει τίμημα, και μάλιστα σοβαρό, τόσο στις ευρωτουρκικές σχέσεις, όσο και στην ειρήνη και στη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή» διεμήνυσε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τόνισε στο μήνυμά του στον τούρκο πρόεδρο, «επιζητούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ανυποχώρητος εμφανίστηκε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας στις δηλώσεις Τσίπρα για το Καστελόριζο ότι δεν θα επιτρέψει καμία γεώτρηση στην περιοχή.

«Μιλάει μόνος του και λέει κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει εμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις και θα λάβουμε μέτρα με τις ένοπλες δυνάμεις», είπε ο Ερντογάν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρίνιο: Πρώην υπάλληλος «φόρτωσε» την εταιρική κάρτα καυσίμων εταιρείας με 32.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών για κλοπή, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Πτώση των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις Πανελλήνιες 2026

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία

Νεκροί τρεις ναυτικοί του πετρελαιοφόρου Settebello που έπληξαν οι ΗΠΑ στα ανοιχτά του Ομάν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Το Settebello είναι το όγδοο πλοίο που εξουδετερώνεται μετά την έναρξη του αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα με φόντο το κύκλωμα στις πολεοδομίες - έξι συλλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Καθαρισμός οικοπέδων: Φρένο στην παράταση ‑ Μεγάλα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Μόλις 300.000–350.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα, ενώ η προθεσμία της 15ης Ιουνίου παραμένει αμετάκλητη σύμφωνα με τον υπουργό Τουρνά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ξαφνικός θάνατος σε ηλικία 66 ετών

Σε ποια χώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

Κόσμος 11.06.2026
Η κυβέρνηση διέθεσε για τον σκοπό αυτό 300 εκατομμύρια ευρώ

Ποια χρέη προς την εφορία χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντάσσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ στα «παγωμένα» χρέη έως το τέλος του 2026, χωρίς ωστόσο αυτά να διαγράφονται.

Υπόθεση Λιανά: Τι αποκαλύφθηκε για την οικογένεια του βασικού υπόπτου που συγκλονίζει τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζερόμ Μπαρελά έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

Κόσμος 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

Κόσμος 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.