E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Το μαγνητόφωνο αποκάλυψε τον εφιάλτη του παιδιού

Η βίαιη νταντά και τα σημάδια στο σώμα

Δημοσίευση 24/6/2019 | 14:08

Θεσσαλονίκη: Το μαγνητόφωνο αποκάλυψε τον εφιάλτη του παιδιού

Τον Απρίλιο του 2015 είχαν περάσει έναν εφιάλτη. Είδαν την μόλις 19 μηνών κόρη τους να βγάζει ξαφνικά ουρλιαχτά και να έχει σημάδια στο σώμα της. Η τοποθέτηση ενός κινητού τηλεφώνου που είχε ανοιχτή την ηχογράφηση έλυσε το μυστήριο. Η νταντά του παιδιού, 62 χρόνων τότε, χτυπούσε και μιλούσε σκαιότατα στη μικρή.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφτεί όταν οι γονείς του παιδιού, την περίοδο εκείνη, προσέφυγαν αμέσως στο τοπικό αστυνομικό τμήμα καταθέτοντας μήνυση σε βάρος της νταντάς. Ο πατέρας του παιδιού μάλιστα, κατέληξε και αυτός στα κρατητήρια, αντιδικονομικά λόγω του επαγγέλματός του, όταν η νταντά κατέθεσε μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Τέσσερα χρόνια μετά η νταντά καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για σωματική βλάβη ανηλίκου. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο πριν ένα χρόνο.

Οι γονείς του κοριτσιού 19 μηνών, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν στο ΑΤ Ευόσμου Θεσσαλονίκης, αλλά και όσα κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα στο Πλημμελειοδικείο, παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του παιδιού τους είχε αλλάξει, είχε γίνει επιθετική και τους απέφευγε. Είδαν μάλιστα στο σώμα του αμυχές (γρατσουνιές), για τις οποίες ρώτησαν την 66χρονη σήμερα νταντά, όμως εκείνη τότε απάντησε πως το παιδί είχε μεγάλα νύχια και αυτοτραυματιζόταν. Οι γονείς αποφάσισαν να καταγράψουν όσα συμβαίνουν στο σπίτι, αφήνοντας στο δωμάτιο του παιδιού κινητό τηλέφωνο που ηχογράφησε επί δυόμισι ώρες όσα συνέβησαν. «Προέκυψε βάναυση συμπεριφορά, βιαιοπραγία και κακοποίηση της ανήλικης κόρης μας, πράξεις οι οποίες τελέστηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον της», αναφέρουν στη μήνυση οι γονείς, παραθέτοντας ενδεικτικά και ορισμένα λόγια που χρησιμοποιούσε για να τρομοκρατήσει το παιδί, όπως λένε, υβριστικά αλλά και εντελώς προσβλητικά.

Μάλιστα, μετά τη σύλληψη της νταντάς οι γονείς εντόπισαν αμυχές και στην πλάτη του παιδιού, τονίζοντας ότι είναι αδύνατο να προκλήθηκαν από αυτοτραυματισμό. «Την έβριζε και την απειλούσε ότι θα την φάνε οι μύγες, μέχρι σήμερα το παιδί φοβάται ακόμη τις μύγες», είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο πατέρας του παιδιού. «Όταν την έβλεπε άρχισε να κλαίει και να κρύβεται στα χαλιά και στις κουρτίνες. Τότε αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε πως κάτι συμβαίνει και βάλαμε το μαγνητόφωνο», σημείωσε ο πατέρας του παιδιού. «Προηγουμένως όταν τη ρωτούσαμε εάν σου έκανε κάτι η νταντά, το παιδί έπιανε και χτυπούσε τα μάγουλά του», κατέληξε.

«Το παιδί ήθελε περισσότερο εμένα»

Στο δικαστήριο η 66χρονη νταντά εξακολουθούσε να επιμένει ότι δεν είχε σχέση ούτε με τα σημάδια του παιδιού, ούτε γενικότερα με το κατηγορητήριο. Τα όσα ηχογραφήθηκαν από τους γονείς και στα οποία εκτός των γνωστών εκφράσεων της νταντάς προς το παιδί, ακούστηκαν και χτυπήματα, δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από την ίδια. Επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις λέγοντας πως εκείνη την ημέρα είχε μιλήσει άσχημα στο παιδί, όμως το χτύπημα που ακούγεται στην ηχογράφηση το δικαιολόγησε ότι έγινε για να αποτρέψει το μωρό να βάλει τα δάχτυλα στην πρίζα.

Κατά τ’ άλλα, η γυναίκα στην απολογία της ισχυρίστηκε πως όλος αυτός ο θόρυβος έγινε επειδή τη… ζήλευαν. Συγκεκριμένα ανέφερε πως συμβαίνει με ζευγάρια που εργάζονται, τα παιδιά τους να στρέφονται και να προσκολλούνται στις νταντάδες επειδή τους συμπεριφέρονται καλύτερα… Όταν όμως ρωτήθηκε για τις αμυχές που είχε το μωρό ακόμη και στην πλάτη, καταρρίπτοντας τον αρχικό ισχυρισμό πως αυτοτραυματίστηκε είπε πως… «το έκανε η μητέρα του όταν την έκανε μπάνιο»!

Η υπόθεση με κατηγορούμενο τον πατέρα για ψευδή καταμήνυση πλέον οδεύει στο αρχείο μετά και την τελεσίδικη καταδίκη της νταντάς. Την περίοδο εκείνη, τον Απρίλιο του 2015, είχε προκληθεί θόρυβος με τη σύλληψή του, καθώς σύμφωνα με τη δικονομία δεν προβλέπεται να συλλαμβάνεται δικηγόρος για πλημμέλημα και εφόσον γίνει αυτό πρέπει να οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών. Σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας είχε εκδώσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Εφημερίδα «Καρφίτσα» - Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό καθώς εκτιμά πως επίκεται επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Κόσμος 18.02.2026
Η αμερικανική υπομονή με το Ιράν μπορεί να εξαντληθεί πιο γρήγορα απ` ό,τι νομίζει η Τεχεράνη, ανέφερε διπλωματική πηγή

«Έξυπνες» κάμερες: Τα έξι σημεία που θα τοποθετηθούν ‑ Θα μπουν και σε λεωφορεία

Ελλάδα 18.02.2026
Το υλικό που θα καταγράφουν οι κάμερες θα χρησιμοποιηθεί για τη βεβαίωση προστίμων κατά οδηγών που παραβιάζουν τον ΚΟΚ

Απίστευτο περιστατικό στην Τουρκία: Πέταξαν πατίνι στον επόπτη ‑ Βίντεο

Κόσμος 18.02.2026
Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή (15/2) σε αναμέτρηση για το τοπικό πρωτάθλημα της Μαλάτια στην Τουρκία, ανάμεσα στη Νταρεντεσπόρ και τη Χεκιμάν Μπελεντίγεσι

«Βιολάντα»: Προφυλάκιση ιδιοκτήτη μετά τη φονική έκρηξη με πέντε νεκρές εργαζόμενες

Ελλάδα 18.02.2026
Μαραθώνια η κατάθεση του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» στον Ανακριτή - Διήρκησε πάνω από πέντε ώρες

Πάτρα: Οδηγός μπήκε ανάποδα με ΙΧ στο λιμάνι και τραυμάτισε Λιμενικό

Ελλάδα 18.02.2026
Ο 27χρονος οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε έλεγχο του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ, επιχείρησε να διαφύγει και παρέσυρε στέλεχός του, που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

«Ο Kurt Cobain δολοφονήθηκε»: Απόστρατος αστυνομικός «σπάει» τη σιωπή του 32 χρόνια μετά

Κόσμος 18.02.2026
Ο απόστρατος αξιωματικός Νιλ Λόου, που συμμετείχε στην εξέταση της υπόθεσης θανάτου του τραγουδιστή των Nirvana το 1994, κάνει λόγο για «πρόχειρη αστυνομική έρευνα», παρουσιάζοντας τα στοιχεία που υποδεικνύουν ανθρωποκτονία

Θλίψη στην Εύβοια: Νεκροί δύο άνδρες 39 και 21 ετών από ηλεκτροπληξία

Ελλάδα 18.02.2026
Στο πένθος βυθίστηκε το νησί της Εύβοιας από το θάνατο δύο ανδρών που χτυπήθηκαν από ρεύμα

Ιταλία: Γυναίκα περιγράφει τη στιγμή που χιονοστιβάδα έπληξε χιονοδρομικό κέντρο

Κόσμος 18.02.2026
Σε βίντεο φαίνεται μια ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, να κάθονται σε μια ουρά περιμένοντας το τελεφερίκ, όταν ξαφνικά τους χτύπησε η χιονοστιβάδα

Βανδάλισαν ιστορικό γλυπτό στη Ρώμη: Αγνωστοι έσπασαν τον χαυλιόδοντα του «Μικρού Ελέφαντα» ‑ Bίντεο

Κόσμος 18.02.2026
Ο αριστερός χαυλιόδοντας βρέθηκε σπασμένος και πεσμένος στη βάση του μνημείου στην καρδιά της Ρώμης, ανακοίνωσαν οι αρχές, πρόκειται για έργο του διάσημου Ιταλού γλύπτη Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι

«Ελληνοτουρκικός πόλεμος» για τον πατσά ‑ «Δεν θα μας τον πάρουν οι Έλληνες», λένε οι Τούρκοι ‑ Τι απαντά η ΑΙ

Κόσμος 18.02.2026
Στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών στο X, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που κατέφυγαν στην Τεχνητή Νοημοσύνης και συγκεκριμένα στο Grok προκειμένου να δουν ποιά πλευρά έχει δίκιο

Κακοκαιρία με πιθανή «γραμμή λαίλαπας» προβλέπει ο Καλλιάνος

Καιρός 18.02.2026
Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η πτώση πωλήσεων φέρνει απολύσεις ‑Ποια ιστορική εταιρεία περνά δύσκολα

Οικονομία 18.02.2026
Δύσκολες στιγμές για την εταιρεία