E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

Πανελλαδικές 2019: Ανοίγει η εφαρμογή για την επεξεργασία των μηχανογραφικών

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν μηχανογραφικό και πού χρειάζεται προσοχή

Δημοσίευση 20/6/2019 | 20:44

Πανελλαδικές 2019: Ανοίγει η εφαρμογή για την επεξεργασία των μηχανογραφικών

Από αύριο Παρασκευή 21/6 θα μπορούν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό από το λύκειό τους, προκειμένου να μπορέσουν να μελετήσουν το φετινό μηχανογραφικό.

Η προθεσμία τελικής οριστικοποίησης του μηχανογραφικού έχει οριστεί η 15η Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο, μπορούν να απευθυνθούν στο λύκειό τους από αύριο και μετά, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας «οριστικοποίηση») ως και την Δευτέρα 15-7-2019. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική, και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν μηχανογραφικό

- Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί, δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Πού χρειάζεται προσοχή

- Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα λύκειά τους.

- Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

- Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο, 21 Ιουνίου με 15 Ιουλίου 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψήφισμα‑ράπισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη Σερβία: Κατάλυση της δημοκρατίας η καταστολή των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς

Κόσμος Χτες
Στο κείμενο γίνεται λόγος για εκτεταμένη χρήση βίας από τις αρχές τους τελευταίους μήνες, με αναφορές ακόμη και στη χρήση «ηχητικού κανονιού» κατά τη διάρκεια μεγάλης φοιτητικής διαδήλωσης στις 15 Μαρτίου.

Αρθρο κόλαφος της Daily Mail για τις πριγκίπισσες, κόρες του Αντριου – «Πώς μπόρεσαν να στέκονται δίπλα στον πατέρα τους;»

Ελλάδα Χτες
«Αν οι πριγκίπισσες διαθέτουν αξιοπρέπεια θα μπορούσαν να αποσυρθούν πλήρως από τη δημόσια ζωή»

Το καυστικό σχόλιο Αδωνι για την απουσία Δένδια: Μονο αν ήμουν σε κώμα δεν θα μιλούσα σε δική μου τροπολογία

Πολιτική Χτες
Αίσθηση αλλά όχι έκπληξη προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και συναδέλφους του στη Βουλή

Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»

Κόσμος Χτες
Βίντεο φέρεται να τον δείχνει να δέχεται απειλές για τη ζωή του, με κρατούμενους να φωνάζουν

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Κόσμος Χτες
Υπέγραψαν έκκληση προς κυβερνήσεις και τεχνολογικές εταιρείες για προσωρινή παύση της έρευνας, έως ότου υπάρξει επιστημονική συναίνεση και εγγύηση ασφαλούς ανάπτυξης υπό ανθρώπινο έλεγχο

Έρχεται ο ΟΔΥΣΕΑΣ που θα στέλνει τις κλήσεις στο κινητό ‑ Πώς το νέο σύστημα καμερών θα πιάνει τους παραβάτες οδηγούς

Ελλάδα Χτες
Πώς οι παραβάτες θα λαμβάνουν τις κλήσεις και πως θα τις πληρώνουν - Όλο το υλικό από τις κάμερες θα περνάει από τον συγκεκριμένο κόμβο

Δεκαεξάχρονη βρέθηκε νεκρή έξω από μαγαζί στο Γκάζι μετά από κατανάλωση αλκοόλ

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του κοριτσιού επιβεβαιώθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου είχε διακομισθεί από το ΕΚΑΒ - Έρευνα της αστυνομίας στο μαγαζί, κατασχέθηκαν μπουκάλια και ποτά

Αγνωστος Στρατιώτης: Ψηφίστηκε με 159 «Ναι» η τροπολογία

Ελλάδα Χτες
Την τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη ψήφισε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έφτασε στη Βουλή λίγο πριν την ψηφοφορία

Μαρτυρικός ο θάνατος της 54χρονης στα Τρίκαλα: Ο 18χρονος γιος της έσφιγγε την πετσέτα για αρκετά λεπτά μέχρι να ξεψυχήσει

Ελλάδα Χτες
Σοκάρει η αγριότητα με την οποία ο 18χρονος σκότωσε τη μητέρα του στα Τρίκαλα.

Νετανιάχου: Δεν θα πατήσουν πόδι τουρκικά στρατεύματα στη Γάζα

Κόσμος Χτες
Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αποσταλούν τουρκικά στρατεύματα στη Γάζα

Ιταλία: Αυξάνει τους φόρους στη βραχυπρόθεσμη μίσθωση η Μελόνι

Κόσμος Χτες
«Δεν θα περάσει», λέει ο Σαλβίνι