E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πανελλαδικές 2019: Ανοίγει η εφαρμογή για την επεξεργασία των μηχανογραφικών

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν μηχανογραφικό και πού χρειάζεται προσοχή

Δημοσίευση 20/6/2019 | 20:44

Πανελλαδικές 2019: Ανοίγει η εφαρμογή για την επεξεργασία των μηχανογραφικών

Από αύριο Παρασκευή 21/6 θα μπορούν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό από το λύκειό τους, προκειμένου να μπορέσουν να μελετήσουν το φετινό μηχανογραφικό.

Η προθεσμία τελικής οριστικοποίησης του μηχανογραφικού έχει οριστεί η 15η Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο, μπορούν να απευθυνθούν στο λύκειό τους από αύριο και μετά, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας «οριστικοποίηση») ως και την Δευτέρα 15-7-2019. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική, και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν μηχανογραφικό

- Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί, δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Πού χρειάζεται προσοχή

- Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα λύκειά τους.

- Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

- Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο, 21 Ιουνίου με 15 Ιουλίου 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μέσι ξέσπασε σε κλάματα μετά την τρομερή ανατροπή στο Μουντιάλ ‑ δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Ο Λιονέλ Μέσι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μετά την απίστευτη ανατροπή της Αργεντινής κόντρα στην Αίγυπτο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ανατροπή του αιώνα από τον Μέσι: Η Αργεντινή στους «8»!

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Όταν δεν υπάρχει ελπίδα, ο Μέσι αναλαμβάνει δράση. Με γκολ, ασίστ και αδάμαστο πάθος, η Αλμπισελέστε πέτυχε απίστευτη ανατροπή (3-2) και άφησε άφωνη την Αίγυπτο.

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των προημιτελικών και τι αλλάζει στους τέσσερις τελευταίους αγώνες

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Σήμερα ολοκληρώνεται η φάση των «16» με τις αναμετρήσεις Αργεντινή-Αίγυπτος και Ελβετία-Κολομβία

Φωτιά στη Λέσβο: Τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Σκάλα Ερεσού με 18 πυροσβέστες, πέντε οχήματα και τέσσερα εναέρια μέσα να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Τραμπ για Μελόνι: Καλός άνθρωπος, πραγματικά

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
«Την αγαπώ πολύ, όμως έκανε ένα λάθος...Απλά δεν ήταν εκεί για εμάς και αυτό δεν μου άρεσε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος έπειτα από την άρνηση της Μελόνι να συνδράμει την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση κατά του Ιράν

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 20χρονος Βρετανός μετά τη σύγκρουση «γουρούνας» με πούλμαν στη Ζάκυνθο ‑ Διακομίσθηκε στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο νεαρός νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση - Έκκληση από συγγενείς του για οικονομική ενίσχυση ώστε να καλυφθούν τα νοσήλεια - Οι γιατροί έκαναν προσπάθεια να τον ξυπνήσουν αλλά έπαθε κρίση

Βίντεο ντοκουμέντο από την Κουλούρα Ημαθίας: Η στιγμή της μαχαίρωσης από τον 47χρονο

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο 47χρονος φέρεται να μπήκε σε έντονο διαπληκτισμό με δύο Ρομά και να τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον έναν εξ αυτών

Τρύπα 9 μέτρων άνοιξε στη Βαρκελώνη αναγκάζοντας την εκκένωση 5 πολυκατοικιών

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Πέντε κτίρια εκκενώθηκαν προληπτικά στη συνοικία Sant Gervasí-La Bonanova, με τις αρχές να συνδέουν την καθίζηση με τα έργα κατασκευής της γραμμής L9 του Μετρό.

Τι συνέβη τελικά στην πλαζ της Πάτρας με τη λουόμενη που είπε ότι τραυματίστηκε από λαγοκέφαλο

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Βόρειου Τομέα Πατρών εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Τραμπ και Ερντογάν στην Αγκυρα: Τι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τα F‑35

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της πώλησης F-35 στην Τουρκία, εκθειάζοντας τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Αγκυρα.

Συναγερμός στο Μανχάταν: Ποιο γνωστό κτίριο 38 ορόφων εκκενώθηκε εκτάκτως

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Τούβλα έπεσαν, κολώνες άρχισαν να λυγίζουν και ορόφοι παρουσίασαν καθίζηση στο πρώην κτίριο της Pfizer κοντά στο Grand Central Terminal.