E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Το μαγνητόφωνο αποκάλυψε τον εφιάλτη του παιδιού

Η βίαιη νταντά και τα σημάδια στο σώμα

Δημοσίευση 24/6/2019 | 14:08

Θεσσαλονίκη: Το μαγνητόφωνο αποκάλυψε τον εφιάλτη του παιδιού

Τον Απρίλιο του 2015 είχαν περάσει έναν εφιάλτη. Είδαν την μόλις 19 μηνών κόρη τους να βγάζει ξαφνικά ουρλιαχτά και να έχει σημάδια στο σώμα της. Η τοποθέτηση ενός κινητού τηλεφώνου που είχε ανοιχτή την ηχογράφηση έλυσε το μυστήριο. Η νταντά του παιδιού, 62 χρόνων τότε, χτυπούσε και μιλούσε σκαιότατα στη μικρή.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφτεί όταν οι γονείς του παιδιού, την περίοδο εκείνη, προσέφυγαν αμέσως στο τοπικό αστυνομικό τμήμα καταθέτοντας μήνυση σε βάρος της νταντάς. Ο πατέρας του παιδιού μάλιστα, κατέληξε και αυτός στα κρατητήρια, αντιδικονομικά λόγω του επαγγέλματός του, όταν η νταντά κατέθεσε μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Τέσσερα χρόνια μετά η νταντά καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για σωματική βλάβη ανηλίκου. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο πριν ένα χρόνο.

Οι γονείς του κοριτσιού 19 μηνών, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν στο ΑΤ Ευόσμου Θεσσαλονίκης, αλλά και όσα κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα στο Πλημμελειοδικείο, παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του παιδιού τους είχε αλλάξει, είχε γίνει επιθετική και τους απέφευγε. Είδαν μάλιστα στο σώμα του αμυχές (γρατσουνιές), για τις οποίες ρώτησαν την 66χρονη σήμερα νταντά, όμως εκείνη τότε απάντησε πως το παιδί είχε μεγάλα νύχια και αυτοτραυματιζόταν. Οι γονείς αποφάσισαν να καταγράψουν όσα συμβαίνουν στο σπίτι, αφήνοντας στο δωμάτιο του παιδιού κινητό τηλέφωνο που ηχογράφησε επί δυόμισι ώρες όσα συνέβησαν. «Προέκυψε βάναυση συμπεριφορά, βιαιοπραγία και κακοποίηση της ανήλικης κόρης μας, πράξεις οι οποίες τελέστηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον της», αναφέρουν στη μήνυση οι γονείς, παραθέτοντας ενδεικτικά και ορισμένα λόγια που χρησιμοποιούσε για να τρομοκρατήσει το παιδί, όπως λένε, υβριστικά αλλά και εντελώς προσβλητικά.

Μάλιστα, μετά τη σύλληψη της νταντάς οι γονείς εντόπισαν αμυχές και στην πλάτη του παιδιού, τονίζοντας ότι είναι αδύνατο να προκλήθηκαν από αυτοτραυματισμό. «Την έβριζε και την απειλούσε ότι θα την φάνε οι μύγες, μέχρι σήμερα το παιδί φοβάται ακόμη τις μύγες», είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο πατέρας του παιδιού. «Όταν την έβλεπε άρχισε να κλαίει και να κρύβεται στα χαλιά και στις κουρτίνες. Τότε αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε πως κάτι συμβαίνει και βάλαμε το μαγνητόφωνο», σημείωσε ο πατέρας του παιδιού. «Προηγουμένως όταν τη ρωτούσαμε εάν σου έκανε κάτι η νταντά, το παιδί έπιανε και χτυπούσε τα μάγουλά του», κατέληξε.

«Το παιδί ήθελε περισσότερο εμένα»

Στο δικαστήριο η 66χρονη νταντά εξακολουθούσε να επιμένει ότι δεν είχε σχέση ούτε με τα σημάδια του παιδιού, ούτε γενικότερα με το κατηγορητήριο. Τα όσα ηχογραφήθηκαν από τους γονείς και στα οποία εκτός των γνωστών εκφράσεων της νταντάς προς το παιδί, ακούστηκαν και χτυπήματα, δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από την ίδια. Επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις λέγοντας πως εκείνη την ημέρα είχε μιλήσει άσχημα στο παιδί, όμως το χτύπημα που ακούγεται στην ηχογράφηση το δικαιολόγησε ότι έγινε για να αποτρέψει το μωρό να βάλει τα δάχτυλα στην πρίζα.

Κατά τ’ άλλα, η γυναίκα στην απολογία της ισχυρίστηκε πως όλος αυτός ο θόρυβος έγινε επειδή τη… ζήλευαν. Συγκεκριμένα ανέφερε πως συμβαίνει με ζευγάρια που εργάζονται, τα παιδιά τους να στρέφονται και να προσκολλούνται στις νταντάδες επειδή τους συμπεριφέρονται καλύτερα… Όταν όμως ρωτήθηκε για τις αμυχές που είχε το μωρό ακόμη και στην πλάτη, καταρρίπτοντας τον αρχικό ισχυρισμό πως αυτοτραυματίστηκε είπε πως… «το έκανε η μητέρα του όταν την έκανε μπάνιο»!

Η υπόθεση με κατηγορούμενο τον πατέρα για ψευδή καταμήνυση πλέον οδεύει στο αρχείο μετά και την τελεσίδικη καταδίκη της νταντάς. Την περίοδο εκείνη, τον Απρίλιο του 2015, είχε προκληθεί θόρυβος με τη σύλληψή του, καθώς σύμφωνα με τη δικονομία δεν προβλέπεται να συλλαμβάνεται δικηγόρος για πλημμέλημα και εφόσον γίνει αυτό πρέπει να οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών. Σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας είχε εκδώσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Εφημερίδα «Καρφίτσα» - Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόλος: Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν 54χρονο για ζημιά σε υδρορροή ύψους 150 ευρώ

Ελλάδα 07.04.2026
O 50χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ιράν: Το καθεστώς σχηματίζει «ανθρώπινες αλυσίδες» σε γέφυρες ‑ Βίντεο

Κόσμος 07.04.2026
Πολίτες κάθε ηλικίας, κρατώντας σημαίες και απλώνοντας ένα τεράστιο εθνικό σύμβολο κατά μήκος του οδοστρώματος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας

Fuel Pass 2026: Ποιοι θα πληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και ποιοι όχι

Οικονομία 07.04.2026
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Ασχημα νέα για Λουτσέσκου: Πολλαπλά εγκεφαλικά και πνευμονική θρομβοεμβολή

Αθλητικά Νέα 07.04.2026
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου που έρχονται από τη Ρουμανία – Τα δυσάρεστα που «έδειξε» η αξονική στην οποία υποβλήθηκε.

Tι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την Ευρώπη από τις 10 Απριλίου

Κόσμος 07.04.2026
Το νέο Σύστημα Εισόδου/Εξόδου (EES) θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία από τις 10 Απριλίου 2026

Artemis II: Η πρώτη φωτογραφία της Γης από την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Tech + Science 07.04.2026
Το πλήρωμα του Artemis II έγραψε ιστορία φτάνοντας μακρύτερα από κάθε άλλον άνθρωπο

Τραμπ: «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»

Κόσμος 07.04.2026
Εκατέρωθεν απειλές όσο το τελεσίγραφο του Τραμπ πλησιάζει στη λήξη του

Υποκλοπές: Στον Αρειο Πάγο βασικό κομμάτι της δικογραφίας

Ελλάδα 07.04.2026
Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή εκείνη ξύπνησε το παιδί

Ελλάδα 07.04.2026
Στο δικαστήριο η σύζυγός του ζήτησε από την έδρα να μην τον τιμωρήσει - Ο άνδρας καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή

Οι 3 λόγοι που φέτος πληρώνουμε ακριβότερα το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Οικονομία 07.04.2026
Συνεχείς ανατιμήσεις λίγο πριν την Κυριακή του Πάσχα

Ιρανικά ΜΜΕ: Στόχος αμερικανικών πληγμάτων το νησί Χαργκ

Κόσμος 07.04.2026
Λίγες ώρες πριν τη λήξη του τελεσίγραφου του Ντόναλντ Τραμπ